De cine se teme Germania? Motivul pentru care refuză să trimită Ucrainei rachete Taurus

Sambata, 20 Aprilie 2024, ora 11:57
6943 citiri
De cine se teme Germania? Motivul pentru care refuză să trimită Ucrainei rachete Taurus
Rachetele germane Taurus sunt spaima lui Putin FOTO: Newsweek

Fostul comandant al forțelor americane din Europa, Ben Hodges, a sugerat că Germania s-ar putea abține de la a sprijini pe deplin Ucraina prin furnizarea tuturor armelor necesare, inclusiv rachete Taurus cu rază lungă de acțiune, din cauza temerilor că Donald Trump ar putea câștiga alegerile prezidențiale în SUA și „lasă Europa fără apărare”.

Generalul în rezervă a spus că puterile occidentale ar trebui să facă mai mult pentru a proteja Ucraina, menționând că cel mai rău scenariu pentru Kiev ar fi dacă NATO „continuă să facă ceea ce face acum”, potrivit Newsweek.

Hodges a menționat în special lideri precum cancelarul german Olaf Scholz, care a refuzat în mod repetat să furnizeze Ucrainei rachete de croazieră Taurus, care au un focos puternic cu o rază de acțiune de peste 500 km.

"Acest lucru se datorează în proporție de 99% faptului că Scholz este convins că, dacă Trump devine președinte, va retrage scutul nuclear american din Europa și va întoarce spatele NATO. Atunci, Germania, spre deosebire de Franța și Marea Britanie, va rămâne fără apărare nucleară dacă va intra într-un conflict cu Rusia din cauza Taurus", a declarat Hodges.

Scholz a anunțat într-o postare pe platforma de socializare X că Berlinul intenționează să furnizeze Ucrainei un sistem suplimentar de apărare antiaeriană Patriot, pe care Kievul l-a și solicitat în mod repetat. Președintele Volodimir Zelenski i-a mulțumit liderului german pentru această decizie, dar a criticat, de asemenea, decizia cancelarului de a nu furniza Ucrainei rachete cu rază lungă de acțiune.

"Din câte am înțeles, cancelarul crede că, din moment ce este reprezentantul unui stat nenuclear, aceasta este singura armă pe care o are Germania. El a spus că nu poate să-și lase țara fără o armă atât de puternică", a declarat Zelenski.

Hodges a sugerat, de asemenea, că administrația președintelui american Joe Biden se teme "în mod nejustificat" de președintele rus Vladimir Putin.

"Ei cred că, dacă Ucraina eliberează Crimeea, aceasta va duce la prăbușirea regimului lui Putin sau că el va decide că nu are altă opțiune decât să folosească arme nucleare pentru a împiedica acest lucru.

Cred că acestea sunt două temeri false și nefondate. Prăbușirea regimului Putin nu este ceva de care ar trebui să ne fie teamă. Este ceva pentru care ar trebui să ne pregătim", a subliniat fostul comandant al NATO.

General american și-a exprimat, de asemenea, îndoiala că Rusia "poate forța Ucraina să înceteze lupta", adăugând că este încrezător în capacitatea forțelor armate ucrainene de a "stabiliza" linia frontului și de a-și restabili capacitățile de apărare.

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că a refuzat să dea undă verde furnizării de rachete Taurus cu rază lungă de acțiune către Ucraina, deoarece principala sa preocupare este de a preveni un război între NATO și Rusia. Cu toate acestea, ministrul de externe Dmytro Kuleba este convins că, dacă Germania trimite aceste rachete forțelor armate ucrainene, nu va exista o escaladare sau o implicare a Occidentului în război. El a adăugat că acest tip de armament este o prioritate pentru Forțele de Apărare în 2024.

Quarterly Report - Editia 4

În ciuda noului front deschis de ruși în regiunea Harkov, principalele bătălii nu au loc acolo. Analiza serviciilor de informații britanice
În ciuda noului front deschis de ruși în regiunea Harkov, principalele bătălii nu au loc acolo. Analiza serviciilor de informații britanice
În pofida faptului că Rusia a lansat o ofensivă în nordul regiunii Harkov, deschizând un nou front de luptă acolo, intensitatea atacurilor rusești în estul Ucrainei și încercările lor de...
Ucrainenii au lovit nava rusească Ciclon ce lansa rachete hipersonice Zirkon FOTO
Ucrainenii au lovit nava rusească Ciclon ce lansa rachete hipersonice Zirkon FOTO
Armata ucraineană a lovit nava de rachete Ciclon Project 22800 a Flotei ruse a Mării Negre cu baza în Sevastopolul ocupat temporar, a anunțat Statul Major General al Forțelor Armate ale...
#razboi Ucraina, #rusia invazie, #Germania, #rachete taurus, #Donald Trump , #Razboi Ucraina