Războiul dronelor. Cum i-au venit de hac dronele rusești temutei Baba Iaga a Ucrainei

Sambata, 15 Iunie 2024, ora 23:18
6271 citiri
Războiul dronelor. Cum i-au venit de hac dronele rusești temutei Baba Iaga a Ucrainei
Drona Baba Iaga/ FOTO: svobodnaevropa.bg

Imagini recente din timpul războiului arată cum Rusia își folosește propriile vehicule aeriene fără pilot pentru a doborî dronele de bombardament nocturn ale Ucrainei.

Rusia a avut dificultăți în a ține sub control dronele Vampir ale Ucrainei, care au provocat pagube semnificative armatei ruse pe timp de noapte, însă recentele videoclipuri de luptă care circulă pe rețelele de socializare sugerează că rușii ar fi găsit o soluție.

Videoclipurile arată cum Rusia reușește să distrugă cu succes dronele folosind propriile drone ca interceptoare, informează bloggerii militari. Business Insider nu a reușit să verifice în mod independent detalii ale acestor filmări.

Temutele dronele „Baba Iaga” cum le-au numit forțele ruse, după o creatură diabolică din folclorul slav, dronele Vampire ale Ucrainei sunt capabile în mod regulat să evite detectarea și pot zbura cu viteză mare, permițându-le să facă ravagii asupra armatei Rusiei.

Dronele ucrainene pot găsi ținte în timpul zilei cu ajutorul camerei standard și noaptea folosind imagini termice. Capacitatea lor de a funcționa atât ziua, cât și noaptea le face semnificativ mai utile în comparație cu celelalte drone folosite pe frontul din Ucraina, dar nu sunt la fel de ieftine.

Lupta dronă contra dronă a fost un eveniment mai puțin obișnuit pe parcursul războiului, dar începe să se întâmple mai des acum. Pentru a combate utilizarea semnificativă a UAV-urilor de către Ucraina, Rusia a început să le vizeze folosind drone cu vizualizare la prima persoană, au observat bloggerii militari ruși în ultima vreme.

Acestea "vor secera rândurile dronelor Baba Iaga", a spus un blogger rus despre dronele FPV, conform unei traduceri a lui Samuel Bendett, un expert rus în drone. "Acest bombardier neîndemânatic și lent este deja doborât de echipajele experimentate ale dronelor FPV".

Mulți prezic că drona FPV ar putea evolua într-o "super armă", la fel de puternică precum rachetele ghidate antitanc care sunt folosite pentru a distruge vehiculele militare blindate. În multe privințe, aceste sisteme remodelează deja războiul modern, amenințând tot ceea ce mișcă, de la tancuri de top până la soldați.

Rusia împarte cu inamicii Occidentului secretele armelor occidentale
Rusia împarte cu inamicii Occidentului secretele armelor occidentale
Țările NATO, inclusiv SUA, adună o mulțime de informații utile din războiul din Ucraina. Dar și cei mai mari susținători ai Rusiei, cum ar fi Iranul, China și Coreea de Nord, învață...
Pe cine mizează ucrainenii pentru a-l convinge pe Donald Trump să-i sprijine în războiul contra lui Putin
Pe cine mizează ucrainenii pentru a-l convinge pe Donald Trump să-i sprijine în războiul contra lui Putin
Oficialii de la Kiev au petrecut luni întregi gândindu-se la ce ar putea însemna o victorie a lui Donald Trump la prezidențialele din SUA din noiembrie pentru războiul lor cu Rusia. Mulți se...
#razboi Ucraina, #rusia invazie, #lupte, #drone, #baba iaga , #Razboi Ucraina
  1. Rusia împarte cu inamicii Occidentului secretele armelor occidentale
  2. Cât le va cere Trump statelor NATO să aloce pentru apărare dacă se întoarce la Casa Albă
  3. Pe cine mizează ucrainenii pentru a-l convinge pe Donald Trump să-i sprijine în războiul contra lui Putin
  4. Un tren încărcat cu cărbune a deraiat în județul Vâlcea. Traficul pe linia ferată din zonă va fi reluat abia joi
  5. Detalii uluitoare despre atacul asupra lui Trump, dezvăluite de comisarul poliției statale din Pennsylvania
  6. Bărbat găsit înjunghiat în cel mai mare parc din Buzău. Polițiștii încearcă să afle ce s-a întâmplat
  7. Netanyahu, a patra oară în Congresul SUA: 7 octombrie ”este o ciocnire între barbarie și civilizație" / Protestatarii, ”idioții utili ai Iranului” / Mulțumiri lui Trump VIDEO
  8. Tânărul care a încercat să-l împuște pe Trump căutase informații despre asasinarea președintelui John F. Kennedy înainte de atac
  9. Moștenirea politică a lui Biden depinde de victoria Ucrainei asupra Rusiei, susține publicația Atlantic Council
  10. Cât de mare e pericolul de la granița României. Explozii la sute de metri de Tulcea: „Armata noastră poate răspunde adecvat"