Scandal la vârf între două mari puteri occidentale. Cineva se abține să îl lovească pe Putin

Vineri, 01 Martie 2024, ora 01:18
6192 citiri
Scandal la vârf între două mari puteri occidentale. Cineva se abține să îl lovească pe Putin
Scholz acuzat de declarații iresponsabile cu privire la Marea Britanie FOTO: MSN

Războiul lui Putin din Ucraina, pe lângă faptul că este unul sângeros și devastator, este și un test privind unitatea țărilor occidentale în fața agresiunii Rusiei și a posibilei escaladări. Acum, un scandal la vârf s-a iscat între Marea Britanie și guvernul de la Berlin. Germania este acuzată de ”abuz flagrant de informații secrete”, după ce cancelarul Olaf Scholz a declarat luni, în capitala țării, că trupele britanice ajută Ucraina pe front, să lanseze rachetele cu rază lungă de acțiune asupra forțelor lui Putin.

Scholz a declarat luni că nu va livra rachete cu rază lungă de acțiune de fabricație germană, deoarece ar fi necesar ca trupele germane să asiste la sol, susținând că, după exemplul Marii Britanii, națiunea sa va deveni un „participant la război”, potrivit Daily Mail.

Scholz a spus că livrarea sistemelor de arme Taurus va aduce trupele germane aproape de primele linii ale invaziei Rusiei asupra Ucrainei. „Ceea ce se face în ceea ce privește controlul țintei și controlul țintei însoțitor din partea britanicilor și francezilor nu se poate face în Germania. Toți cei care s-au ocupat de acest sistem știu asta.

Un expert britanic îl avertizează pe Putin: Rusia este pe moarte, iar secretul îl știe Germania

„Soldații germani nu trebuie să fie legați în niciun moment și în niciun loc de țintele pe care le atinge sistemul Taurus, care nu este livrat Ucrainei, după ce Parlamentul de la Berlin a respins inițiativa.

Fără îndoială, toată lumea se întreabă de ce Germania nu livrează aceste rachete Ucrainei, deși Marea Britanie și Franța fac deja acest lucru. Oare, face cineva jocul lui Putin?

Comentariile lui Scholz au fost făcute la un eveniment de la Berlin, organizat de agenția de știri DPA, luni 26 februarie 2024, scrie DW. Ele sunt considerate a fi prima dată când se afirmă că trupele britanice au sprijinit trupele ucrainene, pe front.

Putin reacționează în forță după mișcarea NATO: Mutare militară neașteptată la Moscova

Tobias Ellwood, fostul președinte al Comisiei de apărare a Camerei Comunelor din Marea britanie, a declarat pentru Telegraph: „Acesta este un abuz flagrant de informații, conceput în mod deliberat pentru a distrage atenția de la reticența Germaniei de a înarma Ucraina cu propriul sistem de rachete cu rază lungă de acțiune. Acest lucru va fi, fără îndoială, folosit de Rusia pentru a urca pe scara rulantă”.

Declarație iresponsabilă a lui Scholz

Marea Britanie și Franța au anunțat de mult că trimit în Ucraina rachete cu rază lungă Storm Shadow și, respectiv, Scalp. Marți, a fost dezvăluit că Marea Britanie a staționat și un „număr mic” de trupe în Ucraina în calitate de sprijin, precizând doar că unii erau implicați în pregătire medicală.

Deși se știe că Regatul Unit oferă Ucrainei informații despre țintele rusești, în prezent nu se știe în ce măsură sprijinul este acordat trupelor ucrainene în acțiuni militare directe.

Comunitatea de informații l-a atacat pe Scholz pentru comentariile sale. Justin Crump, directorul executiv al Sibylline, o companie de consultanță în informații, a declarat: „Sprijinul britanic pentru Ucraina nu este o știre pentru Moscova, având în vedere scurgerile repetate, dar acest lucru a fost acoperit anterior de ambiguitate – ea însăși bazându-se pe un truc din propriul manual al Rusiei”.

”Să nu credeți niciodată că Putin e de neoprit”. O rusoaică anunță metoda de a-l doborî pe președinte

Cu toate acestea, Scholz a străpuns mai clar acest văl. Afirmația sa este un cadou pentru propagandiștii ruși, formând deja o parte cheie a efortului Rusiei de a submina coeziunea și sprijinul NATO pentru Kiev în această perioadă critică înaintea alegerilor din SUA și Marea Britanie.

„Imediat, va determina Rusia să dubleze eforturile de a viza forțele străine prezente în Ucraina și de a face anunța pierderi”.

Norbert Rottgen, un deputat senior din fostul partid de guvernământ al Angelei Merkel, CDU a adăugat: „Declarația cancelarului cu privire la presupusa implicare a Franței și Marii Britanii în operarea rachetelor de croazieră cu rază lungă de acțiune utilizate în Ucraina este complet iresponsabilă”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Germania a trimis încă un sistem Patriot Ucrainei, iar cancelarul Olaf Scholz le cere europenilor să urmeze exemplul țării sale. "Este util imediat"
Germania a trimis încă un sistem Patriot Ucrainei, iar cancelarul Olaf Scholz le cere europenilor să urmeze exemplul țării sale. "Este util imediat"
Berlinul a anunţat sâmbătă, 13 aprilie, trimiterea unui nou sistem de apărare antiaeriană Patriot pentru a ajuta Ucraina să contracareze atacurile ruseşti care vizează oraşele şi...
Germania și China, discuții pentru o "pace justă" în Ucraina. Cancelarul german a fost primit de preşedintele chinez Xi Jinping
Germania și China, discuții pentru o "pace justă" în Ucraina. Cancelarul german a fost primit de preşedintele chinez Xi Jinping
Cancelarul german Olaf Scholz şi-a exprimat marţi intenţia de a discuta despre o "pace justă" în Ucraina cu preşedintele chinez Xi Jinping, în timpul întrevederii lor la Beijing, relatează...
#razboi Ucraina, #scholz, #Olaf Scholz, #Marea Britanie, #Germania, #rachete raza lunga actiune, #rachete taurus, #sprijin Ucraina , #Marea Britanie