Șeful spionajului militar ucrainean se îndoiește de eficacitatea generalului Zalujnîi: ”De ce suntem în această situație?”

Joi, 29 Februarie 2024, ora 22:38
3986 citiri
Șeful spionajului militar ucrainean se îndoiește de eficacitatea generalului Zalujnîi: ”De ce suntem în această situație?”
Kirilo Budanov, șeful GUR FOTO X

Șeful serviciilor de informații militare ucrainene, Budanov, a confirmat că Rusia a avut acces la planurile pentru o contraofensivă ucraineană.

Rusia a avut acces la planurile pentru o contraofensivă ucraineană în 2023, a confirmat șeful Direcției Principale de Informații (GUR) a Ministerului Ucrainean al Apărării, Kirilo Budanov, într-un interviu pentru CBC News.

Pentru prima dată, președintele ucrainean Vladimir Zelenski a declarat, într-o conferință de presă din 25 februarie, că planurile pentru contraofensiva Ucrainei erau cunoscute de Kremlin chiar înainte de a începe.

„Nu voi spune mai mult decât președintele”, a spus Budanov ca răspuns la o întrebare despre planurile divulgate. — Aveam, să zicem, informații, dovezi că planurile au devenit cunoscute Federației Ruse. Aceasta este o problemă serioasă și luăm măsuri.”

Potrivit lui Budanov, Rusia „ar fi foarte fericită” să înghețe războiul în stadiul actual. El crede că Federația Rusă „ar sărbători victoria” dacă Ucraina ar recunoaște teritoriile ocupate ale țării ca fiind ruse. „Acest lucru nu se va întâmpla niciodată”, a adăugat șeful serviciilor de informații militare din Ucraina.

Comentând demisia lui Valeri Zalujnîi din postul de comandant șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Budanov s-a îndoit că ar putea exista diferențe personale între Zalujnîi și Zelenski, deoarece primul era subordonat celui din urmă. Șeful Direcției Principale de Informații consideră că Zelenski a luat decizia corectă, înlocuindu-l pe Zalujnîi.

„Dacă totul este bine, totul este grozav și totul se face corect, atunci de ce suntem în situația în care ne aflăm?” – a spus Budanov.

În același timp, șeful serviciilor de informații ale armatei ucrainene este convins că dronele, oricât de eficiente ar fi, nu pot înlocui complet oamenii de pe câmpul de luptă.

„Dronele nu vor înlocui niciodată forțele terestre. Sunt doar o modalitate de a le susține. Cu ajutorul dronelor, poți provoca pierderi inamicului, dar până când, ca în Evul Mediu, vine armata și pune steagul, nimic nu se va schimba”, a adăugat el.

Budanov a subliniat că dronele pot sprijini trupele terestre și le pot ajuta să producă pierderi inamicului, dar nu le vor înlocui.

Co-fondatorul proiectului Drone.ua, Valeri Iakovenko, a spus că, datorită utilizării active a dronelor FPV în timpul ostilităților, Ucraina își schimbă abordarea față de război . Potrivit expertului, aceste drone au devenit noile „Kalașnikov-uri”. Fostul comandant-șef al forțelor NATO din Europa, generalul Wesley Clark, consideră, de asemenea, că UAV-urile sunt o inovație a războiului din Ucraina, cum au fost, de exemplu, elicopterele în timpul operațiunilor de luptă din Vietnam.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Zelenski, un nou apel către Occident: ”Stopați complicitatea la toate formele de teroare rusească”
Zelenski, un nou apel către Occident: ”Stopați complicitatea la toate formele de teroare rusească”
Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat un apel ţărilor occidentale să aplice mai eficient sancţiunile instituite împotriva Rusiei pentru a împiedica "terorismul rusesc" în...
Expert chinez: Înfrângerea Rusiei în războiul împotriva Ucrainei este inevitabilă
Expert chinez: Înfrângerea Rusiei în războiul împotriva Ucrainei este inevitabilă
Războiul purtat de Rusia împotriva Ucrainei a fost catastrofal pentru ambele țări. Deoarece niciuna dintre părți nu are un avantaj clar, iar pozițiile lor politice sunt complet în dezacord,...
#razboi Ucraina, #rusia invazie, #Kirilo Budanov, #valeri zalujnii , #Razboi Ucraina