”Putin a fost trimis de Dumnezeu pentru a salva omenirea din cel de-Al Treilea Război Mondial”, susține „Profesorul Apocalipsă“, noua mână dreaptă a dictatorului rus

Sambata, 08 Iunie 2024, ora 18:43
6416 citiri
”Putin a fost trimis de Dumnezeu pentru a salva omenirea din cel de-Al Treilea Război Mondial”, susține „Profesorul Apocalipsă“, noua mână dreaptă a dictatorului rus
Vladimir Putin și Serghei Karaganov FOTO / captură Metro.co.uk

Kremlinul face propagandă delirantă pentru a-și justifica războiul ucigaș împotriva Ucrainei, scrie The Sun.

Profesorul Serghei Karaganov, noua mână dreaptă a lui Putin, susține că tiranul de la Kremlin este salvatorul lumii care nu numai că va câștiga împotriva Ucrainei, dar va și zădărnici un război global.

El l-a numit în mod bizar pe despot „copilul lui Dumnezeu”, care a fost trimis pe Pământ pentru a salva omenirea de cel de-al Treilea Război Mondial.

Putin, care a ucis și mutilat sute de mii de soldați ruși și ucraineni, precum și civili, în războiul său ilegal din Ucraina, a fost comparat, de asemenea, cu cel mai faimos țar al Rusiei, Petru cel Mare.

Într-o alocuțiune, Karaganov i-a spus lui Putin: „Îmi amintesc clar anii 1998-1999, când țara noastră era pe punctul... de a se prăbuși.

Situația era dezastruoasă. Îmi amintesc că eu și camarazii mei luptam fără nicio speranță. Și, la un moment dat, lui Dumnezeu Atotputernic i s-a făcut milă de noi [și l-a trimis pe Putin]. Acum, Vladimir Vladimirovici [Putin], aveți o sarcină dificilă. Nu doar să câștigi, ci și să salvezi lumea care alunecă și este împinsă într-un război mondial."

Comentariile bizare ale profesorului arată cum Kremlinul promovează o propagandă delirantă pentru a justifica războiul său de tocat carne împotriva Ucrainei.

Putin a împins lumea în pragul unui război global după ce a invadat Ucraina - și a făcut amenințări înfiorătoare că va ataca statele NATO din Europa.

Cu toate acestea, Kremlinul a reușit cumva să țeasă o imagine religioasă în jurul lui Putin, convingându-i pe ruși că face ceea ce trebuie și că are „sprijinul lui Dumnezeu” pentru a face ravagii în lume, subliniază The Sun.

Biserica în slujba lui Putin

Patriarhul Kirill, un aliat de multă vreme al lui Putin, a declarat la televiziunea rusă: "Dumnezeu să salveze pământul rusesc. Când spun rusesc, folosesc o expresie veche din cronicile de unde a pornit pământul rusesc, care include Ucraina și Belarus. Să ne ferească Dumnezeu. Forțele malefice [Occidentul] au luptat întotdeauna împotriva unității Rusiei, iar biserica rusă are puterea în Ucraina soră”.

Un videoclip de propagandă realizat de Kremlin dă vina pe SUA și Marea Britanie pentru război și trâmbițează: "Marșul colonial al Occidentului nu s-a oprit. Dar a venit o nouă perioadă. Timpul justiției, echității, egalității. Rusia este un stat civilizat.

Rusia a fost singura țară din lume care a respins încercările de invazie, apărându-și granițele, poporul și tradițiile“, se afirmă în videoclip.

"Rusia a fost cea care a condus lupta națiunilor pentru o nouă ordine mondială la începutul secolului XXI.

Rusia a refuzat să urmeze regulile inventate de cineva, să joace obedient alături de colonizatori.

Rusia a inspirat popoarele cu ideile unei lumi multipolare,” mai spun propagandiștii ruși.

Luna trecută, profesorul Serghei Karaganov, care este și consilier extern al lui Putin, a propus un atac nuclear preventiv asupra Europei (de exemplu, asupra orașului polonez Poznan, cu o populație de peste 500.000 de locuitori) pentru a asigura obiectivele Rusiei în Ucraina și dincolo de aceasta.

Da, a recunoscut Karaganov, aceasta ar fi o alegere teribilă din punct de vedere moral. Dar ezitarea de-a pune la pământ orașe întregi ar duce la distrugerea finală nu doar a Rusiei, ci a civilizației umane însăși. El a calificat această decizie drept „dificilă, dar necesară”. În ceea ce privește răspunsul SUA, el i-a sfătuit pe cititori să nu-și facă griji: „Numai un nebun, care, mai presus de toate, urăște America, ar avea curajul să riposteze în «apărarea» europenilor”.

Mulți experți ruși au condamnat o astfel de retorică. În plus, potrivit unui sondaj de opinie realizat în aprilie de Centrul Levada – singurul centru sociologic important, independent din Rusia – mai puțin de o treime (29%) dintre respondenți consideră că posibila utilizare de către Rusia a armelor nucleare în conflictul ucrainean este justificată. Majoritatea (56%) consideră că utilizarea unor astfel de arme nu poate fi justificată.

Karaganov este un fondator al Clubului Valdai și supervizor academic al Facultății de Economie Mondială și Afaceri Internaționale din cadrul Școlii Superioare de Economie din Rusia.

O sursă din interiorul universității a declarat pentru Meduza că acesta ar fi plătit cu „nu mai puțin de zece milioane de ruble” (aproximativ 850.000 de lire sterline) pentru a face cercetări cu privire la „teoria și practica descurajării nucleare în condițiile actuale în relație cu politica rusă”, respectiv la „un dialog privind dezvoltarea unui nou concept de descurajare nucleară în formatul Rusia-China-India -Pakistan”.

Rusia acuză SUA că încearcă să-l asasineze pe Vladimir Putin: ”Nu ar trebui să facă deloc vizite în străinătate”
Rusia acuză SUA că încearcă să-l asasineze pe Vladimir Putin: ”Nu ar trebui să facă deloc vizite în străinătate”
Moscova a afirmat, fără nicio dovadă, că încercările Ucrainei de a-l ucide pe Vladimir Putin au fost pregătite „cu bani americani“, ceea ce a dus la creșterea tensiunilor dintre NATO...
”Dintr-o companie de 110 oameni, au rămas doar 25”. Mesajul către Putin al unor soldați ruși supraviețuitori dintr-un masacru VIDEO
”Dintr-o companie de 110 oameni, au rămas doar 25”. Mesajul către Putin al unor soldați ruși supraviețuitori dintr-un masacru VIDEO
Un grup de soldați ruși supraviețuitori ai unei lupte cu Forțele Armate ale Ucrainei au înregistrat un videoclip în care fac apel către Putin. Ei vorbesc despre anarhie completă în...
#razboi Ucraina, #rusia invazie, #Vladimir Putin, #Mesia, #serghei karaganov, #profesorul apocalipsa , #Razboi Ucraina
  1. Accident tragic, după ce un autocar s-a răsturnat. 17 pasageri au murit, iar alţi 34 au fost grav răniţi
  2. Cât de eficientă este strategia statelor europene de a boicota președinția Ungariei și cum se poate întoarce împotriva UE un succes al lui Trump
  3. Copil accidentat grav pe un traseu de mountain-bike din staţiunea Azuga. A fost dus de urgență cu elicopterul la spital
  4. Regele Charles a înnobilat o capră. Ce are atât de special animalul și cu ce a fost spălat înainte de întâlnirea cu Majestatea Sa
  5. Scandal în Țara Galilor. Premierul a demisionat. Ce acuzații i se aduc după patru luni de la alegeri
  6. Canicula face prăpăd și-n Grecia. Ce a interzis guvernul elen să se facă în aer liber
  7. Rusia nu iartă pe nimeni. Ce a pățit un avocat celebru după ce l-a criticat pe Putin
  8. Furtuna de "urgență gravă" a făcut ravagii în București. Vijelia a lăsat în urmă zeci de copaci și stâlpi de iluminat doborâți FOTO
  9. Carambol violent în Ialomița. Cinci persoane, printre care și un minor, au fost rănite în urma impactului
  10. Avioane ținute în aer la Otopeni de o furtună violentă. De unde veneau aeronavele