Rușii au format o flotilă militară pe Nipru în încercarea de a reocupa regiunea Herson

Joi, 21 Martie 2024, ora 23:39
14974 citiri
Rușii au format o flotilă militară pe Nipru în încercarea de a reocupa regiunea Herson
Navă rusească FOTO / Ministerul rus al Apărării

Rusia a format „flotila fluviului Nipru” și o brigadă de bărci în componența sa, a anunțat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, la colegiul Ministerului Apărării al Federației Ruse, care a avut loc miercuri, 20 martie.

Institutul American pentru Studierea Războiului ISW a remarcat în raportul său că oficialii militari ruși au confirmat pentru prima dată formarea Flotilei fluviului Nipru.

ISW sugerează că Flotila va fi desfășurată în regiunea Herson și va opera probabil împotriva capului de pod ucrainean de pe malul stâng și împotriva raidurilor forțelor ucrainene peste râu.

Analiștii americani spun că rușii ar putea-o folosi și pentru a sprijini raidurile peste râu și debarcarea trupelor ruse pe malul drept al Niprului, controlat de ucraineni.

Numărul și nivelul echipamentelor Flotilei fluviului Nipru rămân neclare pentru ISW, dar se consideră puțin probabil ca aceasta să aibă în prezent resursele necesare pentru a reocupa regiunea Herson.

În același timp, ISW notează că prezența unei noi formațiuni în zonă poate obliga Ucraina să trimită trupe și echipamente limitate într-o secțiune a frontului care este relativ inactivă din noiembrie 2022. Desfășurarea Flotilei fluviului Nipru poate forța comandamentul ucrainean să ia decizii dificile cu privire la alocarea resurselor, deoarece are rezerve limitate de muniție de artilerie și alte echipamente critice.

ISW sugerează că flotila nou creată a fost deja desfășurată pe 13 martie, când trupele ruse au putut să efectueze un raid limitat și să aterizeze temporar pe țărmul de vest al regiunii Herson, dar armata ucraineană a oprit grupul de sabotaj și recunoaștere.

Rusia împarte cu inamicii Occidentului secretele armelor occidentale
Rusia împarte cu inamicii Occidentului secretele armelor occidentale
Țările NATO, inclusiv SUA, adună o mulțime de informații utile din războiul din Ucraina. Dar și cei mai mari susținători ai Rusiei, cum ar fi Iranul, China și Coreea de Nord, învață...
Pe cine mizează ucrainenii pentru a-l convinge pe Donald Trump să-i sprijine în războiul contra lui Putin
Pe cine mizează ucrainenii pentru a-l convinge pe Donald Trump să-i sprijine în războiul contra lui Putin
Oficialii de la Kiev au petrecut luni întregi gândindu-se la ce ar putea însemna o victorie a lui Donald Trump la prezidențialele din SUA din noiembrie pentru războiul lor cu Rusia. Mulți se...
#razboi Ucraina, #rusia invazie, #flotila, #nipru, #regiunea herson , #Razboi Ucraina
  1. Rusia împarte cu inamicii Occidentului secretele armelor occidentale
  2. Cât le va cere Trump statelor NATO să aloce pentru apărare dacă se întoarce la Casa Albă
  3. Pe cine mizează ucrainenii pentru a-l convinge pe Donald Trump să-i sprijine în războiul contra lui Putin
  4. Un tren încărcat cu cărbune a deraiat în județul Vâlcea. Traficul pe linia ferată din zonă va fi reluat abia joi
  5. Detalii uluitoare despre atacul asupra lui Trump, dezvăluite de comisarul poliției statale din Pennsylvania
  6. Bărbat găsit înjunghiat în cel mai mare parc din Buzău. Polițiștii încearcă să afle ce s-a întâmplat
  7. Netanyahu, a patra oară în Congresul SUA: 7 octombrie ”este o ciocnire între barbarie și civilizație" / Protestatarii, ”idioții utili ai Iranului” / Mulțumiri lui Trump VIDEO
  8. Tânărul care a încercat să-l împuște pe Trump căutase informații despre asasinarea președintelui John F. Kennedy înainte de atac
  9. Moștenirea politică a lui Biden depinde de victoria Ucrainei asupra Rusiei, susține publicația Atlantic Council
  10. Cât de mare e pericolul de la granița României. Explozii la sute de metri de Tulcea: „Armata noastră poate răspunde adecvat"