Tancul american Abrams se întoarce pe frontul din Ucraina după ce a fost „modernizat”

Marti, 28 Mai 2024, ora 00:10
3766 citiri
Tancul american Abrams se întoarce pe frontul din Ucraina după ce a fost „modernizat”
Tanc Abrams modernizat. FOTO: Metinvest

Tancurile americane Abrams trimise pe frontul din Ucraina au primit „îmbunătăţiri”: o cuşcă metalică deasupra turelei şi blindaj reactiv suplimentar.

Statele Unite au livrat 31 de tancuri M-1A1 Abrams Ucrainei. Un batalion al Brigăzii 47 Mecanizate care luptă la vest de Avdiivka, în estul Ucrainei, este echipat cu aceste tancuri. Pe parcursul a mai multor luni de lupte crâncene, Brigada 47 Mecanizată a pierdut opt dintre tancurile sale M-1 de 69 de tone, majoritatea din cauza dronelor rusești. Acum, brigada a găsit o modalitate de a rezolva problema dronelor: folosește cuști pentru a proteja tancurile, care pot ajuta la detonarea dronelor rusești care se apropie de la o distanță sigură, relatează Forbes.

Pierderile din zona Avdiivka au forțat brigada, la sfârșitul lunii aprilie, să își retragă tancurile care au scăpat, a relatat Associated Press, citându-l pe amiralul Marinei americane Christopher Grady, vicepreședintele Statului Major Întrunit al SUA. Unul dintre membrii echipajului tancurilor ucrainene a recunoscut, două săptămâni mai târziu, că brigada ar fi putut folosi altfel tancurile M-1 dacă ar fi fost mai bine protejate de dronele kamikaze rusești.

"Armata americană a rezolvat această problemă pentru tancurile Abrams M-1A2 prin adăugarea unui blindaj suplimentar "pasiv", sau nereactiv, la turelă. Dar acest blindaj conține, cel mai probabil, uraniu sărăcit, pe care SUA nu îl exportă ", notează Forbes.

Înainte de a trimite M-1A1 în Ucraina, Pentagonul a plătit contractorii să demonteze tunurile tancurilor, să elimine uraniul și să-l înlocuiască cu wolfram.

Grupul Metinvest, un conglomerat siderurgic şi minier cu sediul în Ucraina, a publicat un comunicat de presă despre noile modernizările la aceste blindate.

Compania a declarat că produce, de asemenea, blindaj anti-dronă standard din fabrică pentru familiile de tancuri T-64 şi T-72 proiectate de sovietici (care includ seriile T-80 şi, respectiv, T-90), dar a arătat doar un exemplu de design pentru Abrams.

După o procedură lungă şi amănunţită de testare, ecranele de protecţie din oţel au început să fie furnizate gratuit forţelor armate", potrivit unui comunicat al companiei. Până în prezent, au fost fabricate şi livrate peste 25 de sisteme suplimentare de protecţie, dintre care şapte sunt pentru tancurile M1 Abrams.

Greutatea totală a structurii cuștii este de până la 430 kg.

Şi Rusia şi-a instalat cuşti pe unele tancuri, în timp ce altele au fost acoperite total, fiind botezate tancurile-țestoasă.

The New York Times a informat că forțele ruse au scos din luptă 5 din cele 31 de tancuri americane M1 Abrams pe care Pentagonul le-a trimis în Ucraina în toamna trecută. În ciuda puterii sale, Abrams are și puncte slabe, în principal acolo unde armura sa este mai subțire: deasupra, în blocul motor din spate și în spațiul dintre carenă și turelă, ceea ce le face vulnerabile la dronele rusești.

Șeful "fabricii de troli" fondată de Prigojin, arestat în Rusia, la un an de la revolta mercenarilor Wagner
Șeful "fabricii de troli" fondată de Prigojin, arestat în Rusia, la un an de la revolta mercenarilor Wagner
Serviciul antiterorism al FSB l-a arestat pe Ilia Gorbunov, un fost manager de top al holdingului media Patriot. Se crede că acesta este șeful unei "fabrici de troli" fondată de liderul decedat...
Ucrainenii au lovit postul de comandă al infanteriei motorizate ruse din regiunea Belgorod
Ucrainenii au lovit postul de comandă al infanteriei motorizate ruse din regiunea Belgorod
Armata ucraineană a lovit un post de comandă al unui regiment rusesc de infanterie motorizată din Nehoteievka, regiunea rusă Belgorod, a informat Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei,...
#razboi Ucraina, #rusia invazie, #modernizare, #tancuri abrams , #Razboi Ucraina
  1. Ce ascunde China în spatele încrâncenării de a domina piețele europene. Deflația de pe piața imobiliară care riscă să falimenteze țara
  2. Bisericile germanilor din Banat sunt rase de pe suprafața pământului. Se pierde un patrimoniu imens VIDEO
  3. Probleme mari pentru Putin: Vești groaznice legate de portavionul Rusiei ”Amiralul Kuznețov” VIDEO
  4. Cum i-a obligat Macron pe francezi să aleagă între ”ciumă” și ”holeră” politică
  5. Șeful "fabricii de troli" fondată de Prigojin, arestat în Rusia, la un an de la revolta mercenarilor Wagner
  6. Tradiții și superstiții de Sânziene. Ce să nu faci de sărbătoarea Nașterii Sf. Ioan Botezătorul
  7. Ucrainenii au lovit postul de comandă al infanteriei motorizate ruse din regiunea Belgorod
  8. Ucraina este prinsă într-o capcană strategică a Rusiei. Un expert în securitate explică ce trebuie să facă pentru a câștiga războiul
  9. Debarcaderul plutitor al armatei americane pentru ajutoare în Gaza nu poate fi folosit în condiții de mare agitată. „Au calculat greșit“
  10. Hoț prins de polițiști când ieșea din casa pe care o jefuise. Le-a mărturisit și alte infracțiuni care se lasă cu dosar penal