Rusia se victimizează și lansează un nou avertisment: ”NATO provoacă Ucraina să continue acest război fără sens”

Joi, 30 Mai 2024, ora 14:30
4781 citiri
Rusia se victimizează și lansează un nou avertisment: ”NATO provoacă Ucraina să continue acest război fără sens”
Dmitri Peskov FOTO X/Nexta

Kremlinul i-a acuzat joi, 30 mai, pe membrii NATO că au deschis o nouă fază de tensiuni în antagonismul lor cu Rusia, încurajând Ucraina să folosească arme occidentale împotriva ţintelor de pe teritoriul rus, informează EFE.

”În ultimele zile şi săptămâni, membrii NATO au intrat într-o nouă fază de escaladare a tensiunilor. Şi o fac în mod conştient”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, în conferinţa de presă zilnică.

Potrivit lui Peskov, Alianţa Atlantică provoacă Ucraina ”să continue acest război fără sens”.

”Ţările membre ale NATO, mai ales SUA şi alte capitale europene, au început în ultimele zile, în ultimele săptămâni, un nou ciclu de escaladă. Ele provoacă Ucraina prin toate mijloacele posibile pentru a continua acest război fără sens”, a susţinut Peskov. ”Toate acestea vor avea în mod inevitabil consecinţe şi, ca rezultat final, vor provoca pagube uriaşe intereselor acelor ţări care au decis să escaladeze tensiunile", a avertizat el.

Preşedintele rus Vladimir Putin a ameninţat marţi Europa cu ”consecinţe grave” dacă ţările NATO permit Ucrainei să folosească arme occidentale împotriva Rusiei.

”Aceşti reprezentanţi ai ţărilor NATO, în special în Europa, în special în ţările mici, trebuie să fie conştienţi cu ce se joacă. Ei trebuie să-şi amintească că, de regulă, acestea sunt state cu teritorii mici, dar dens populate”, a declarat Putin.

În timpul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o la Chişinău, în Republica Moldova, Blinken a spus că administraţia americană nici nu a înlesnit şi nici nu a încurajat atacuri cu arme americane asupra unor ţinte situate în afara Ucrainei, dar că ucrainenii trebuie să-şi ia singuri deciziile legate de modalităţile alese pentru a se apăra în mod eficient.

”Nu am încurajat sau facilitat atacuri în afara Ucrainei. Dar (...) Ucraina trebuie să ia propriile decizii cu privire la cea mai bună şi mai eficientă modalitate de a se apăra. (...) Şi noi vom face tot ce putem pentru a-i oferi echipamentul de care are nevoie pentru a face acest lucru”, a explicat Blinken într-o conferinţă de presă la finalul vizitei sale în Republica Moldova, potrivit EFE.

Regatul Unit a autorizat recent Ucraina să lovească teritoriul inamic cu armele sale, iar Franţa pare să fi susţinut această poziţie, dar, în ciuda insistenţelor preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, Statele Unite, Germania şi majoritatea aliaţilor Kievului nu au permis încă acest lucru, notează EFE.

Probleme mari pentru Putin: Vești groaznice legate de portavionul Rusiei ”Amiralul Kuznețov” VIDEO
Probleme mari pentru Putin: Vești groaznice legate de portavionul Rusiei ”Amiralul Kuznețov” VIDEO
Vladimir Putin nu are foarte multe motive de bucurie după 28 de luni de la începerea invaziei din Ucraina, din cauza faptului că obiectivele sale inițiale nu au fost îndeplinite de armata...
Șeful "fabricii de troli" fondată de Prigojin, arestat în Rusia, la un an de la revolta mercenarilor Wagner
Șeful "fabricii de troli" fondată de Prigojin, arestat în Rusia, la un an de la revolta mercenarilor Wagner
Serviciul antiterorism al FSB l-a arestat pe Ilia Gorbunov, un fost manager de top al holdingului media Patriot. Se crede că acesta este șeful unei "fabrici de troli" fondată de liderul decedat...
#razboi Ucraina, #avertisment rusia, #NATO, #atacuri rusia , #Razboi Ucraina
  1. Probleme mari pentru Putin: Vești groaznice legate de portavionul Rusiei ”Amiralul Kuznețov” VIDEO
  2. Cum i-a obligat Macron pe francezi să aleagă între ”ciumă” și ”holeră” politică
  3. Șeful "fabricii de troli" fondată de Prigojin, arestat în Rusia, la un an de la revolta mercenarilor Wagner
  4. Tradiții și superstiții de Sânziene. Ce să nu faci de sărbătoarea Nașterii Sf. Ioan Botezătorul
  5. Ucrainenii au lovit postul de comandă al infanteriei motorizate ruse din regiunea Belgorod
  6. Ucraina este prinsă într-o capcană strategică a Rusiei. Un expert în securitate explică ce trebuie să facă pentru a câștiga războiul
  7. Debarcaderul plutitor al armatei americane pentru ajutoare în Gaza nu poate fi folosit în condiții de mare agitată. „Au calculat greșit“
  8. Hoț prins de polițiști când ieșea din casa pe care o jefuise. Le-a mărturisit și alte infracțiuni care se lasă cu dosar penal
  9. Arme ”ieftine“ împotriva dronelor sunt testate în Marea Britanie. Costă sub un leu tragerea
  10. Scandal pe plajă la Eforie. Mai mulți turiști s-au luat la bătaie. Poliția îi audiază pe cei implicați VIDEO