Ucraina, în discuții cu SUA pentru producția în comun de sisteme antirachetă Patriot

Miercuri, 24 Aprilie 2024, ora 22:21
1551 citiri
Ucraina, în discuții cu SUA pentru producția în comun de sisteme antirachetă Patriot
Sistem de rachete Patriot FOTO X/@ZMiST_Ua

Kievul face presiuni asupra Washingtonului pentru producerea în comun a sistemelor de apărare aeriană Patriot pentru a ajuta Ucraina să țină piept Rusiei, a declarat ambasadorul ucrainean în SUA, Oksana Markarova, într-un interviu acordat publicației Pravda.ua.

Ucraina se confruntă cu un deficit de sisteme de apărare antiaeriană pe fondul creșterii atacurilor rusești asupra centrelor civile și a infrastructurii energetice. Sistemele Patriot fabricate în SUA sunt foarte eficiente în interceptarea rachetelor balistice și de croazieră ale Rusiei.

Potrivit președintelui Volodimir Zelenski, Ucraina are nevoie de 25 de Patriot pentru a proteja țara de atacurile rusești, dar ministrul de externe Dmitro Kuleba a declarat că deocamdată se concentrează pe asigurarea a șapte pentru a proteja cele mai mari orașe din Ucraina.

Potrivit lui Markarova, producția comună de sisteme Patriot a fost unul dintre principalele subiecte discutate în timpul vizitelor lui Zelenski în SUA.

"Aceasta este o sarcină strategică globală majoră și un element al cooperării economice. Dar este, de asemenea, o creștere a capacității de luptă și de producție de care Ucraina are nevoie imediat", a declarat ambasadorul.

Reprezentanții întreprinderilor ucrainene și americane s-ar fi întâlnit deja pentru a discuta despre investiții și cooperare nu doar în domeniul armelor, ci și în ceea ce privește materialele necesare pentru lansarea producției.

"Ar trebui să începem să producem noi înșine o mulțime de produse, cel puțin componente și cel mult produse deja finalizate", a adăugat Markarova.

Ucraina are acorduri privind producția comună în domeniul apărării cu mai multe țări, inclusiv cu SUA.

Kievul și Washingtonul au semnat o declarație de intenție privind coproducția de arme în decembrie 2023.

Se pare că acordul dintre cele două țări va contribui la construirea de unități de producție în Ucraina pentru a furniza armament militar, în special echipamente de apărare antiaeriană și muniție, precum și servicii de reparații și întreținere.

Quarterly Report - Editia 4

Europa nu are materiale combustibile necesare pentru a produce muniții pentru Ucraina
Europa nu are materiale combustibile necesare pentru a produce muniții pentru Ucraina
În timp ce Ucraina se confruntă cu o presiune din ce în ce mai mare pe câmpul de luptă, Europa este disperată să își crească producția de proiectile de artilerie și rachete. În...
Scholz a povestit ce i-a spus Putin în ajunul invaziei Ucrainei
Scholz a povestit ce i-a spus Putin în ajunul invaziei Ucrainei
Cancelarul german, Olaf Scholz, care se opune folosirii armelor germane împotriva unor ținte din Rusia, a dezvăluit că președintele rus Vladimir Putin i-a spus, în ajunul invaziei la scară...
#razboi Ucraina, #rusia invazie, #SUA, #productie, #sisteme patriot , #Razboi Ucraina