Cei 10 pași prin care lumea ar putea ajunge la un război nuclear. Avertismentele experților în securitate

Duminica, 19 Mai 2024, ora 23:18
4584 citiri
Cei 10 pași prin care lumea ar putea ajunge la un război nuclear. Avertismentele experților în securitate
Președintele rus Vladimir Putin nu ratează ocazia să aducă în discuție arsenalul său nuclear FOTO: theaustralian.com.au

Un Vladimir Putin în plină expansiune ar putea face progrese serioase în Ucraina în această vară - prima sa mișcare pentru a arunca Europa într-un sângeros Al Treilea Război Mondial, au avertizat foști șefi ai armatei britanice.

Forțele lui Putin ar putea străpunge apărarea slăbită a Ucrainei și cuceri regiunea Donbas până la sfârșitul lunii iunie, dacă Occidentul nu acționează acum, au declarat foști generali britanici și experți în securitate pentru The Sun.

Foștii șefi ai armatei britanice și ai NATO au declarat că o victorie în Donbas ar fi începutul sfârșitului pentru Ucraina - și pentru civilizația europeană așa cum o cunoaștem.

Aceștia au dezvăluit că lumea se va prăbuși într-un Al Treilea Război Mondial nuclear în decurs de un an dacă Ucraina nu rezistă în fața temutei ofensive de vară a Rusiei.

Generalul Sir Richard Shirreff și generalul Richard Barrons au avertizat că un Putin îndrăzneț va avansa în sudul Ucrainei înainte de a cuceri Republica Moldova și de a semăna haos în țările baltice cu atacuri sub steag fals.

În același timp, Kievul ar cere o zonă de interdicție aeriană în momentul în care Rusia va pătrunde și va mărșălui spre Kiev, în timp ce președintele francez Emmanuel Macron va trimite trupe franceze la sol.

Foști șefi ai armatei au avertizat că un Putin furios ar răspunde prin lovirea trupelor lui Macron cu arme nucleare tactice și lumea ar coborî într-un al treilea război mondial mortal.

Generalul Shirreff, generalul Barrons și Michael Clarke, fos șef al think tank-ului RUSI, au declarat pentru The Sun că acest viitor distopic ar putea deveni realitate dacă Occidentul nu acționează acum și nu oferă Ucrainei suficiente arme pentru a ieși victoriosă împotriva Rusiei.

Cei 10 pași spre al treilea Război Mondial

PASUL 1: Putin cucerește regiunea Donbas

Clarke, în prezent profesor de studii de război la King's College din Londra, a declarat că Putin se află sub presiune pentru a străpunge rapid liniile de front din Ucraina în următoarele două luni - și că urmărește să cucerească Donbasul înainte de expirarea timpului.

Trupele ucrainene duc acum lupte crâncene împotriva forțelor rusești în regiunea Harkov, după ce acestea au lansat un nou asalt surpriză, vinerea trecută.

Clarke a avertizat că acest atac de la Harkov face parte din planul lui Putin de a cuceri Donbasul și de a se lăuda cu o „victorie” în Ucraina pentru cei de acasă.

El a spus că rușii încearcă să creeze un front nordic care va avansa spre sudul Donbasului unde se vor întâlni cu alte unități pentru a crea o forță unită care să poată ocupa regiunea până la sfârșitul lunii iunie.

Forțele rusești avansează deja și distrug teritoriul Ucrainei prin noua ofensivă - subliniind lipsa acută de muniție și de personal care paralizează armata ucraineană.

PASUL 2: Putin reconstruiește armata și lovește Ucraina

Clarke a declarat că, dacă Putin va cuceri Donbasul, în iunie, calculul despotului rus va fi că Occidentul va face presiuni asupra Ucrainei pentru a renunța la regiune.

Fostul director RUSI a declarat pentru The Sun: "Ar fi o victorie pentru Putin și iar după 12 luni Va trece la acaparara altor teritorii. Va vrea mai mult, nu se va opri aici".

Clarke a spus că în aceste 12 luni Putin și-ar reconstrui armata - gata să lovească și să termine ceea ce a început în Ucraina și să amenințe Occidentul.

"Dacă Putin ar cuceri Donbasul, ar putea face cărțile așa cum crede el de cuviință", a precizat Clarke care a avertizat că Putin s-ar concentra pe cucerirea Odesei din sudul Ucrainei până la granița cu Republica Moldova - dar nu s-ar opri aici.

PASUL 3: Putin preia Georgia și Republica Moldova

Expertul în apărare și securitate a avertizat că Putin se va îndrepta împotriva Georgiei și-și va pune în buzunar țara ca parte a sferei sale de putere în continuă creștere.

El a spus că Putin deja lucrează la acest lucru în Georgia, unde mii de oameni față de legea „influenței străine” adoptată marți de parlament.

Analiştii spun că legea este doar un alt semn că fosta republică sovietică se îndepărtează de la un curs pro-occidental înapoi către Rusia.

Clarke a spus că, după ce au preluat controlul asupra Georgiei, forțele lui Putin vor invada rapid Republica Moldova prin enclava transnistreană controlată de ruși la granița cu Ucraina.

PASUL 4: Rusia creează crize în țările Baltice

Următorul pas ar fi ca Putin să creeze crize în cele trei state baltice - Estonia, Letonia și Lituania - și să semene haos în întreaga Europă cu atacuri cibernetice și teroriste folosind extrema dreaptă.

„În Estonia și Letonia, există o populație mare de vorbitori de rusă. Putin va spune că sunt persecutați pentru a crea tensiuni în cadrul unei operațiuni hibride”, a avertizat Clarke.

În februarie, agenția de securitate a Estoniei a declarat că a arestat 10 persoane suspectate de sabotaj, de răspândirea fricii și de crearea de tensiuni în statul baltic, în cadrul unei operațiuni coordonate de spionii Rusiei.

PASUL 5: Putin lansează atacuri în toată Europa și statele baltice mobilizează forțele

Generalul Barrons este de acord cu previziunea și a avertizat că, în același timp, Putin va declanșa haos în întreaga Europă prin lansarea de atacuri cibernetice și teroriste din partea extremei dreapta.

„Putin va încerca să deranjeze și să destabilizaze Occidentul folosind atacuri cibernetice și crima organizată”, a spus Barons.

Chiar săptămâna trecută, surse din serviciile de informații occidentale au dezvăluit că spionii lui Putin și mercenari Wagner recrutează susținători ai extremei-drepte pentru a comite atacuri teroriste în Marea Britanie, ca să se răzbune că a furnizat ajutor Ucrainei.

Și, pe fondul tensiunilor tot mai mari din Țările Baltice, NATO afirmă că granița cu Ucraina va începe să se mobilizeze, a spus Barrons.

Dar asta va dura timp pentru ca trupele NATO să mute muniția și soldații pentru a spori apărarea statelor de graniță.

Iar pe fondul tensiunilor tot mai mari din țările baltice, statele NATO care se învecinează cu Ucraina vor începe să se mobilizeze, a spus Barrons.

Dar va fi nevoie de timp pentru ca trupele NATO să deplaseze muniție și soldați pentru a spori apărarea statelor de frontieră.

PASUL 6: Forțele ruse invadează Lituania

Simțind slăbiciune, trupele însetate de sânge ale lui Putin vor ataca Lituania prin pasul Suwalki, o mică fâșie de pământ administrată de Rusia, cu ajutorul aliatului său cheie, Belarus.

Clarke a declarat că Lituania este punctul slab al NATO, deoarece este situată lângă culoarul Suwalki și exclava rusă Kaliningrad.

"Rusia ar putea crea tensiuni în regiune prin crearea unor atacuri sub steag fals pentru a face să pară că Occidentul atacă forțele rusești de-a lungul coridorului Suwalki.

Așa cum a făcut Hitler cu coridorul Danzig prin Polonia în 1939 - Putin ar folosi atacurile sub steag fals pentru a crea o criză în Occident și un pretext pentru a invada în părți din Lituania", a spus acesta.

PASUL 7: NATO se destramă

Clarke a avertizat că NATO se va destrăma rapid, membrii sudici precum Ungaria, Slovacia și Austria fiind susceptibili de a face înțelegeri cu Putin.

"Văzând haosul din țările baltice, NATO va începe să se destrame pentru că membrii sudici ai alianței vor merge în Rusia și vor face înțelegeri cu Putin. Ei vor crede că Alianța Nord-Atlantică este moartă, așa că este în interesul lor să facă din Rusia un aliat.

Acesta ar fi un mare câștig strategic pentru Rusia, pentru că ar ști că a făcut ca NATO să devină irelevantă“, a subliniat profesorul.

PASUL 8: Ucraina cere o zonă de interdicție aeriană

Întorcându-ne la Ucraina, cu apărarea sa în scădere din cauza lipsei de ajutor și de previziune din partea Occidentului, forțele rusești vor avansa "fără încetare".

Generalul Barrons a declarat că cel mai rău scenariu ar fi ca trupele NATO să intre în război cu Rusia.

"Dacă forțele rusești se deplasează prin țară și Ucraina nu le poate opri, acest lucru ridică mari semne de întrebare cu privire la viabilitatea Ucrainei ca stat funcțional.

În ziua în care Ucraina va simți că este pe cale să fie învinsă, Kievul va cere o zonă de interdicție aeriană a NATO, ceea ce înseamnă că Occidentul va intra în război cu Rusia", crede Barrons.

El a explicat că o zonă de excludere a zborului înseamnă că avioanele și rachetele rusești care se îndreaptă spre Ucraina ar trebui doborâte.

PASUL 9: Franța trimite trupe în Ucraina

Generalul Barrons a declarat că, în cel mai rău scenariu, președintele Macron ar trebui să desfășoare trupe în Ucraina.

El a arătat cum președintele francez a declarat luna trecută că nu ar exclude să trimită trupe la sol dacă ar exista o breșă rusească.

"Cred că predicția generalului Barron cu privire la cel mai rău scenariu este absolut corectă, că trupele NATO ar trebui să se implice într-un război împotriva Rusiei pentru a o opri", a declarat pentru The Sun generalul Shirreff.

Fostul șef de top al NATO a declarat că nu există nicio obligație prin tratat ca NATO să răspundă la un atac asupra Ucrainei.

"Dar ceea ce ați putea vedea este un sprijin bilateral din partea națiunilor individuale ale NATO, cum ar fi Franța, care ar desfășura trupe franceze în Ucraina."

PASUL 10: Putin lansează bombe nucleare tactice

Generalul Barrons a spus că acest lucru ar putea declanșa un război nuclear, cu un Putin furios care ar lansa focoase nucleare tactice asupra trupelor franceze aflate la sol.

"Când Macron a spus că nu exclude trimiterea de trupe în Ucraina, Putin a ridicat imediat spectrul nuclear.

La o oră după ce Macron va trimite soldați în Ucraina, Putin va amenința că va lovi trupele franceze cu arme nucleare tactice.

Atunci te afli în cel mai periculos joc de cacealmaua de la criza rachetelor din Cuba - și ar putea declanșa un război nuclear dacă Putin lovește", spune Barrons.

Președintele belarus Aleksandr Lukașenko a avertizat luna trecută că tensiunile în creștere dintre Rusia și Occident s-ar putea transforma într-o "apocalipsă" nucleară.

Iar în timpul discursului său de la parada de Ziua Victoriei de la începutul acestei luni, Putin a promis că Rusia este "întotdeauna" pregătită să lovească Occidentul cu armele sale nucleare.

Cum poate Occidentul să evite un război nuclear

Generalul Barrons, generalul Shirreff și profesorul Clarke spun toți că acești 10 pași îngrozitori nu trebuie să se întâmple.

„Nu trebuie să fie așa. Cu cât nu reușim să facem față provocării imediate, cu atât este mai probabil ca acești pași să urmeze.

Dacă Occidentul nu acționează acum, nu ne lăsăm cu nicio altă alternativă decât să ne confruntăm cu acest viitor distopic”, avertizat Clarke.

Generalul Barrons a spus că Occidentul creează o lume perfectă pentru Putin - oferind în mod constant Ucrainei echipament suficient doar pentru a se apăra împotriva forțelor ruse, mai degrabă decât pentru a le învinge. Lumea perfectă pentru Putin este că Occidentul alege să nu facă prea multe, ceea ce este locul în care ne aflăm acum.

Occidentul nu s-a protejat și Putin se mișcă mai repede”, a spus acesta.

Generalul Barrons a spus că strategia actuală a Occidentului se bazează pe incompetența Rusiei și pe convingerea că nu vor fi suficient de organizați pentru a ataca.

Clarke a adăugat că Europa și NATO în ansamblu trebuie să ofere mai multă finanțare și muniție Ucrainei, precum și să-și construiască propriile economii de război pentru a descuraja Rusia să lovească Occidentul. „Trebuie să avem o economie de război, am terminat cu pacea. Am avut peste 40 de ani și acum s-a terminat”, susține Clarke.

Shirreff și Barrons au spus că, dacă Donald Trump este ales președinte al SUA, în noiembrie, probabil va scoate SUA din NATO.

Premierul polonez Donald Tusk a avertizat că Europa nu este pregătită pentru o escaladare devastatoare a războiului din Ucraina în cazul în care Putin ar fi învingător.

Politicianul a transmis un mesaj înfiorător, spunând că Europa a intrat într-o „eră de dinainte de război” îngrijorător de asemănătoare cu 1939 – când Hitler s-a pregătit să invadeze Polonia.

Generalul Barrons a fost de acord și a spus că membrii europeni NATO trebuie să-și întărească apărarea în loc să se uite unul la altul pentru a plăti factura pentru apărarea alianței.

El a subliniat că, în timp ce Europa se ceartă cu privire la cine ar trebui să plătească ce, Rusia și-a mărit cheltuielile pentru apărare la 6% din PIB.

Generalul Barrons a avertizat că cei 10 pași către cel de-al treilea război mondial ar putea avea loc dacă Occidentul nu acționează acum.

„Ideea este că nu există niciun scenariu. Nu există nicio garanție a securității noastre în Occident. Oamenii spun adesea că aceste scenarii ale unui al treilea război mondial sunt de neconceput. Ei bine, de fapt, este doar neplăcut.

Dacă nu stabilim noi înșine condițiile și termenii - pentru a descuraja Rusia și a face ca Ucraina să câștige - neplăcutul devine viitorul nostru", subliniază acesta.

Televiziunea de stat rusă flutură războiul nuclear ca sperietoare pentru Occident. „Putem transforma America în cenușă radioactivă"
Televiziunea de stat rusă flutură războiul nuclear ca sperietoare pentru Occident. „Putem transforma America în cenușă radioactivă"
Televiziunea de stat rusă și propagandiștii Kremlinului au evocat perspectiva izbucnirii unui război nuclear pe fondul războiului în curs de desfășurare din Ucraina, scrie Newsweek....
Un academician dezvăluie urgia ce lovește Moscova: Putin visează la imperiu său, iar Rusia devine colonie
Un academician dezvăluie urgia ce lovește Moscova: Putin visează la imperiu său, iar Rusia devine colonie
Deși s-a depășit pragul de 840 de zile din războiul Rusiei din Ucraina și în ciuda sutelor de mii de victime din rândul armatei roșii, Kremlinul continuă orbește conflictul sângeros....
#razboi Ucraina, #rusia invazie, #razboi nuclear, #Occident , #Razboi Ucraina
  1. Țara din Uniunea Europeană care anunță că refuză să o susțină pe Ursula von der Leyen la șefia Comisiei Europene
  2. Orașul mare din România unde jumătate dintre locuitori rămân fără apă potabilă pentru o zi
  3. Accident cu 5 mașini și 18 victime, dintre care zece copii, pe un drum din Constanța. A fost chemat elicopterul SMURD FOTO VIDEO
  4. Ce doi răniți din explozia de la Dedeman din Botoșani care au fost aduși la Floreasca respiră singuri. ”Au o evoluție lent favorabilă”
  5. Cod galben și portocaliu de caniculă. Valul de căldură aduce și nopți cu temperaturi sufocante. Care sunt zonele afectate
  6. Decizie în Dosarul Revoluției. „Faptele nu se prescriu”. Ce trebuie să facă procurorii 
  7. Siguranța online pe timpul vacanței. Sfaturile esențiale pentru călătorii români în concediu
  8. Zeci de soldați din Coreea de Nord au intrat în zona demilitarizată de la granița spre Sud. Mai mulți au fost răniți și uciși
  9. Jandarm, arestat preventiv după ce și-a violat partenera. Bărbatul a fost suspendat din funcție
  10. Două zile de foc pentru bucureșteni. Sunt așteptate temperaturi greu de suportat