Câte sute de milioane de dolari a donat Ucrainei fiul lui Warren Buffett. Avertismentul omului de afaceri pentru SUA: "Va fi una dintre cele mai mari greșeli"

Duminica, 25 Februarie 2024, ora 15:14
6258 citiri
Câte sute de milioane de dolari a donat Ucrainei fiul lui Warren Buffett. Avertismentul omului de afaceri pentru SUA: "Va fi una dintre cele mai mari greșeli"
Howard Buffett, fiul miliardarului american Warren Buffett

Howard Buffett, fiul cel mare al lui Warren Buffet, investitorul miliardar și directorul general al Berkshire Hathaway, nu are nicio intenție de a renunța la Ucraina sau la președintele acesteia, Volodimir Zelenski.

Liderul de la Kiev și filantropul american au un respect profund unul față de celălalt.

Buffett a declarat pentru Business Insider că "sunt foarte puțini oameni în lume care ar putea să facă un pas înainte" și să facă ceea ce a făcut Zelenski. "Cred că este un tip destul de uimitor", a spus el.

Drept urmare, Fundația Howard G. Buffett a apărut ca un aliat de nădejde al Ucrainei de la invazia la scară largă a Rusiei, injectând 521.779.225 de dolari în asistența umanitară pentru Ucraina începând cu ianuarie 2024.

Oboseala SUA

„Tipul trebuie să fie epuizat”, a spus Buffett despre Zelenski. "Nu știu când doarme. A trecut prin doi ani de război, care este un iad viu, și se confruntă cu asta în fiecare zi."

„Trebuie să se ocupe de fiecare minister și să-i mențină concentrați. Trebuie să mențină economia să funcționeze. Trebuie să fie angajat pe partea militară. Deci, pentru mine, este cineva care a făcut un pas și a făcut o treabă pe care cred că sunt foarte puțini oamenii care ar putea-o face”, a spus Buffett.

„Nu cred că cineva ar fi putut face o treabă mai bună”, a spus fiul miliardarului american, observând că „forța incredibilă cu care se confruntă”.

În timp ce Buffett se îngrijorează de programul obositor al lui Zelenski și de nopțile nedormite, el este, de asemenea, îngrijorat de faptul că „oboseala Ucrainei” îi afectează cel mai important aliat, Statele Unite.

El a avertizat despre acest pericol și anul trecut și continuă să sublinieze importanța sprijinirii efortului de război.

„Oamenii își pierd interesul în timp, așa că este dificil să menținem acest lucru. Și va fi una dintre cele mai mari greșeli pe care le fac Statele Unite din punct de vedere istoric dacă nu vom continua să sprijinim Ucraina.

Partea cea mai frustrantă este să urmărești cum se desfășoară povestea în SUA, pentru că ai congresmeni și senatori ale căror circumscripții sau districte beneficiază de acest război", a spus el.

Punându-și banii la bătaie, Buffett a declarat că anul acesta sunt prevăzute în buget alte 300 de milioane de dolari pentru Ucraina, iar în ultimii doi ani, fundația a depășit cifra bugetată.

Fundația este finanțată în mare parte din contribuțiile tatălui său, Warren Buffett care este a șaptea cea mai bogată persoană din lume, având o avere netă de 138 de miliarde de dolari.

Până la sfârșitul anului 2024, fundația va oferi Ucrainei cel puțin 800 de milioane de dolari în ajutor umanitar

Howard Buffett numește războiul din Ucraina „cea mai mare criză umanitară” la care a fost martor în timpul vieții sale.

„Când Rusia a invadat Ucraina în 2022, am simțit că este una dintre acele situații în care trebuie să faci un pas imediat și trebuie să faci un pas mare.

Fundația sa se concentrează pe atenuarea conflictelor și pe securitatea alimentară, probleme care converg în Ucraina.

Până la sfârșitul anului 2024, fundația va oferi Ucrainei cel puțin 800 de milioane de dolari în ajutor umanitar.

Contribuția masivă va totaliza mai mult decât ajutorul umanitar acordat de majoritatea țărilor Ucrainei până în prezent. Regatul Unit a contribuit cu 620 de milioane de dolari, iar Țările de Jos a oferit 780 de milioane de dolari, conform instrumentului de urmărire a Ukraine Support al Institutului Kiel. Contribuțiile fundației le depășesc deja pe cele ale Canadei – țara NATO, care are o diasporă ucraineană semnificativă, a oferit ajutor umanitar de 292 de milioane de dolari.

„Lumea este mai puțin sigură acum decât era înainte ca Putin să invadeze Ucraina”

Buffett atribuie sprijinul tot mai scăzut al SUA pentru Ucraina luptei politice. Aceasta stă în calea susținerii unei țări "care luptă pentru libertatea, democrația și suveranitatea sa", a spus el.

Pentru Buffett, singura alegere pe care o are America este să își intensifice sprijinul: "Fie stăm alături de NATO și luptăm, ceea ce cred că este singura opțiune, fie spunem că nu vom sprijini NATO și vom avea mult de suferit pe viitor."

Fundația lui Buffett a ajutat la revitalizarea infrastructurii agricole, la sprijinirea zonelor civile afectate de conflicte, la înlocuirea geamurilor sparte, la facilitarea eforturilor de deminare și la furnizarea de echipamente vitale pentru oficialii din domeniul securității și pentru unitățile sanitare.

Fundația a început prin furnizarea de kituri alimentare pentru teritoriile eliberate pe frontul de est în 2022. De asemenea, s-au dedicat eforturilor de deminare și stimulării agriculturii locale prin furnizarea de echipamente, semințe, îngrășăminte și semințe de legume.

Buffett a calificat actuala criză de insecuritate alimentară din Ucraina drept "ironică", având în vedere reputația sa de "grânar al Europei".

„Oferi mâncare cuiva care toată viața a produs hrană pentru alți oameni”, a spus el.

„Ucraina a fost unul dintre cei mai mari furnizori ai Programului Alimentar Mondial pentru asistență alimentară la nivel mondial, așa că le-a perturbat cu adevărat procesul atunci când a izbucnit războiul”, a observat el.

„Lumea este mai puțin sigură acum decât era înainte ca Putin să invadeze Ucraina și va fi mult mai puțin sigură dacă Putin va avea succes cu Ucraina. Și, evident, Zelenski vede asta, iar oamenii din Ucraina trăiesc asta”, a spus Buffett.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Armata ucraineană trebuie să recâștige inițiativa câmpului de luptă pentru a avea șansa de a opri Rusia, susține un expert ISW
Armata ucraineană trebuie să recâștige inițiativa câmpului de luptă pentru a avea șansa de a opri Rusia, susține un expert ISW
Victoria în războiul din Ucraina s-ar putea reduce la o întrebare simplă: care dintre părți are inițiativa? Dacă Rusia poate păstra inițiativa, poate lansa ofensive constante cu forțele...
Inamicii Occidentului, încurajați să folosească arme nucleare tactice. ”Rusia și Iran își testează din ce în ce mai mult puterea”
Inamicii Occidentului, încurajați să folosească arme nucleare tactice. ”Rusia și Iran își testează din ce în ce mai mult puterea”
Faptul că Iranul nu este încă o putere nucleară, dar își vede dronele și rachetele doborâte de forțele occidentale, în timp ce Rusia cu arme nucleare nu suferă astfel de consecințe în...
#razboi Ucraina, #rusia invazie, #Warren Buffett, #sprijin financiar, #kiev , #Razboi Ucraina