Analiștii militari recomandă Ucrainei schimbarea strategiei pentru a ține piept Rusiei

Sambata, 13 Aprilie 2024, ora 23:08
2539 citiri
Analiștii militari recomandă Ucrainei schimbarea strategiei pentru a ține piept Rusiei
Tancuri ucrainene în timpul unei operațiuni armate FOTO Facebook/ General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Generalul-maior în retragere al armatei australiane Mick Ryan pledează pentru o schimbare a strategiei de război a Ucrainei după ce s-a întors dintr-o vizită în țara sfâșiată de război.

„Cea mai importantă perspectivă din vizita mea a fost confirmarea faptului că Rusia are acum impulsul strategic în război”, a explicat Mick Ryan, într-o postare de vineri, 12 aprilie, pentru The Interpreter, o publicație în parteneriat cu Institutul Lowy din Australia.

Rusia a depășit „șocul eșecurilor sale timpurii”, a spus el, trăgându-și observațiile din conversațiile recente cu oficiali guvernamentali și militari, grupuri de reflecție și jurnaliști. Armata rusă și-a schimbat capacitățile de luptă, iar industria de apărare a fost pusă în funcțiune.

„Acum”, a spus Ryan, „pare capabilă să genereze resursele umane, materiale și informaționale pentru a subjuga Ucraina într-un mod de care nu era capabil atunci când și-a început invazia pe scară largă în februarie 2022”.

„Rusia este acum un adversar mai periculos decât era acum doi ani”, a scris el. „Acest lucru necesită o schimbare în modul în care este purtat războiul”.

Partenerii Ucrainei trebuie să își schimbe modul de gândire

Pentru început, partenerii Ucrainei trebuie să își schimbe modul de gândire, iar pentru Ucraina, acest lucru înseamnă să vină cu o viziune pentru victorie pe care să o poată pune în aplicare.

O altă problemă este comunicarea strategică. Ryan a observat o schimbare majoră a atenției de la Ucraina la alte conflicte. Ucraina, a susținut el, trebuie să își impună narațiunea pentru a ajunge la mass-media occidentale și să conteste declarațiile Rusiei privind victoria așteptată.

Kremlinul a făcut un efort continuu pentru a influența națiunile partenere ucrainene cu narațiunile sale și, făcând acest lucru, i-a determinat pe unii din țări precum Statele Unite să creadă că războiul este o distragere a atenției de la problemele "reale" cu care țara ar trebui să se confrunte în loc să ajute Ucraina, a susținut luna trecută Institutul pentru Studiul Războiului din Washington.

"Ucraina trebuie să descopere o nouă voce care să explice importanța apărării sale, de ce sprijinul occidental este vital și că narațiunile rusești despre victoria inevitabilă sunt greșite", a declarat Ryan, adăugând că "în timp ce confruntarea cu activitățile rusești de dezinformare este responsabilitatea tuturor democrațiilor, mesajele strategice ale Ucrainei trebuie să evolueze".

El a detaliat, de asemenea, că în timpul călătoriei sale, un oficial de la Kiev i-a spus că nu există un plan clar cu privire la modul în care Ucraina va câștiga războiul.

O victorie pentru Ucraina depinde de ajutorul pe care îl primește, precum și de strategia sa de apărare. Ryan a spus că NATO și alte națiuni partenere ar trebui să ia în considerare schimbarea percepției lor de a oferi sprijin pentru „apărarea Ucrainei” la „înfrângerea Rusiei în Ucraina”.

Deși Ucraina și partenerii săi internaționali au mai mult de lucru, Ryan a spus că Kievul a făcut progrese imense de-a lungul războiului, în special în ceea ce privește țintirea navelor rusești în Marea Neagră și a rafinăriilor de petrol din țară.

Capacitatea Ucrainei de a se adapta la noile amenințări și provocări emergente i-a permis să se concentreze asupra noilor capacități de cercetare și producție. Ryan a remarcat în articolul său importanța dezvoltării și utilizării dronelor în războiul din Ucraina.

„Ucraina produce acum sute de mii de drone mici, precum și mii de drone mari cu o rază de acțiune crescândă și focoase mai mari”, a spus el.

Comentând loviturile strategice, Ryan a spus că „această capacitate, care se îmbunătățește în acoperirea și eficacitatea sa, va fi o parte cheie a viitoarelor operațiuni ucrainene”.

Quarterly Report - Editia 4

Biden ar putea permite Ucrainei să folosească arme americane pentru a lovi în Rusia. Ce interdicții ar avea în continuare Kievul
Biden ar putea permite Ucrainei să folosească arme americane pentru a lovi în Rusia. Ce interdicții ar avea în continuare Kievul
SUA au interzis Ucrainei să lovească ținte de pe teritoriul rusesc cu arsenalul său de arme americane. Această interdicție, despre care ucrainenii s-au plâns că îi leagă cu mâinile la...
Schimbare tactică în război. Rusia a găsit metoda să perturbe terminalele Starlink din Ucraina
Schimbare tactică în război. Rusia a găsit metoda să perturbe terminalele Starlink din Ucraina
Rusia a desfășurat o tehnologie avansată pentru a întrerupe serviciul de internet prin satelit al Starlink în Ucraina. Cu puțin timp înainte ca trupele rusești să treacă granița de...
#razboi Ucraina, #rusia invazie, #strategie militara, #parteneri , #Razboi Ucraina