Rusia construiește noi rute comerciale către Asia pentru a reduce impactul sancțiunilor occidentale. Apropierea dintre Moscova, China și India va crește

Joi, 18 Aprilie 2024, ora 23:47
2078 citiri
Rusia construiește noi rute comerciale către Asia pentru a reduce impactul sancțiunilor occidentale. Apropierea dintre Moscova, China și India va crește
FOTO: CC0 Creative Commons

Rusia accelerează construirea a două noi coridoare de transport care leagă Asia și Europa, încercând să uşureze impactul sancţiunilor occidentale, în timp ce escaladarea în Orientul Mijlociu subminează comerţul global, scrie Bloomberg.

Rețelele de transport maritim și feroviar prin Iran și ruta maritimă arctică vor spori apropierea Moscovei de China și India, distanțând-o în același timp de Europa. Aceste rețele ar putea încorpora Rusia în centrul unei mari părți a comerțului internațional, chiar dacă Statele Unite și aliații săi încearcă să izoleze regimul dictatorului rus Vladimir Putin după invazia Ucrainei.

Astfel de rute ar putea reduce timpii de tranzit cu 30-50% în comparație cu Canalul Suez și ar putea evita problemele de securitate care apar în Marea Roșie atunci când rebelii houthi atacă transportul internațional din cauza războiului Israelului împotriva Hamas în Fâșia Gaza. Loviturile Iranului cu rachete și drone asupra Israelului s-au adăugat turbulențelor din regiune.

În timp ce Statele Unite și aliații lor occidentali au evitat rutele susținute de Rusia, în ciuda potențialelor economii, marile state din Asia și din Golf se arată interesate.

Cu toate acestea, rămân obstacole semnificative.

Ruta maritimă nordică devine o opțiune viabilă

Infrastructura învechită a Iranului împiedică dezvoltarea coridorului de transport internațional nord-sud care leagă India de Rusia. Și chiar dacă schimbările climatice accelerate determină topirea gheții arctice, ceea ce face ca ruta maritimă nordică (NSR) să devină o opțiune mai viabilă, rămân provocări logistice uriașe de-a lungul coastei îndepărtate a Rusiei.

Rusia se pregătește să investească peste 25 de miliarde de dolari pentru a moderniza ruta care traversează Iranul și pentru a îmbunătăți infrastructura de-a lungul coastei sale arctice, inclusiv o flotă de spărgătoare de gheață construite în țară. De asemenea, intenționează să patruleze pe NSR folosind o rețea de baze de drone, potrivit presei ruse.

În luna mai a anului trecut, Rusia a acordat Iranului un împrumut de 1,3 miliarde de euro (1,4 miliarde de dolari) pentru construcția unei importante linii de cale ferată care se va întinde pe 162 de kilometri și va lega orașul Rasht, pe coasta Mării Caspice, de Astara, la granița cu Azerbaidjanul. Odată finalizată, calea ferată va permite transportul de mărfuri de la Sankt Petersburg la Bandar Abbas, principalul port de export al Iranului din Golful Persic.

Potrivit Băncii Eurasiatice de Dezvoltare, capacitatea rutei nord-sud ar putea crește cu 85%, ajungând la 35 de milioane de tone pe an până în 2030. Aceasta va conecta Rusia cu Iranul și India și, potențial, cu restul Asiei de Sud, cu Golful Persic și cu Africa. În august anul trecut, Rusia a trimis primul său tren de marfă direct în Arabia Saudită.

"Dacă alte rute sunt întrerupte, aceasta va continua să funcționeze, deoarece este protejată de sancțiuni. Aceasta este ideea principală", a declarat analistul rus Nikita Smaghin.

Modernizarea vastelor sale căi ferate din est

Extinderea comerțului Rusiei cu China determină deja Kremlinul să cheltuiască miliarde pentru modernizarea vastelor sale căi ferate din est, pentru a extinde capacitatea căilor ferate Transsiberian și Baikal-Amur până în 2030.

Dezvoltarea rutei maritime a Nordului a fost încetinită de sancțiunile occidentale, care au oprit planul Rusiei de a exporta gaze naturale lichefiate de la uzina Arctic LNG-2 către Asia, deoarece investitorii străini cheie și-au înghețat participarea la proiect. De asemenea, sancțiunile au întrerupt contractele de aprovizionare a uzinei cu spărgătoare de gheață specializate, necesare pentru a naviga în apele arctice.

Compania chineză de transport maritim Cosco a încetat să mai folosească această rută din 2022, în pofida faptului că drumul de la Dalian (China) la Rotterdam (Olanda) prin ruta maritimă nordică durează aproximativ 33 de zile, față de 48 de zile prin canalul Suez. Tot tranzitul între Asia, America de Nord și Europa prin Arctica, care reprezenta 40% din traficul maritim în 2021, a încetat, pe fondul temerilor de a fi afectat de sancțiuni.

În plus, atacurile rebelilor houthi yemeniți susținuți de Iran asupra navelor în Marea Roșie și în jurul acesteia, care au început anul trecut, forțează companiile de transport maritim occidentale să evite Canalul Suez și să ia o rută mai lungă în jurul Africii.

"Traficul internațional de tranzit pe ruta maritimă nordică a fost considerat riscant din cauza schimbării situației geopolitice. Cu toate acestea, Emiratele Arabe Unite continuă să folosească această rută", a declarat Mihail Grigoriev, director al companiei de consultanță Gecon.

În octombrie anul trecut, DP World, operatorul portuar al Emiratelor Arabe Unite, a semnat un acord cu Rosatom, companie de stat din Rusia, pentru a dezvolta traficul de containere pe ruta dintre Vladivostok și Murmansk.

În ianuarie, Putin a participat la ceremonia de inaugurare a celui de-al cincilea dintre cele șapte spărgătoare de gheață cu propulsie nucleară pe care Rusia le construiește pentru a fi utilizate pe ruta maritimă nordică, numind flota un "avantaj competitiv uriaș" pentru țară.

La lansarea celor două nave anterioare, în noiembrie 2022, Putin a declarat că acestea vor ajuta Rusia să își deblocheze mai mult potențialul de export și să stabilească rute logistice eficiente, inclusiv către Asia de Sud-Est.

Între timp, India investește în Chabahar, singurul port iranian cu acces direct la Oceanul Indian, după ce SUA au ridicat sancțiunile impuse portului.

Legătura feroviară susținută de Rusia care traversează Iranul deschide o rută către Asia Centrală, inclusiv Afganistanul, și "oferă o rută mai scurtă către Europa", a declarat Vaishali Basu Sharma, fost consultant la secretariatul Consiliului Național de Securitate al Indiei.

"Piețele emergente se eliberează în sfârșit de hegemonia creată de țările dezvoltate", a adăugat ea.

Datorită vânzărilor de petrol și achizițiilor de electronice, echipamente industriale și automobile, comerțul Rusiei cu China a atins un nivel record de 240 de miliarde de dolari în 2023, mai mult decât dublu față de 108 miliarde de dolari în 2020. Comerțul Rusiei cu India a crescut anul trecut la aproape 64 de miliarde de dolari, de la aproximativ 10 miliarde de dolari cu trei ani mai devreme, iar această țară și-a crescut semnificativ achizițiile de petrol rusesc de la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina.

Cu toate acestea, boom-ul comercial al Turciei cu Rusia încetinește pe măsură ce SUA și UE își intensifică eforturile de combatere a furnizării de bunuri cu dublă utilizare către Rusia, pe care Kremlinul le-ar putea folosi pentru a produce arme.

FMI: Războiul din Ucraina face ca economia Rusiei să crească anul acesta mai rapid decât toate economiile avansate

Rusia s-a adaptat la ”noua normalitate”, iar trecerea sa la economia de război, pe fondul agresiunii pe care o derulează împotriva Ucraina, a făcut FMI să estimeze că economia sa va crește anul acesta mai rapid decât ale statelor avansate. Predicţia este dificilă pentru naţiunile occidentale care au încercat să izoleze economic şi să pedepsească Rusia pentru invazia sa în Ucraina, declanşată în 2022.

Potrivit Fondului Monetar Internaţional, economia Rusiei va creşte în acest an cu 3,2%, mai rapid decât toate economiile avansate, a declarat FMI în raportul său World Economic Outlook, depăşind ratele de creştere prognozate pentru SUA (2,7%), Regatul Unit (0,5%), Germania (0,2%) şi Franţa (0,7%), transmite CNBC. Rusia spune că sancţiunile occidentale asupra industriilor sale critice au făcut-o mai autosuficientă şi că investiţiile interne şi consumul privat rămân rezistente. Între timp, exporturile continue de petrol şi mărfuri către India şi China, precum şi presupusa evitare a sancţiunilor şi preţurile ridicate ale petrolului i-au permis să menţină venituri solide din exportul de petrol.

Quarterly Report - Editia 4

Motocicletele și „tancurile țestoase“ de pe câmpul de luptă din Ucraina scot la iveală slăbiciunile celei de-a doua armate a lumii VIDEO
Motocicletele și „tancurile țestoase“ de pe câmpul de luptă din Ucraina scot la iveală slăbiciunile celei de-a doua armate a lumii VIDEO
De la începutul invaziei la scară largă, Rusia a suferit pierderi grele atât în personal, cât și în material militar. Rata ridicată a pierderilor forțează Moscova să trimită în luptă...
Miniștrii de finanțe din G7 susțin utilizarea activelor rusești pentru finanțarea Ucrainei
Miniștrii de finanțe din G7 susțin utilizarea activelor rusești pentru finanțarea Ucrainei
Miniștrii de finanțe din G7 au susținut ideea unui împrumut pentru Ucraina, garantat cu veniturile din activele rusești înghețate, pentru a asigura finanțarea Kievului după 2024....
#razboi Ucraina, #rusia invazie, #sanctiuni Occident, #rute alternative, #Asia, #Artica , #Razboi Ucraina