Moscova, frustrată că eforturile sale de compromitere a lui Zelenski nu dau roade. „E precum Brad Pitt“

Duminica, 25 Februarie 2024, ora 15:44
4953 citiri
Moscova, frustrată că eforturile sale de compromitere a lui Zelenski nu dau roade. „E precum Brad Pitt“
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski/ FOTO: .ukrinform.net

Un oficial de la Moscova s-a plâns că președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, este precum actorul de la Hollywood Brad Pitt, o vedetă globală cu o imagine care nu poate fi pătată, relatează Washington Post.

Schimbul de replici a fost arhivat într-un fond de peste 100 de documente de propagandă ale Kremlinului, analizate de Washington Post.

Documentele, obținute de un serviciu de informații european, dezvăluie că oficialii Kremlinului se străduiesc să submineze popularitatea lui Zelenski.

Deși încrederea publicului în Zelenski rămâne ridicată după doi ani de război, cifrele au mai scăzut recent. În decembrie 2023, încrederea în Zelenski a coborât la 62%, marcând o scădere cu 22% față de decembrie 2022, conform Institutului Internațional de Sociologie din Kiev.

Documentele dezvăluie eforturile elaborate și persistente ale Kremlinului de a-l submina pe Zelenski, conform analizei WSP.

De la orchestrarea campaniilor de dezinformare la manipularea rețelelor sociale, Kremlinul a tras sforile în culise pentru a semăna discordie și diviziune în societatea ucraineană.

Documentele interne ale Kremlinului dezvăluie o campanie de dezinformare planificată pentru a păta imaginea lui Zelenski și a-i destabiliza conducerea.

Mii de postări pe rețelele sociale și articole fabricate au inundat spațiul online

În urmă cu un an, strategii de la Kremlin au căutat să exploateze tensiunile între Zelenski și șeful armatei, generalul Valeri Zalujnîi, promovând o narațiune în care decizia lui Zelenski de a-l demite pe Zalujni ar fi un semn de slăbiciune și instabilitate.

Zelenski l-a concediat în cele din urmă pe Zalujnîi, iar încrederea publicului în succesorul său, generalul colonelul Oleksandr Sîrski, este mult mai scăzută.

Prin intermediul platformelor de socializare și a articolelor de știri false, Kremlinul a orchestrat un baraj de știri false care îl prezenta pe Zelenski ca „isteric și slab”, stimulând percepția că el îndepărtează amenințările percepute la adresa puterii sale.

Mii de postări pe rețelele sociale și articole fabricate au inundat spațiul online, concepute strategic pentru a amplifica diviziunile în cadrul societății ucrainene și a eroda încrederea în conducerea lui Zelenski.

Kremlinul a subliniat patru obiective-cheie pentru campania sa de propagandă multifațetă din Ucraina: discreditarea conducerii Kievului, fragmentarea elitei ucrainene, demoralizarea trupelor ucrainene și dezorientarea populației.

Accentul s-a mutat pe infiltrarea rețelelor sociale ucrainene, precum Telegram, care a apărut ca o sursă de știri critică.

Pentru a câștiga tracțiune, ei recurs la subtilitate, evitând propaganda pro-rusă deschisă și concentrându-se pe narațiunile care rezonează cu publicul ucrainean.

Strategiile au inclus clonarea mass-media de renume și site-uri web guvernamentale pentru a disemina conținut fabricat, amplificarea narațiunilor care îl prezentau pe Zelenski ca pe o marionetă a Occidentului și răspândirea dezinformării despre operațiunile militare ucrainene.

Kremlinul explorează acum noi căi, cum ar fi tehnologia deepfake, pentru a-și promova agenda.

În ciuda încercărilor Kremlinului de a sabota reputația lui Zelenski, societatea ucraineană a rămas unită în fața agresiunii Rusiei.

Pe 24 februarie 2022 este marcată a doua aniversare a invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Comandantul trupelor NATO în Europa a dezvăluit amploarea pierderilor forțelor aeriene ruse în Ucraina
Comandantul trupelor NATO în Europa a dezvăluit amploarea pierderilor forțelor aeriene ruse în Ucraina
Rusia a pierdut aproximativ 10% din aeronavele sale în mai bine de doi ani de război în Ucraina, a declarat șeful forțelor europene ale Statelor Unite, cu câteva săptămâni înaintea unei...
Dronele maritime modernizate ale Ucrainei pot transporta 1 tonă de explozibili la peste 1.000 de kilometri distanță
Dronele maritime modernizate ale Ucrainei pot transporta 1 tonă de explozibili la peste 1.000 de kilometri distanță
Dronele navale ucrainene Sea Baby au fost modernizate și acum pot transporta aproape o tonă de explozibili pentru a atinge o țintă la peste 1.000 de kilometri distanță, a declarat, duminică...
#razboi Ucraina, #rusia invazie, #Kremlin, #dezinformare, #Volodimir Zelenski, #Brad Pitt , #Razboi Ucraina