Iadul din Bahmut. Rușii bombardează puternic orașul din regiunea Donețk, dar ucrainenii păstrează controlul acestuia VIDEO

Vineri, 09 Decembrie 2022, ora 18:40
3142 citiri
Iadul din Bahmut. Rușii bombardează puternic orașul din regiunea Donețk, dar ucrainenii păstrează controlul acestuia VIDEO
Rezultatul atacurilor rusești în orașul Bahmut FOTO Twitter

Trupele ruse înaintează limitat în apropierea oraşului Bahmut din provincia ucraineană Doneţk, dar armata ucraineană are în continuare controlul asupra oraşului, potrivit ultimului raport militar al Kievului, citat vineri de agenţia EFE.

Fotografiile cu tranşee pline de noroi, păduri devastate şi corpuri pe câmpul de luptă stârnesc comparaţii cu Primul Război Mondial.

Lupte grele au loc şi în apropierea oraşului Avdiivka, tot în Doneţk, în timp ce trupele ruse încearcă de asemenea să avanseze în aceeaşi regiune lângă oraşul Liman care a fost recucerit de trupele ucrainene în noiembrie, a declarat guvernatorul regional Pavlo Kirilenko, potrivit Reuters.

După ce s-au repliat din mare parte din provincia nordică Harkov în urma unei contraofensive ucrainene şi de pe malul de vest al fluviului Nipru în regiunea sudică Herson, trupele ruse s-au regrupat acum în provinciile estice Doneţk şi Lugansk şi în ce mai controlează din Harkov, consolidând linia frontului în timp ce continuă să încerce acţiuni ofensive.

Acestea sunt concentrate în prezent asupra oraşului Bahmut şi în avangarda trupelor ruse acolo se află mercenarii grupării Wagner, potrivit analiştilor ucraineni. Unul dintre aceştia, Olexandr Solonko, ce activează într-o unitate de recunoaştere aeriană a armatei ucrainene, spune că ruşii au superioritate numerică şi ”folosesc acolo multe resurse în soldaţi, artilerie şi avioane de luptă”.

Ruşii au ”mult mai multă muniţie” decât armata ucraineană, remarcă Olexandr Solonko, insistând că trupele ucrainene au nevoie atât de cantităţi suplimentare de muniţii, cât şi de sisteme antiaeriene.

Avem de asemenea nevoie de creşterea cantităţii şi calităţii dronelor, care sunt indispensabile pentru operaţiunile de recunoaştere şi direcţionare a forţei de foc pentru sprijinirea infanteriei noastre, mai ales noaptea”, explică analistul ucrainean.

Raportul de vineri al Ministerului britanic al Apărării consemnează, potrivit agenţiei DPA, că armata rusă a reluat după o pauză atacurile cu drone iraniene asupra infrastructurilor ucrainene şi este posibil să fi primit din Iran un nou lot de drone, după ce l-a epuizat pe precedentul. Serviciile de informaţii ucrainene au anunţat mai devreme săptămâna aceasta doborârea a 17 drone, printre care 14 drone iraniene 14 Shahed-136.

Potrivit oficialilor ucraineni, trupele ruse bombardează întreaga linie a frontului în Doneţk, iar pe ansamblu operaţiunile militare ruse par să ilustreze diminuarea ambiţiilor preşedintelui rus Vladimir Putin, care, după succesiunea de eşecuri militare în invazia pornită asupra Ucrainei în februarie, ar urmări acum doar să-şi securizeze controlul asupra porţiunii de teritoriu ucrainean pe care o revendică.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Zelenski, din nou pe linia frontului. Președintele Ucrainei a decorat militari care luptă în regiunea Donețk FOTO VIDEO
Zelenski, din nou pe linia frontului. Președintele Ucrainei a decorat militari care luptă în regiunea Donețk FOTO VIDEO
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a vizitat vineri, 19 aprilie, trupele în regiunea Doneţk, în estul Ucrainei, unde armata rusă şi-a sporit ofensiva în ultimele luni, relatează...
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
#razboi Ucraina, #invazie Rusia, #bombardamente, #bahmut, #donetk , #Razboi Ucraina