Numărul uriaș de soldați ruși care ar fi fost uciși într-o singură noapte. Câmpurile de luptă sunt pline de cadavre VIDEO

Marti, 07 Februarie 2023, ora 21:39
13247 citiri
Numărul uriaș de soldați ruși care ar fi fost uciși într-o singură noapte. Câmpurile de luptă sunt pline de cadavre VIDEO
Soldați ucraineni în acțiune FOTO captură video Twitter

Armata ucraineană a afirmat marţi că ultimele 24 de ore au fost cele mai grele pentru trupele ruseşti de la începutul războiului şi că 1.030 de soldaţi ai Moscovei şi-au pierdut viaţa în cursul nopţii, astfel că bilanţul total al pierderilor umane suferite de ruşi a ajuns la 133.190 de morţi, relatează Reuters.

Cifra, care nu a putut fi verificată în mod independent, ar reprezenta cel mai mare bilanţ de decese zilnice ale militarilor ruşi de la începutul războiului, în februarie anul trecut. Pe de altă parte, şi Rusia a declarat că a ucis un număr mare de soldaţi ucraineni în ultimele săptămâni, afirmând că 6.500 au murit în luna ianuarie.

Numărarea victimelor inamice de ambele părţi a fost considerată de obicei nefiabilă, relatează Reuters, iar Ucraina a oferit puţine detalii despre ultimele bătălii.

Dar afirmaţia Kievului potrivit căreia luptele au fost cele mai sângeroase pentru ruşi de la începutul invaziei se potriveşte cu descrierile ambelor părţi despre o încleştare tot mai crâncenă în teren, în timp ce Rusia continuă asaltul de iarnă în est cu zeci de mii de trupe proaspăt mobilizate.

Câmpurile de luptă acoperite de zăpadă din estul Ucrainei sunt pline de cadavre.

În apropiere de oraşul Mariinka, la aproximativ 30 km de oraşul Donetţk din estul ţării, o unitate de puşcaşi marini a forţelor armate ucrainene a tras cu rachete asupra poziţiilor ruseşti cu ajutorul unui sistem de lansare din epoca sovietică. ”Ţintele ne sunt date fie de către operatorii de drone, fie de către observatorii noştri - ei observă locul unde explodează rachetele noastre. Apoi, ne corectăm direcţia de tragere şi lansăm din nou”, a explicat un locotenent din armata ucraineană.

Kievul şi Occidentul spun că Rusia a trimis trupe şi mercenari în estul Ucrainei în ultimele săptămâni, în speranţa că va putea revendica noi teritorii în preajma primei aniversări a invaziei sale la scară largă, la sfârşitul acestei luni.

Războiul intră în curând în al doilea an, într-un moment crucial, Moscova încercând să recâştige iniţiativa în timp ce Kievul rezistă, aşteptând tancurile occidentale pentru a organiza o contraofensivă mai târziu în 2023.

După ce Rusia nu a reuşit să captureze capitala ucraineană Kiev anul trecut şi a pierdut teren în a doua jumătate a anului 2022, Moscova foloseşte acum la maximum sutele de mii de soldaţi pe care i-a chemat la prima sa mobilizare de după cel de-al Doilea Război Mondial.

În ultimele săptămâni, Rusia s-a lăudat cu primele sale câştiguri teritoriale din ultima jumătate de an. Dar înaintarea este încă greoaie, Moscova nereuşind încă să captureze nicio localitate mai mare în campania sa de iarnă, în ciuda miilor de morţi.

Luptele se concentrează de luni de zile în jurul oraşului Bahmut, controlat de ucraineni în estul provinciei Doneţk, un oraş cu o populaţie de aproximativ 75.000 de locuitori înainte de război. Rusia a făcut progrese clare pentru a-l încercui atât dinspre nord, cât şi dinspre sud, dar Kievul spune că garnizoana sa rezistă.

Citește și:
Rusia angajează unul dintre cei mai mari bătăuși de la Hollywood pentru a-i pregăti viitorii soldați
Rusia angajează unul dintre cei mai mari bătăuși de la Hollywood pentru a-i pregăti viitorii soldați
Rusia îl angajează pe Steven Seagal pentru a preda artele marțiale soldaților săi Actorul, care este cetățean rus din 2016, a deschis un centru de aikido la Moscova. Steven Seagal (70...
Uniunea Europeană alocă 2 miliarde de euro pentru achiziţionarea şi livrarea de muniţii de artilerie Ucrainei: ”Cât mai repede posibil”
Uniunea Europeană alocă 2 miliarde de euro pentru achiziţionarea şi livrarea de muniţii de artilerie Ucrainei: ”Cât mai repede posibil”
Uniunea Europeană a aprobat luni alocarea a 2 miliarde de euro pentru achiziţionarea şi livrarea de muniţii de artilerie Ucrainei, au anunţat mai multe surse diplomatice europene, citate de...
#razboi Ucraina, #soldati rusi, #armata ucrainei , #Razboi Ucraina