Noul șef al armatei ucrainene dă de pământ cu comandanții săi. A ordonat să fie schimbați

Sambata, 02 Martie 2024, ora 21:15
7396 citiri
Noul șef al armatei ucrainene dă de pământ cu comandanții săi. A ordonat să fie schimbați
Generalul Oleksandr Sîrski, noul șef al armatei ucrainene/ FOTO: Telegram

Comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Oleksandr Sîrski, a declarat că a trimis specialiști la unele brigăzi pentru a împărtăși experiența acestora cu comandamentele lor. În același timp, el a spus că este nevoit să ia decizii de personal atunci când comandanții unor brigăzi nu cunosc situația, iar acțiunile lor amenință viața și sănătatea subordonaților lor.

"Continui să lucrez pe Frontul de Est. Pe parcursul a trei zile, a devenit destul de clar de ce, cu aceleași efective, arme și echipamente militare, unele brigăzi reușesc să descurajeze atacurile inamicului și să își mențină pozițiile, în timp ce altele nu reușesc. În primul rând, depinde de comandantul brigăzii, de nivelul său de pregătire, de experiență, de capacitatea de a lua decizii adecvate și echilibrate și de înțelegerea responsabilității depline pentru îndeplinirea sarcinilor și pentru viața și sănătatea subordonaților săi", a remarcat Sîrski.

Potrivit acestuia, nivelul de pregătire și coordonare a comandamentului brigăzii este, de asemenea, de mare importanță. La urma urmei, prin intermediul acestora comandanții își exercită autoritatea.

"Prin urmare, am trimis grupuri de specialiști în anumite brigăzi în care există probleme cu pregătirea personalului pentru a-și împărtăși experiența și a oferi asistență", a adăugat Sîrski.

Comandantul-șef a spus că a primit informații de la comandanții de brigadă și adjuncții acestora. Pe baza rezultatelor unei astfel de comunicări, el a luat decizia de a furniza rezerve, muniție, UAV-uri și alte echipamente.

"În unele cazuri, atunci când comandantul nu cunoaște situația, iar acțiunile și comenzile sale amenință în mod direct viețile și sănătatea subordonaților săi, sunt nevoit să iau decizii de personal", a declarat Sîrski.

De asemenea, el a lăudat acțiunile Brigăzii 54, care a distrus două coloane de vehicule blindate rusești datorită focului precis de artilerie combinat cu o minare abilă. Șeful Statului Major a lăudat, de asemenea, rezistența și curajul Brigăzii 25 Aeropurtate și al Brigăzii 47 Mecanizate în bătăliile pentru Orlivka și Berdici, precum și determinarea și curajul Brigăzii 79 Aeropurtate în respingerea atacurilor inamicului lângă Novomihailivka.

"Remarc ca fiind pozitivă înlocuirea unei brigăzi de pe linia frontului după doi ani de lupte continue și relocarea acesteia în spate pentru a restabili capacitatea de luptă. Astfel, situația de pe front rămâne dificilă, dar sub control", a conchis Sîrski.

Anterior, Oleksandr Sîrski a declarat că acțiunile unor comandanți ai forțelor armate ucrainene au scos la iveală anumite erori de calcul în ceea ce privește cunoașterea situației și evaluarea inamicului, care au afectat în mod direct sustenabilitatea apărării în anumite zone. El a dat asigurări că a luat toate măsurile pentru a remedia situația în această zonă a liniei frontului, inclusiv ordonând alocarea de muniții și resurse materiale suplimentare, precum și a rezervelor necesare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Rusia și-a modernizat baza navală a flotei Mării Negre. Cum și-a pus la adăpost navele de atacurile ucrainene
Rusia și-a modernizat baza navală a flotei Mării Negre. Cum și-a pus la adăpost navele de atacurile ucrainene
Rusia a întărit apărarea bazei sale navale a Flotei Mării Negre din Novorossisk, a anunțat, joi, 18 aprilie, Ministerul Apărării al Regatului Unit. „Infrastructura de întreținere,...
Rusia construiește noi rute comerciale către Asia pentru a reduce impactul sancțiunilor occidentale. Apropierea dintre Moscova, China și India va crește
Rusia construiește noi rute comerciale către Asia pentru a reduce impactul sancțiunilor occidentale. Apropierea dintre Moscova, China și India va crește
Rusia accelerează construirea a două noi coridoare de transport care leagă Asia și Europa, încercând să uşureze impactul sancţiunilor occidentale, în timp ce escaladarea în Orientul...
#razboi Ucraina, #rusia invazie, #oleksandr srski, #schimbari, #comandanti de brigada , #Razboi Ucraina