Mutare nucleară a lui Putin într-o țară vecină: Totul s-a făcut în secret față de Occident VIDEO

Miercuri, 27 Decembrie 2023, ora 00:30
7209 citiri
Mutare nucleară a lui Putin într-o țară vecină: Totul s-a făcut în secret față de Occident VIDEO
Rusia a mutat arme nucleare tactice în Belarus FOTO: NDTV

Deși războiul provocat de Vladimir Putin în Ucraina a depășit borna de 22 de luni, Moscova nu dă niciun semn că ar vrea să încheie conflictul sângeros. Acum, președintele rus face o mutare nucleară în țara vecină, Belarus, finalizând transporturile de arme atomice, în secret față de Occident.

Președintele Belarusului, Aleksander Lukașenko a declarat că Rusia și-a încheiat livările de arme nucleare tactice pe teritoriul țării sale, o acțiune îngrijorătoare pentru NATO, dar în special pentru Polonia, stat vecin cu Minskul, potrivit APNews.

Trebuie menționat faptul că armele nucleare tactice pot avea o putere de aproximativ 1 kilotonă de TNT, semnificativ mai mică decât cele 15 kilotone ale bombei americane folosită la Hiroshima în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, pe 6 august 1945.

Două noi crize mondiale lovesc dramatic: Lumea aruncată înapoi în secolul al XVIII-lea

La o întâlnire a unui bloc economic condus de Moscova la Sankt Petersburg, Alexander Lukașenko a spus că livrările au fost finalizate în octombrie 2023 - deși nu a spus câte sau unde au fost dislocate.

Armele nucleare tactice, care sunt concepute pentru a fi utilizate pe câmpul de luptă, au o rază scurtă de acțiune și un randament scăzut în comparație cu focoasele nucleare mult mai puternice montate pe rachete cu rază lungă de acțiune.

Rusia a anunțat că va păstra controlul asupra armelor nucleare pe care le trimite în Belarus. Lukașenko a spus că găzduirea armelor nucleare rusești în Belarus este menită să descurajeze Polonia, membru NATO, care sprijină Ucraina cu sprijin militar, umanitar și politic.

Avertismentul unui om de afaceri rus: Două mutări ale lui Putin ce vor dărâma ceea ce Occidentul a ridicat în 400 de ani

Dispozitivele sunt compacte și pot fi transportate discret într-un camion sau avion. Aliaksandr Alesin, un analist militar independent din Minsk, a spus că armele sunt transportate în containere, care nu emit radiații și ar fi putut fi mutate în Belarus pe ascuns, fără ca Occidentul să știe.

„Se potrivesc cu ușurință într-un avion de transport obișnuit Il-76”, a spus el în iulie, când au fost făcute rapoarte suplimentare despre transporturi. „Există zeci de zboruri pe zi și este foarte dificil să găsești acel zbor special. Americanii ar putea să nu-l fi putut monitoriza”, scrie Sky News.

Belarus are 25 de facilități subterane - construite în timpul Războiului Rece - pentru rachete cu rază intermediară cu focos nuclear, care pot rezista atacurilor cu rachete, a adăugat domnul Alesin.

Doar cinci sau șase astfel de depozite ar putea stoca de fapt armele nucleare tactice ale Rusiei, a spus el, dar armata le operează pe toate pentru a distrage atenția Serviciilor de Informații occidentale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierde sau câștigă Putin din atacul Iranului asupra Israelului: Experții dezvăluie strategia neștiută a Kremlinului
Pierde sau câștigă Putin din atacul Iranului asupra Israelului: Experții dezvăluie strategia neștiută a Kremlinului
Recentul atac cu peste 300 de rachete și drone al Iranului asupra Israelului marchează o escaladare a conflictului, iar experții au analizat cum influențează această evoluție războiul lui...
Ucraina în mare pericol: Putin, strategie infamă pentru a repurta o mare victorie VIDEO
Ucraina în mare pericol: Putin, strategie infamă pentru a repurta o mare victorie VIDEO
Războiul lui Putin, deși este unul de lungă durată și cu pierderi uriașe de vieți omenești pentru Moscova, el continuă fără scrupule. În prezent, Kievul trece prin momente dificile din...
#razboi Ucraina, #arme nucleare Rusia, #rusia belarus, #Rusia arme nucleare, #Belarus, #belarus rusia, #Putin razboi, #Rusia arme Ucraina, #Aleksander Lukasenko , #Razboi Ucraina