Cum a strâns „Sfânta Javelina” peste 1 milion de dolari pentru Ucraina

Vineri, 11 Martie 2022, ora 10:32
4995 citiri
Cum a strâns „Sfânta Javelina” peste 1 milion de dolari pentru Ucraina
Imaginea Fecioarei Maria, ținând în brațe o armă antitanc FGM-148 fabricată în SUA FOTO Courtesy Christian Borys

Un agent de marketing canadian care plănuise să strângă câteva sute de dolari pentru o organizație de caritate care ajută eforturile de ajutorare din Ucraina a devenit creatorul unei campanii de marketing viral care a strâns până acum peste 1 milion de dolari canadieni (783.000 de dolari americani), folosind imaginea unei sfinte înarmată cu o rachetă.

Christian Borys a contribuit la dezvoltarea imaginii – cunoscută sub numele de „Sfânta Javelina” – care o înfățișează pe Fecioara Maria, ținând în brațe o armă antitanc FGM-148 fabricată în SUA. Aceste rachete se numără printre armele trimise de aliații occidentali forțelor ucrainene pentru a le ajuta în lupta lor.

Agentul de marketing, fost jurnalist, a spus că răspunsul la campanie, care vinde imaginea pe orice, de la genți până la hanorace, steaguri și autocolante, a fost „covârșitor”, cu mii de comenzi sosite în fiecare zi.

Borys, în vârstă de 35 de ani, din Toronto, nu este străin de Ucraina și de poporul ei.

Din 2014 până în 2018, a lucrat pentru mai multe instituții media - inclusiv BBC - din Ucraina, unde spune că a fost deosebit de mișcat de situația văduvelor și orfanilor din conflictul din Donbas.

„Când am realizat că invazia rusă va avea loc, nu am vrut să stau cu mâinile în sân”, a spus Borys, din casa tatălui său din Polonia, lângă granița cu Ucraina, unde ajută la coordonarea transporturilor de ajutore umanitare.

El nu își asumă meritul pentru conceptul original din spatele ”Sfintei Javelina”, care precede conflictul actual. Borys s-a inspirat din opera artistului american Chris Shaw, care în 2012 a pictat o Madonă, ținând un AK-47 placat cu aur - care mai târziu, în meme-urile online, a fost înlocuit cu un lansator de rachete.

Rachetele Javelin au fost produse de Statele Unite, în anii 1980, iar de atunci este o armă foarte eficientă în război. Armata ucraineană ar fi primit circa 17.000 de arme antitanc de la SUA şi statele membre NATO, printre aceste aflându-se și rachetele Javelin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Zelenski anticipează o intensificare a acțiunilor ofensive ale Rusiei în următoarele săptămâni. ”Nebunia Kremlinului este în continuare nemăsurată” VIDEO
Zelenski anticipează o intensificare a acțiunilor ofensive ale Rusiei în următoarele săptămâni. ”Nebunia Kremlinului este în continuare nemăsurată” VIDEO
Volodimir Zelenski, preşedintele ucrainean a declarat luni seara, 15 aprilie, în discursul său adresat naţiunii, că are informaţii de la serviciile sale de secrete potrivit cărora Rusia va...
#razboi Ucraina, #campanie umanitara ucraina, #strangere fonduri ucraina, #sfanta javelina , #Razboi Ucraina