Reînnoirea rândurilor armatei sale este pentru Zelenski cea mai serioasă provocare din februarie 2022

Luni, 04 Martie 2024, ora 23:34
1988 citiri
Reînnoirea rândurilor armatei sale este pentru Zelenski cea mai serioasă provocare din februarie 2022
Parlamentul ucrainean caută un mecanism motivațional adecvat pentru a încuraja recrutarea. FOTO: zn.ua

Întrebarea cum să aducă mai mult personal forțelor armate ucrainene a devenit una dintre cele mai serioase provocări pentru președintele Volodimir Zelenski și echipa sa.

Eșecul liderului de la Kiev de a forma un consens politic asupra strategiei de mobilizare – în ciuda lunilor de avertismente cu privire la o lipsă acută de personal militar instruit pe front – a provocat diviziuni profunde în parlamentul ucrainean și, într-un sens mai larg, în societatea ucraineană. De asemenea, a lăsat armata să se bazeze pe un efort de recrutare întâmplător și a semănat panică în rândul bărbaților cu vârstă de înrolare. Mulți oameni se ascund, temându-se că vor fi recrutați într-o armată prost echipată, deoarece ajutorul pentru Ucraina rămâne blocat la Washington, relatează The Washington Post.

„Lipsa unei strategii clare de mobilizare – sau cel puțin a unui acord cu privire la câți soldați mai are nevoie Ucraina – este motivul pentru demiterea de către Zelenski a comandantului șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujnîi în februarie, dar noul comandant șef Oleksandr Sîrski nu a oferit încă nicio claritate”, scrie The Washington Post.

După cum notează publicația, Sîrski a primit ordin să efectueze un audit al personalului Forțelor Armate pentru a găsi mai mulți militari apți pentru operațiuni de luptă. Parlamentarii ucraineni spun că lipsa unui mesaj unificat din partea președintelui și a armatei a sporit confuzia cu privire la următorii pași.

Oleksi Bejeveț, reprezentantul autorizat al Ministerului Apărării al Ucrainei pe probleme de recrutare, spune că cetățenii cu vârstă de recrutare ar trebui să se împace cu faptul că „nu mai este timpul să stea acasă”. Potrivit lui Volodimir Ariev, deputat din cadrul partidului „Solidaritatea Europeană”, prioritatea ar trebui să fie „o garanție pentru persoanele care vor fi mobilizate pentru serviciul militar că nu vor fi trimiși pe front fără pregătire și fără echipament adecvat. La urma urmei, aceasta sperie foarte mult oamenii și creează neîncredere în autorități”. Iaroslav Iurcisin, un parlamentar din cadrul partidului Vocea, a declarat că parlamentarii caută un „mecanism motivațional adecvat” pentru a încuraja recrutarea, inclusiv bonusuri pentru distrugerea echipamentelor rusești și noi beneficii financiare pentru veterani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ucraina dezvoltă un super-submarin electric ce poate deveni coșmarul marinei ruse. „Un concept cu totul nou”
Ucraina dezvoltă un super-submarin electric ce poate deveni coșmarul marinei ruse. „Un concept cu totul nou”
Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu succes pentru o posibilă...
Politico: Eșecul Occidentului de a trimite arme la Kiev îl ajută pe Putin să câștige războiul din Ucraina
Politico: Eșecul Occidentului de a trimite arme la Kiev îl ajută pe Putin să câștige războiul din Ucraina
Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie". Această promisiune sună a gol când au trecut patru săptămâni de când...
#razboi Ucraina, #rusia invazie, #mobilizare, #Volodimir Zelenski , #Razboi Ucraina