Rusia și-a scufundat accidental propria navă în timpul unui exercițiu al Flotei Baltice VIDEO

Vineri, 22 Martie 2024, ora 23:46
2664 citiri
Rusia și-a scufundat accidental propria navă în timpul unui exercițiu al Flotei Baltice VIDEO
Nava Căpitan Lobanov/ FOTO: X

Rusia și-a scufundat accidental una dintre propriile sale nave cu o rachetă în timpul exercițiilor navale în largul coastei regiunii Kaliningrad, ucigând trei membri ai echipajului și rănind alți patru, potrivit rapoartelor presei locale, citate de Newsweek.

În timpul unui exercițiu al Flotei Baltice din 19 martie, o rachetă a aruncat în aer traulerul Căpitan Lobanov, a informat postul de televiziune independent TV Rain (Dojdi), citând o rudă a unuia dintre membrii echipajului. Trei marinari au fost uciși, încă patru au fost răniți, iar cabina căpitanului a fost distrusă, a spus sursa.

Autoritățile au raportat că un „incendiu” a izbucnit pe navă și că o singură persoană a fost ucisă.

Echipajul tocmai mergea la culcare, când bomba a căzut în camera de control a căpitanului. Trei marinari au fost uciși și alți patru au fost răniți, spune ruda uneia dintre victime. Unul dintre răniți este în stare gravă. O a doua rachetă a căzut în apropierea navei, în zona plaselor de pescuit. S-a întâmplat în largul regiunii Kaliningrad, în timpul unor exerciții în Marea Baltică.

Potrivit unor surse citate de presa independentă, la spital, răniții ar fi fost audiați de ofițerii FSB, care le-au ordonat să nu vorbească despre incident.

Un videoclip difuzat de canalele rusești Telegram pare să arate nava în flăcări în mare.

„Se pare că rușii și-au scufundat propria navă în timpul unui exercițiu, a declarat Anton Gerashchenko, fost consilier al ministrului de Interne al Ucrainei, pe X (fostul Twitter ).

La momentul incidentului raportat, agenția de știri de stat Tass a declarat că Flota baltică a Rusiei desfășura exerciții în zonă.

Citând serviciul de presă al Flotei baltice, agenția de presă a raportat că corveta Boiki a simulat distrugerea unui submarin în timpul unui exercițiu din 19 martie.

Echipajul corvetei a lucrat la „căutarea, detectarea și distrugerea unui submarin inamic folosind un sistem de arme antisubmarin”, a spus flota într-un comunicat.

Rochan Consulting, o firmă specializată în informații din sursă deschisă, raportare și analiză a conflictelor, a evaluat în septembrie 2023 că flota baltică a Rusiei nu mai are capacitatea de a lansa operațiuni amfibii la scară largă, deoarece „a avut capacitățile degradate” pe tot parcursul războiului din Ucraina.

Rusia a pus recompensă pe primul F 16 doborât pe cerul Ucrainei. Piloții ruși abia așteaptă. Câți bani se oferă
Rusia a pus recompensă pe primul F 16 doborât pe cerul Ucrainei. Piloții ruși abia așteaptă. Câți bani se oferă
O recompensă uriașă, pentru doborârea primului avion de luptă F-16 (Fighting Falcon), pe cerul Ucrainei, a fost anunțată în Rusia, potrivit EFE şi RBC.ru, care citează Ministerul rus al...
Muncă la foc automat în laboratoarele secrete din Ucraina. ”O armată de roboți” va lupta împotriva Rusiei
Muncă la foc automat în laboratoarele secrete din Ucraina. ”O armată de roboți” va lupta împotriva Rusiei
Ucraina speră să asambleze o mulţime de drone ieftine, fără pilot, care, speră ea, vor ucide trupele ruseşti şi îi vor salva pe propriii soldaţi şi civili răniţi, relatează SkyNews....
#razboi Ucraina, #Rusia, #invazie, #scufundare, #nava, #flota baltica , #Razboi Ucraina
  1. Un mort şi şase răniţi la Paris după ce o mașină a intrat pe terasa unei cafenele. Șoferul a fugit de la locul faptei și e căutat de polițiști VIDEO FOTO
  2. Ce a lipsit din „discursul regelui“. Cinci mari probleme pe care guvernul laburist britanic trebuie să le rezolve
  3. Un val de jafuri a pus pe jar poliția suedeză. Deși zeci de locuințe au fost sparte în centrul capitalei Stockholm, nu există niciun suspect
  4. Strigătul disperat al fermierilor: „E totul uscat. Ne vom duce toate animalele la abator”. „Ar trebui să nu stăm la mâna Comisiei Europene”
  5. Liderul extremei drepte din PE a votat împotriva rezoluției de susținere a Ucrainei. "Fragilizează unitatea europeană"
  6. Una dintre gărzile de corp care au intervenit în timpul tentativei de asasinat asupra lui Trump este o rusoaică
  7. Atac dur la adresa lui Biden al unui înalt oficial american. "E doar o marionetă. O unealtă prin care stânga își impune agenda"
  8. Un britanic este noul reprezentant al Alianței Nord-Atlantice în Ucraina. Cine este el și care este scopul trimiterii sale la Kiev
  9. Trump renunță la diplomație. Taiwanul trebuie să plătească pentru că SUA îl apără. "Nu suntem diferiţi de o companie de asigurări"
  10. Angela Merkel împlinește 70 de ani: omagii şi regrete