Producția rusă de obuze este de trei ori mai mare decât a aliaților Ucrainei

Duminica, 26 Mai 2024, ora 22:48
2288 citiri
Producția rusă de obuze este de trei ori mai mare decât a aliaților Ucrainei
Obuze rusești/ FOTO: svidomi.in.ua

Rusia reușește să producă obuze de artilerie cu o viteză triplă față de aliații Ucrainei și la un sfert din preț, informează Sky News, făcând referire la o analiză a firmei de consultanță în management Bain & Company.

Utilizând date publice disponibile, firma susține că fabricile rusești pot produce sau recondiționa 4,5 milioane de proiectile de 152 mm în acest an, la un preț de 1.000 de dolari pe proiectil. Se așteaptă ca țările europene și SUA să producă împreună doar 1,3 milioane de proiectile de 155 mm, la un cost mediu de 4.000 de dolari per obuz.

Producția lentă de artilerie a împiedicat progresul Ucrainei pe câmpul de luptă. Soldații susțin că pentru fiecare obuz pe care îl trag, Rusia lansează în jur de cinci înapoi.

Un locotenent major al Brigăzii 57 din regiunea Harkov, unde Rusia a lansat o nouă ofensivă pe 10 mai, a declarat pentru Sky News că Ucraina are nevoie urgent de mai multe provizii. Cu toate acestea, el a adăugat că soldații ucraineni fac fiecare tragere să conteze și sunt capabili să distrugă o țintă cu una, două sau trei obuze.

Lipsa muniției a fost mult timp un motiv de îngrijorare în Ucraina, dar a escaladat în acest an. UE nu și-a îndeplinit promisiunea de a produce 1 milion de obuze de artilerie între martie 2023 și 2024, în timp ce disputele de la Washington au dus la o întârziere gravă a unui pachet de ajutor de 61 de miliarde de dolari.

Mai multe țări au susținut o inițiativă condusă de Cehia de a procura 800.000 de obuze pentru Ucraina, propusă în februarie anul acesta. În martie, UE a alocat 500 de milioane de euro pentru a spori capacitatea de producție de muniție a UE la 2 milioane de obuze pe an până la sfârșitul anului 2025.

Ucraina va începe, de asemenea, producția internă de obuze de 155 mm standard NATO, cel mai devreme în a doua jumătate a anului 2024, potrivit Washington Post.

Prezența militară americană în Europa va fi redusă. Semnele de întrebare ridicate de viitorul militar al țărilor UE
Prezența militară americană în Europa va fi redusă. Semnele de întrebare ridicate de viitorul militar al țărilor UE
În timp ce războiul din Ucraina continuă și campania prezidențială din SUA e în toi, liderii NATO încearcă să pregătească Alianța pentru toate scenariile posibile. Miniștrii german...
Războiul dronelor. Cum i-au venit de hac dronele rusești temutei Baba Iaga a Ucrainei
Războiul dronelor. Cum i-au venit de hac dronele rusești temutei Baba Iaga a Ucrainei
Imagini recente din timpul războiului arată cum Rusia își folosește propriile vehicule aeriene fără pilot pentru a doborî dronele de bombardament nocturn ale Ucrainei. Rusia a avut...
#razboi Ucraina, #rusia invazie, #productie proiectile , #Razboi Ucraina
  1. Prezența militară americană în Europa va fi redusă. Semnele de întrebare ridicate de viitorul militar al țărilor UE
  2. Dezvăluire Reuters: Campanie secretă anti-vaccinare dusă de SUA pentru a submina China, în timpul pandemiei
  3. Mașină făcută scrum într-o localitate din Cluj. Care a fost cauza incendiului
  4. Războiul dronelor. Cum i-au venit de hac dronele rusești temutei Baba Iaga a Ucrainei
  5. Accident tragic în Prahova: O femeie de 39 de ani a murit și alte patru persoane, printre care și un copil, au fost rănite
  6. Atac ucrainean masiv, cu 70 de drone, asupra unei baze aeriene rusești din Morozovsk
  7. Parisul va testa taxiurile zburătoare în timpul Jocurilor Olimpice. ”Este un progres tehnologic care ar putea fi util”
  8. Zeci de persoane au stat minute bune blocate cu capul în jos, într-un parc de distracții din SUA VIDEO
  9. Protest cu 250.000 de oameni în Franța împotriva extremei drepte, aflată în ascensiune înaintea alegerilor generale VIDEO
  10. „Trage și fugi“. Războiul din Ucraina inaugurează o nouă eră, cea a unui tip de armament extrem de mobil