Germania intenționează să predea Ucrainei al treilea sistem de apărare aeriană Patriot

Marti, 14 Mai 2024, ora 22:41
2017 citiri
Germania intenționează să predea Ucrainei al treilea sistem de apărare aeriană Patriot
Sistem de apărare Patriot aflat la o bază din Germania FOTO X

Germania intenționează să transfere cel de-al treilea sistem de apărare antiaeriană Patriot în Ucraina, a anunțat de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. El a mulțumit, de asemenea, guvernului german pentru sprijinirea Ucrainei.

Potrivit lui Jens Stoltenberg, Germania investește în prezent 2% din PIB în apărare, ceea ce contribuie la consolidarea capacităților de apărare ale alianței.

Stoltenberg subliniază că Germania are o poziție de lider în ceea ce privește ajutorul acordat Ucrainei.

În prezent, Germania este țara cu cel mai important ajutor acordat Ucrainei.

De asemenea, șeful NATO a făcut apel la susținerea poziției Germaniei și la imitarea activităților sale de sprijinire a apărării și de consolidare a capacităților de apărare ale Ucrainei.

Pentru apărarea regiunii Harkov sunt necesare două sisteme Patriot

Președintele Volodimir Zelenski a spus că Ucraina are nevoie de două sisteme de apărare antiaeriană Patriot pentru a proteja regiunea Harkov de bombardamentele rusești. El a subliniat acest lucru în timpul unei întâlniri cu secretarul de stat al Statelor Unite Anthony Blinken la Kiev, relatează Ukrinform.

„Vreau să discut cu dumneavoastră câteva aspecte, după părerea mea, foarte importante. În primul rând, decizia pachetului - pentru noi este esențial ca acesta să sosească cât mai curând posibil. În al doilea rând, este apărarea antiaeriană. Acesta este cel mai mare deficit al nostru. Cred că aceasta este cea mai mare problemă”, a spus Zelenski pentru Blinken.

Șeful statului a spus că astăzi sunt necesare două sisteme de apărare antiaeriană Patriot pentru Harkov și regiune. El a subliniat că oamenii din regiune sunt sub atacuri constante ale Rusiei.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Rusia are oportunitatea de a-și continua războiul agresiv împotriva Ucrainei datorită sprijinului Chinei. Beijingul trimite electronice și tehnologii către Federația Rusă pentru producția de diferite arme, inclusiv rachete și drone.

„Principala țară care permite Rusiei să poarte un război de agresiune împotriva Ucrainei în Europa este China. Este de departe cel mai mare partener comercial al Rusiei. Furnizează componente critice pentru armele lor, microelectronice, tehnologii avansate care permit Rusiei să producă rachete, drone, multe alte lucruri care sunt cheia războiului lor împotriva Ucrainei”, a declarat secretarul general al NATO în timpul discursului său la Summitul Tineretului.

Pe lângă China, agresiunea Rusiei este alimentată în mod semnificativ de Iran, care furnizează drone, precum și de Coreea de Nord, care oferă sprijin cu muniții și alte arme. Stoltenberg a adăugat că acești „prieteni ai Rusiei... sunt cheia capacității Rusiei de a lupta împotriva unui prieten european, a unui vecin NATO”.

Secretarul general al Alianței a remarcat că ideea de a împărți Europa și Asia „nu mai funcționează”. Pentru că sunt interconectate, NATO trebuie să se confrunte cu provocările de securitate asociate cu acțiunile Chinei, a adăugat Stoltenberg.

Putin plănuiește să viziteze China în 16-17 mai, așa cum a anunțat la congresul Uniunii Industriașilor și Antreprenorilor din Rusia. Bloomberg scrie că dictatorul dorește mai mult sprijin pentru războiul său, dar, între timp, Xi Jinping acționează după alte calcule.

Quarterly Report - Editia 4

Cei 10 pași prin care lumea ar putea ajunge la un război nuclear. Avertismentele experților în securitate
Cei 10 pași prin care lumea ar putea ajunge la un război nuclear. Avertismentele experților în securitate
Un Vladimir Putin în plină expansiune ar putea face progrese serioase în Ucraina în această vară - prima sa mișcare pentru a arunca Europa într-un sângeros Al Treilea Război Mondial, au...
Ce spune Traian Băsescu despre trimiterea sistemului Patriot Ucrainei: ”România reușește să facă o figură de prostălăul Europei”
Ce spune Traian Băsescu despre trimiterea sistemului Patriot Ucrainei: ”România reușește să facă o figură de prostălăul Europei”
Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit duminică, 19 mai, despre varianta ca țara noastră să trimită Ucrainei sistemul Patriot. Fostul președinte consideră că România trebuie să...
#razboi Ucraina, #rusia invazie, #Germania, #sistem patriot , #Razboi Ucraina