Rusia folosește submarine pentru a patrula în Marea Neagră, după ce a pierdut multe nave

Luni, 10 Iunie 2024, ora 21:41
2134 citiri
Rusia folosește submarine pentru a patrula în Marea Neagră, după ce a pierdut multe nave
Acțiunile submarinul vor fi greu de interceptat FOTO Twitter

Rusia a început să folosească submarine pentru a patrula în Marea Neagră după ce o serie de nave au fost atacate de Ucraina, a declarat, luni 10 iunie, Dmitro Pletenciuk, purtător de cuvânt al Forțelor de Apărare din Sud și al Marinei, la televiziunea națională.

Ucraina a lovit în mod repetat navele Rusiei de la începutul invaziei la scară largă. Aproximativ 30% din flota rusă din Marea Neagră a fost distrusă până în decembrie 2023, potrivit armatei ucrainene.

"Ei (rușii) au stabilit deja o practică în care aceste submarine se rotesc dimineața. În regiunea Azov-Marea Neagră, ei au patru submarine, dintre care trei sunt purtătoare de rachete de croazieră. Două submarine pleacă periodic pe mare", a declarat Pletenchuk.

Se pare că Rusia încearcă să organizeze exerciții navale în Marea Azov. Pentru a proteja navele de atacurile dronelor ucrainene, Rusia construiește structuri asemănătoare unor barje, potrivit purtătorului de cuvânt.

În prezent, în Marea Azov se află trei nave de debarcare rusești și trei nave de mici dimensiuni cu rachete din cadrul proiectului Buian-M, a declarat Pletenciuk.

Forțele ucrainene au avariat în septembrie, în Sevastopol, Rostov-pe-Don, unul dintre cele patru submarine ale flotei ruse capabile să transporte și să tragă cu rachete, în Sevastopolul ocupat în septembrie 2023. Într-unul dintre cele mai recente atacuri, dronele navale ucrainene Magura V5 au lovit patru ambarcațiuni rusești de patrulare model KS-701 Tuneț (Tuna) în Crimeea pe 30 mai, au anunțat serviciile militare de informații ucrainene. Se pare că două dintre ele au fost distruse, iar alte două au fost avariate.

Rușii susțin că au doborât o dronă spion americană în zona Mării Negre
Rușii susțin că au doborât o dronă spion americană în zona Mării Negre
Presa de propagandă a lui Putin a anunuțat, luni 24 iunie, că armata rusă ar fi doborît o dronă de supraveghere americană deasupra Mării Negre. Cotidianul rus Pravda, a publicat un...
Gafă uriașă a rușilor. Și-au doborât propriul elicopter, deasupra unui oraș balnear de pe coasta Mării Negre
Gafă uriașă a rușilor. Și-au doborât propriul elicopter, deasupra unui oraș balnear de pe coasta Mării Negre
Rusia și-a doborât din greșeală propriul elicopter Ka-29 cu ajutorul sistemelor sale de apărare antiaeriană deasupra orașului Anapa, din regiunea Krasnodar Krai din Rusia, pe coasta de nord...
#razboi Ucraina, #rusia invazie, #submarine rusesti, #Marea Neagra , #Razboi Ucraina
  1. Chișinăul va propune Tiraspolului să aplice legislația UE. ”70% din exporturile din regiunea transnistreană au mers pe piața europeană”
  2. Medicul infecţionist Virgil Musta a scăpat de acuzațiile de abuz în serviciu din pandemie. Ce a decis Curtea de Apel Timişoara
  3. Proiectul de acord de securitate cu Ucraina a fost aprobat de statele Uniunii Europene. Când va fi semnat
  4. Poza unei mașini surprinse pe drumurile din România a strâns peste 10.000 de aprecieri. "Aș fi în stare să plătesc ca să pot doar vedea această mașinuță" FOTO
  5. Drumul Republicii Moldova și al Ucrainei spre aderarea la UE va fi dur şi solicitant, avertizează șefa CE. "Nu există scurtături" VIDEO
  6. Rușii susțin că au doborât o dronă spion americană în zona Mării Negre
  7. Analiză: România și ordinea regională alternativă
  8. În timp ce Zelenski caută noi soldați, ucrainenii tineri fug din țară. Ce sume uriașe trebuie să plătească pentru a scăpa de război
  9. Un bărbat de 82 de ani s-a sinucis după ce s-a îndrăgostit de o „femeie” pe Facebook. „Am avut gânduri întunecate. Nu pot suporta”
  10. Ofertă inedită în Vaslui: Șaorma gratis pentru elevii care obțin nota 10 la BAC. ”Să continue pe drumul performanței”