Rusia poate să susțină ofensiva din Ucraina cel puțin încă doi ani. Volumul producției de armament rusesc îi îngrijorează pe experții europeni

Sambata, 20 Aprilie 2024, ora 06:05
1989 citiri
Rusia poate să susțină ofensiva din Ucraina cel puțin încă doi ani. Volumul producției de armament rusesc îi îngrijorează pe experții europeni
Tanc rusesc T-14 Armata/ FOTO: TASS

Rusia își mărește producția militară, reface stocurile de arme convenționale și muniție și este posibil să fie capabilă să își susțină ofensiva din Ucraina cel puțin pentru următorii doi ani, spun analiștii. Restructurându-și economia pentru armată, forțând fabricile existente să lucreze ore suplimentare pentru a produce sau repara arme vechi și cumpărând piese de schimb din Iran, China și Coreea de Nord, Rusia a reușit să se redreseze remarcabil după pierderile inițiale din Ucraina, scrie The Washington Post.

"Rusia nu produce echipamente militare mai sofisticate... Dar face mult mai multe arme simple, puști, obuze, arme de masă pentru soldații obișnuiți", spune economistul rus Nikolai Kulbaka.

Armamentul din epoca sovietică, inclusiv rachete și bombe ghidate, a compensat incapacitatea Rusiei, cel puțin până acum, de a dezvolta și desfășura arme noi, avansate, cum ar fi tancul T-14 Armata.

Oficialii americani au crezut inițial că războiul din Ucraina a slăbit serios forțele armate ruse. Dar șeful Comandamentului European al SUA, generalul Christopher Cavoli, a declarat Congresului că Moscova are acum mai mulți soldați decât la începutul războiului și că forțele sale armate „demonstrează o capacitate tot mai mare de a învăța și de a se adapta la provocările de pe câmpul de luptă atât din punct de vedere tactic, cât și tehnologic ".

Michael Gjerstad, analist în domeniul războiului terestru la Institutul Internațional pentru Studii Strategice (IISS), consideră că Rusia poate produce până la 330 de tancuri pe an, dar că, de fapt, produce jumătate din acest număr. Cu toate acestea, Moscova a reușit să refacă stocurile de tancuri (până la 1.140), pe care se estimează că le-a pierdut în 2023, prin refacerea vechilor vehicule blindate scoase din depozite. Michael Gjerstad a adăugat, de asemenea, că Rusia a încercat să compenseze furnizarea de echipamente occidentale avansate Ucrainei, dând prioritate cantității și alocând tancuri mai bune unităților mai bine pregătite, în timp ce furnizează tancuri T-55 și T-62 mai vechi unităților formate din recruți și foști deținuți.

Experții subliniază faptul că oferta de arme existente este limitată și că provocarea cheie pentru Rusia este dezvoltarea capacității de a crea noi vehicule de luptă, deoarece modelele vechi nu vor mai avea timp să fie modernizate. De asemenea, este puțin probabil ca Rusia să fie capabilă să furnizeze armatei echipamente mai moderne, cum ar fi tancul T-14 Armata. Aksionov, expert militar și corespondent al serviciului rusesc al BBC, a declarat că nu există nicio dovadă că tancul Armata a fost vreodată finalizat.

The Guardian a notat că volumul producției de armament din Rusia îi îngrijorează pe experții europeni. Rusia are un avantaj de foc de artilerie de cel puțin trei la unu, și adesea mai mult.

Quarterly Report - Editia 4

Debutul prematur al ofensivei în nordul regiunii Harkov a fost un eșec pentru Rusia, susțin analiștii americani
Debutul prematur al ofensivei în nordul regiunii Harkov a fost un eșec pentru Rusia, susțin analiștii americani
Începerea prematură a operațiunilor ofensive rusești a subminat succesul Rusiei în nordul regiunii Harkov, potrivit analiștilor Institutului pentru Studiul Războiului (ISW). Conform...
Apar tot mai multe dovezi că rușii se amestecă în procesul electoral din Europa
Apar tot mai multe dovezi că rușii se amestecă în procesul electoral din Europa
Războiul Rusiei în Europa a început deja, cu un val de atacuri incendiare, bătăi, explozii și atacuri cibernetice care au loc pe întreg continentul. În ultimele luni, Moscova ar fi...
#razboi Ucraina, #rusia invazie, #ofensiva, #armament, #productie , #Razboi Ucraina