Ucraina nu ascultă de avertismentul SUA: Mutarea Kievului care îi înfurie pe Putin și Washingtonul

Sambata, 20 Aprilie 2024, ora 08:12
66396 citiri
Ucraina nu ascultă de avertismentul SUA: Mutarea Kievului care îi înfurie pe Putin și Washingtonul
Ucraina lucrează din greu la producția de drone, pentru a ataca Rusia FOTO: The Economist

O statistică recentă a Institutului Kiel pentru Economia Mondială (IFW) dezvăluie un top al țărilor care au ajutat Ucraina, pentru a face față agresiunii Rusiei. Pe primul loc în acest clasament se găsește Statele Unite cu un sprijin militar de 44,7 miliarde de dolari. Dar cu toate astea, Kievul nu a ascultat avertismentul Americii de a pune capăt operațiunilor sale cu drone din interiorul Rusiei, care au atins atât obiective militare, dar și infrastructura energetică.

Această mutare a Ucrainei l-a înfuriat pe Putin și în același timp nu a fost agreată de administrația Biden, la Washington, datorită implicațiilor negative de pe piața petrolieră mondială, potrivit The Economist.

Destinația dronelor moderne avansate ale Ucrainei poate fi chiar și la o distanță de peste 1.000 de kilometri, în adâncimea Rusiei, vânând ținte importante ale Moscovei.

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă

De când președintele Volodimir Zelenski a acordat prioritate tehnologiei, Ucraina a investit sute de milioane de dolari în drone cu rază lungă de acțiune, capabile să caute și să lovească ținte îndepărtate. O jumătate de duzină de firme din țară le produc acum.

Cele mai bune dintre noile modele de vehicule fără pilot au o autonomie de 3.000 km, capabile să ajungă în Siberia. Născut din necesitate – Occidentul a fost reticent să ofere Ucrainei arme cu rază lungă de acțiune – programul a perturbat o mare parte din infrastructura petrolieră și militară a Rusiei.

Dar Casa Albă nu este fericită. Îi împinge pe ucraineni să oprească atacurile cu drone de teama escaladării prețurilor mondiale ale petrolului.

Mutarea inteligentă a Ucrainei care îl surprinde pe Putin: Rusia pierde 100 de milioane de dolari dintr-o lovitură

Preocupările Americii au variat, de la o creștere a prețului petrolului până la perspectiva unei dispute incontrolabile în care Ucraina ar putea ajunge învinsă. Temerile față de acesta din urmă au crescut la sfârșitul lunii martie, când Rusia a provocat daune de milioane de dolari infrastructurii energetice a Ucrainei.

Atacurile au scos la iveală lacune în apărarea antiaeriană și vulnerabilități la noua rachetă de croazieră la joasă altitudine Kh-69 a Rusiei. Pe 11 aprilie, astfel de rachete au distrus centrala electrică Trypilska din Ucraina, la 40 km de Kiev, deși se afla în raza de acțiune a sistemelor de apărare aeriană Patriot ale capitalei.

Până acum, Ucraina ignoră sfatul american de a anula atacurile cu drone. „Detectiv”, un ofițer de informații responsabil pentru o parte a programului, spune că nu a primit instrucțiuni pentru a opri operațiunile.

Da, a existat o schimbare de la vizarea infrastructurii petroliere în ultima săptămână, dar este probabil temporară. „Țintele noastre se schimbă de la o zi la alta. Îi ținem pe ruși în atenție.”

Singurul domeniu din Rusia neatins de sancțiuni: De necrezut, creștere de 200% la exporturile unui produs vital în Vest

Un producător de drone cu rază lungă de acțiune susține că nu toți reprezentanții americani sunt de acord cu politica sa. Contactele lui „au făcut cu ochiul” în timp ce transmiteau avertismente. „În privat ne spun să continuăm.”

Producătorul a prezis o extindere a programului de drone al Ucrainei în lunile următoare. „Rusia arde pământul ucrainean. Este timpul să facem același lucru cu Rusia europeană.”

În acest timp, un nou ajutorul militar pentru Ucraina din Camera Repezentanților de la Washington va fi supus la vot, în sfârșit, după luni de așteptare, cel mai probabil în cursul zilei de sâmbătă, 20 aprilie 2024. Sprijinul Statelor Unite este de 60 de miliarde de dolari și este vital pentru apărarea Ucrainei în fața agresiunii lui Putin.

Quarterly Report - Editia 4

Ucraina a devastat o forță strategică a Rusiei: Distrusă de o tehnologie avansată în plină noapte VIDEO
Ucraina a devastat o forță strategică a Rusiei: Distrusă de o tehnologie avansată în plină noapte VIDEO
Războiul sângeros al lui Putin din țara vecină, care a trecut de borna celor 820 de zile, nu dă niciun semn că s-ar putea sfârși prea curând. Însă Ucraina a reușit o lovitură contra...
Kremlinul, din nou iritat: ”Multe capete înfierbântate consideră că este de datoria lor să toarne gaz pe foc”
Kremlinul, din nou iritat: ”Multe capete înfierbântate consideră că este de datoria lor să toarne gaz pe foc”
Kremlinul a denunţat joi, 23 mai, apelurile unor aleşi americani de a autoriza Ucraina să folosească arme furnizate de Washington pentru a lovi teritoriul rus, văzând în aceasta o...
#razboi Ucraina, #Ucraina drone Rusia, #atacuri drone, #Ucraina atacuri planuite Rusia, #drone Rusia, #atacuri Ucraina , #Ucraina