Șantajul lui Putin gata să fie răpus: Lovitura decisivă a Ucrainei asupra Rusiei este pe masă

Joi, 30 Mai 2024, ora 00:32
8283 citiri
Șantajul lui Putin gata să fie răpus: Lovitura decisivă a Ucrainei asupra Rusiei este pe masă
Ucraina trebuie să lovească ținte militare din Rusia, pentru a învinge FOTO / captură Atlantic Council

Șantajul lui Putin la adresa Occidentului, privind o eventuală escaladare ca parte a eforturilor Rusiei de a intimida Vestul și de a reduce fluxul de arme spre Ucraina este pe cale să fie răpus. Apelurile cresc în privința permisiunii Kievului de a ataca bazele sale militare din interiorul Rusiei, practic lovitura decisivă a Ucrainei se află pe masă și va fi folosită pentru a înfrânge agresiunea armatei Kremlinului.

De la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei în urmă cu mai bine de doi ani, majoritatea aliaților internaționali ai Ucrainei au insistat ca orice arme pe care le furnizează să fie folosite exclusiv pe teritoriul ucrainean. Aceste restricții au fost impuse inițial pentru a preveni extinderea conflictului, dar un cor tot mai mare de critici spun acum că această abordare împiedică Ucraina să se apere și riscă să permită victoria Rusiei, potrivit Atlantic Council.

Dezbaterea privind utilizarea armelor occidentale pentru a ataca ținte în interiorul Rusiei a continuat pe tot parcursul războiului și a fost recent pusă în fruntea agendei de cea mai recentă ofensivă a armatei ruse. La începutul lunii mai, trupele ruse au trecut granița de nord a Ucrainei și au început să avanseze spre al doilea oraș al țării, Harkov. Acest atac nu a fost o surpriză; dimpotrivă, oficialii militari ucraineni monitorizaseră pregătirile de cealaltă parte a frontierei de săptămâni întregi, dar erau neputincioși să acționeze.

Declarație alarmantă a unui general rus: Putin ar putea lua înapoi 3 orașe NATO, pentru a îndrepta istoria

Ofensiva Rusiei de la Harkov a evidențiat absurditatea militară a restricțiilor actuale privind utilizarea armelor occidentale furnizate Ucrainei. Comandanții ruși sunt bine conștienți de incapacitatea Ucrainei de a riposta și exploatează în mod activ zona de frontieră ca un refugiu sigur pentru concentrarea forțelor și lansarea bombardamentelor. De înțeles, acest lucru alimentează apelurile aliaților Ucrainei pentru o regândire majoră.

Adunarea Parlamentară a NATO este cea mai recentă organizație internațională care și-a exprimat sprijinul pentru încetarea restricțiilor privind utilizarea de către Ucraina a armelor occidentale. Legislatorii din toate cele 32 de state NATO au adoptat o declarație pe 27 mai prin care îndeamnă membrii alianței să permită lovituri asupra țintelor militare în interiorul Rusiei.

„Ucraina se poate apăra numai dacă poate ataca liniile de aprovizionare și bazele de operare ale Rusiei. Este timpul să recunoaștem această realitate și să lăsăm Ucraina să facă ceea ce trebuie”, a declarat președintele Adunării Parlamentare a NATO, Michal Szczerba.

Elon Musk a recunoscut în direct: ”Sunt un extraterestru” și pot dovedi acest lucru VIDEO

A sosit momentul ca Ucraina să atace bazele Rusiei

Această declarație a făcut ecou în interviul de pe 24 mai al secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, în publicația britanică The Economist, care a cerut aliaților NATO să pună capăt interdicției lor privind utilizarea armelor occidentale împotriva țintelor ruse.

„A sosit timpul ca aliații să se gândească dacă ar trebui să ridice unele dintre restricțiile pe care le-au impus utilizării armelor pe care le-au donat Ucrainei”, a comentat Stoltenberg.

„Mai ales acum, când multe lupte au loc la Harkov, aproape de graniță, a refuza Ucrainei posibilitatea de a folosi aceste arme împotriva țintelor militare legitime de pe teritoriul Rusiei, le face mult mai dificilă posibilitatea de a se apăra.”

Un ofițer occidental dă o veste proastă alianței NATO: ”Rușii și-au pus ceva în cap și sunt necruțători”

În timpul unei vizite la Kiev la începutul lunii mai, ministrul de Externe al Marii Britanii, David Cameron, a anunțat că Ucraina are „dreptul” de a folosi arme furnizate de britanici pentru atacuri în interiorul Rusiei. Vorbind în Germania pe 27 mai, președintele francez Emmanuel Macron a remarcat că Ucraina este atacată din Rusia.

„Trebuie să le permitem să elimine locurile militare de unde sunt trase rachetele”, a comentat el. A doua zi, ministrul olandez al Apărării, Kajsa Ollongren, a spus că actuala interdicție obligă Ucraina să lupte „cu o mână legată la spate” și a susținut că ridicarea restricțiilor „nu ar trebui să fie supusă dezbaterii”.

Amenințările nucleare ale lui Putin nu sunt nimic nou, desigur. De la începutul invaziei Ucrainei, el a făcut numeroase referiri la escaladarea nucleară, ca parte a eforturilor de a intimida Occidentul și de a reduce fluxul de arme către Ucraina. Aceste tactici de șantaj nuclear s-au dovedit extrem de eficiente, încurajând liderii occidentali să adopte politici de management al escaladării care au subminat în mod semnificativ răspunsul internațional la invazia Rusiei.

Întorsătură în războiul lui Putin: Noile ”arme minune” ale Ucrainei schimbă soarta luptei contra Rusiei
Întorsătură în războiul lui Putin: Noile ”arme minune” ale Ucrainei schimbă soarta luptei contra Rusiei
Paranoia lui Putin continuă în războiul Rusiei împotriva Kievului și liderul de la Kremlin nu dă niciun semn că ar vrea să încheie conflictul sângeros. Însă acum se produce o...
Schimbarea de strategie occidentală privind Ucraina: Soarta războiului contra lui Putin are o mare problemă
Schimbarea de strategie occidentală privind Ucraina: Soarta războiului contra lui Putin are o mare problemă
După 2 ani și 3 luni de la începutul invaziei lui Putin în Ucraina și pe fondul noii ofensive a Rusiei din 2024, în care a câștigat câteva sute de kilometri pătrați, s-a produs o...
#razboi Ucraina, #atacuri Ucraina, #baze militare Rusia, #lovituri ucraina, #Ucraina Rusia razboi, #arme Ucraina , #razboi
  1. S-a deschis Conferința internațională privind pacea în Ucraina. Lideri din 100 de țări sunt așteptați în Elveția
  2. Patru bărbați au fost reținuți după ce au bătut un tânăr de 21 de ani în Botoșani
  3. Un colonel rus din tabăra propagandiștilor Z îl atacă pe Putin: ”S-ar putea sfârși cu moartea Rusiei și dispariția ei de pe harta lumii”
  4. Republica Moldova mai face un pas major spre aderarea la UE. Acordul important votat de 27 de țări
  5. Situație de nedescris într-un fast-food din Oradea. Un client a găsit bucăți de lemn și os în gyros
  6. Noi bombardamente israeliene în Gaza. „Mâncam și dintr-o dată casa s-a prăbuşit peste noi” FOTO/VIDEO
  7. Grecii vor construi 1.000 de kilometri noi de autostradă. Turiștii români vor putea ajunge mai rapid în zonele preferate VIDEO
  8. UPDATE: Accident grav în Vâlcea: Un autocar plin cu elevi s-a ciocnit de un alt autoturism. Șoferul mașinii a decedat. A fost activat Planul Roșu de intervenție VIDEO
  9. Femeie bătută pentru că a votat cu alt partid. Fetița victimei a fost martoră la agresiune
  10. Țara care se pregătește pentru un val de căldură sufocant. Sunt așteptate „câteva zeci de recorduri” zilnice