Putin va angaja contractori pentru războiul din Ucraina pentru a evita o mobilizare nepopulară

Joi, 18 Aprilie 2024, ora 21:00
2125 citiri
Putin va angaja contractori pentru războiul din Ucraina pentru a evita o mobilizare nepopulară
Soldați ruși în Ucraina FOTO X

Rusia se pregătește să recruteze mai mulți soldați sub contract în timp ce își continuă invazia în Ucraina, încercând să evite, cel puțin pentru moment, o altă recrutare în masă care ar putea submina sprijinul popular pentru război, scrie Bloomberg.

Potrivit lui Ruslan Puhov, șeful Centrulului de analiză a strategiilor și tehnologiilor cu sediul la Moscova, Rusia ar putea adăuga 300.000 de persoane în armata sa în fiecare lună, ceea ce ar însemna aproximativ 30.000 de recruți în acest an.

"Susținută de un avantaj în materie de muniții, armata rusă continuă să avanseze, în timp ce trupele ucrainene se confruntă cu dificultăți din cauza întârzierilor ajutorului militar din partea SUA și a Europei și a lipsei de personal", se arată în articol.

Bloomberg notează că preluarea controlului asupra Harkovului, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, sau cucerirea regiunii Zaporojie din sud-est ar necesita probabil noi forțe de luptă semnificative. Un asalt asupra orașului-port strategic Odesa din sudul țării ar fi și mai dificil.

Cu toate acestea, există o îngrijorare tot mai mare că Rusia ar putea obține câștiguri semnificative în următoarele săptămâni prin străpungerea liniilor întinse ale Ucrainei, potrivit unor persoane familiarizate cu această chestiune din SUA și Europa. Trupele rusești sunt pe punctul de a-și atinge următorul obiectiv cheie în estul regiunii Donețk. Ceasiv Iar, este crucial pentru apărarea Ucrainei în zonă.

În același timp, spune agenția, Ucraina se confruntă zilnic cu un baraj de rachete, drone și bombe care perturbă infrastructura energetică critică din cauza lipsei de apărare antiaeriană și care lovesc poziții ale armatei. Într-un efort de a-și consolida, de asemenea, poziția înaintată, legislatorii de la Kiev au aprobat o versiune diluată a unei legislații controversate care ar recruta mai multe trupe.

1.700 de persoane se oferă voluntar în fiecare zi

În decembrie, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat că Kremlinul are planuri detaliate de extindere a forțelor sale armate la 1,5 milioane de soldați, de la 1,15 milioane în prezent, dintre care 650.000 au experiență de luptă în Ucraina.

În ianuarie, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a mai precizat că mărimea forțelor armate ucrainene nu depășește 900.000 de persoane.

"Natura viitoarei ofensive rusești este destul de clară. Vedem Rusia avansând pe linia frontului, folosind superioritatea artileriei și a munițiilor și un avantaj de cinci la unu în ceea ce privește numărul de oameni, sporit prin utilizarea celor mai noi arme", a declarat pentru BBC fostul comandant al Comandamentului Forțelor Întrunite din Marea Britanie, generalul Sir Richard Barron's.

Ministerul rus al Apărării ar fi declarat la 3 aprilie că peste 100.000 de recruți s-au înscris în armată în acest an, până la 1.700 de persoane oferindu-se voluntar în fiecare zi.

"Rusia se folosește de stimulente financiare generoase pentru a atrage oamenii la război. De la începutul anului, plățile regionale pentru noii soldați contractuali au crescut cu 40%, ajungând la o medie de 470.000 de ruble (aproximativ 5.000 de dolari), potrivit calculelor efectuate de Re: Rusia, un grup de cercetare cu sediul la Viena înființat de fostul consilier guvernamental Kirill Rogov. Acest lucru se adaugă la plata federală fixă de 195.000 de ruble", a adăugat Bloomberg.

"Autoritățile ruse încearcă să evite o nouă mobilizare cât mai pot", a declarat Pavel Luzin, expert militar rus la Jamestown Foundation.

Deocamdată, comandanții armatei se bazează în parte pe unii dintre actualii recruți pentru a semna contracte, potrivit a două persoane familiare cu situația. În această primăvară, 150.000 de ruși vor fi chemați la serviciul de recrutare.

"Legea permite ca acești recruți să fie trimiși pe câmpul de luptă după patru luni de serviciu militar", a adăugat Luzin.

Cu toate acestea, acest lucru ar încălca promisiunile publice repetate de a nu trimite recruți în zonele de luptă, de aceea conducerea armatei îi împinge să treacă la un contract profesional, ceea ce pot face din prima zi de serviciu, conform modificărilor legislative adoptate anul trecut.

De fapt, un număr din ce în ce mai mare de recruți se plâng de presiuni psihologice semnificative și, în unele cazuri, fizice, potrivit ONG-ului "Du-te în pădure", care îi ajută pe cei care doresc să evite să fie trimiși la război în Ucraina.

"L-au aruncat pe un tip într-o groapă și l-au ținut acolo timp de mai multe zile fără mâncare până când a fost de acord să semneze un contract", a declarat șeful grupului, Grigori Sverdlin.

Potrivit acestuia, contractele sunt semnate oficial pentru un an, dar pot fi reziliate de către Ministerul Apărării doar în timpul mobilizării pe timp de război, astfel încât acestea sunt de fapt pe durată nedeterminată până la sfârșitul conflictului.

Agenția subliniază că, până în prezent, abordarea rusă pare să funcționeze.

"Pentru actuala strategie de o mie de lovituri și o presiune largă asupra Ucrainei de-a lungul întregului front, trupele disponibile și refacerea acestora prin recrutare prin contract este în mod evident suficientă", a declarat Ruslan Pukhov de la Centrul de analiză a strategiilor și tehnologiilor.

Șeful Direcției principale de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, Kirilo Budanov, a declarat că în luna iunie Rusia ar putea lansa o ofensivă majoră pentru a încerca să cucerească întreaga regiune Donețk și Lugansk. El a precizat că rușii se vor concentra apoi pe alegerile din noiembrie din Statele Unite și pe consecințele acestora.

Quarterly Report - Editia 4

Prietenii lui Putin care ajută Rusia să răstoarne ordinea mondială condusă de SUA
Prietenii lui Putin care ajută Rusia să răstoarne ordinea mondială condusă de SUA
Vladimir Putin și-a încheiat vizita în China, unde legăturile sale calde cu președintele Xi Jinping au dus la un comerț în plină expansiune și la creșterea coordonării în domeniul...
Putin a anunțat o nouă conductă de petrol către China, în paralel cu „Puterea Siberiei 2” care există doar pe hârtie
Putin a anunțat o nouă conductă de petrol către China, în paralel cu „Puterea Siberiei 2” care există doar pe hârtie
Dictatorul rus Vladimir Putin a declarat că Rusia ar putea furniza Chinei nu doar gaze, ci și petrol prin Mongolia. El a mai spus că Beijingul și-a confirmat interesul de a promova gazoductul...
#razboi Ucraina, #rusia invazie, #Vladimir Putin, #soldati contractuali, #mobilizare , #Razboi Ucraina