Un diplomat american anunță momentul crucial: ”Este timpul să-l lovim” pe Putin în punctul dureros VIDEO

Miercuri, 22 Mai 2024, ora 04:00
24158 citiri
Un diplomat american anunță momentul crucial: ”Este timpul să-l lovim” pe Putin în punctul dureros VIDEO
Diplomata Victoria Nuland susține că e timpul să lăsăm Ucraina să lovescă bazele din interiorul Rusiei FOTO: ABC

Războiul lui Putin din Ucraina și-a schimbat evoluția în anul 2024, când Rusia a câștigat sute de kilometri pătrați, pe fondul lipsei de muniții a forțelor Kievului. Acum, un înalt diplomat american, Victoria Nuland, spune că este momentul crucial pentru Ucraina și ”este timpul să lovească bazele din Rusia folosite pentru atacuri”.

Ea afirmă că trebuie o schimbare de strategie din partea SUA, iar Ucrainei să i se acorde mai mult ajutor pentru a-l lovi pe Putin în punctul dureros, bazele din interiorul Rusiei.

Nuland sugerează, într-un interviu acordat ABC News, că bazele din Rusia ar trebui considerate ținte corecte dacă sunt folosite pentru lansarea de atacuri sau pentru aprovizionarea cu trupe în Ucraina.

Fostul subsecretar de stat Victoria Nuland a susținut că SUA ar trebui să ofere Ucrainei mai multe arme cu rază lungă de acțiune pentru a lovi ținte din interiorul Rusiei în timpul unui interviu acordat emisiunii „This Week” de la televiziunea americană ABC.

Planul care îl va înfuria pe Putin: Țările NATO vor să facă o mutare crucială în Ucraina

Înaltul diplomat american a spus că cea mai mare greșeală a Occidentului este subestimarea adevăratelor obiective ale liderului rus Vladimir Putin, care sunt cel puțin restaurarea Uniunii Sovietice, dacă nu un imperiu mai mare pentru Rusia.

Nuland a adăugat că Putin definește măreția pentru țara sa în termeni teritoriali mai degrabă decât în plan economic sau politic. În timp ce Occidentul ezită să furnizeze Ucrainei artilerie, apărare aeriană și alte arme pentru a opri atacurile rusești, cu atât mai mult primește Moscova.

„Linia frontului pentru Ucraina are nevoie cu siguranță de mai multă artilerie decât trimitem noi. Au nevoie de mai multe apărări aeriene. Ei trebuie să poată opri aceste atacuri rusești care vin de la baze din interiorul Rusiei”, a spus Nuland.

Moscova vrea să pună mâna și pe țări NATO: Susține că două capitale europene ”sunt rusești”

Întrebată dacă o decizie de a permite Ucrainei să atingă ținte în Rusia ar escalada războiul, diplomatul american a susținut că Rusia este partea care a escaladat.

„Rusia a învățat cum să-și retragă forțele din raza în care am permis Ucrainei să ne folosească armele și să ne obțină sprijinul”, a spus Nuland. Moscova a aplatizat o treime din orașul Harkov fără să „trebuiască vreodată să ajungă cu trupele terestre acolo”. „Așadar, este timpul să oprim asta și să ajutăm Ucraina să-i respingă”, a subliniat diplomatul.

Anterior, președintele Volodimir Zelenski a declarat într-un interviu cu ocazia celei de-a cincea aniversări de la preluarea mandatului că țările occidentale sunt extrem de lente în a lua decizii cu privire la ajutorul militar pentru Kiev, împiedicând succesul forțele armate ale Ucrainei.

Victoria Nuland este sigură că loviturile Ucrainei din interiorul Rusiei pot face diferența și schimba soarta războiului lui Putin. ”Cred că, cu siguranță, pot schimba acest lucru. Dar întârzierea de șase luni a făcut cu siguranță o diferență. Prima linie pentru Ucraina are nevoie de artileria pe care o trimitem.

Afecțiune mortală cauzată de un obicei greșit: În România, creștere alarmantă cu 57,7%

Au nevoie de mai multe apărări aeriene. Ei trebuie să poată opri aceste atacuri rusești care vin de la baze din interiorul Rusiei. Deci, cred că există și o întrebare dacă noi, Statele Unite și aliații noștri, ar trebui să le oferim mai mult ajutor în lovirea bazelor rusești, ceea ce până acum nu am fost dispuși să facem”.

”Cred că dacă atacurile vin direct de peste linia frontului din Rusia, acele baze ar trebui să fie atacate ca într-un joc corect, fie că sunt locuri de unde sunt lansate rachetele sau de unde sunt aprovizionate cu trupe”, a adăugat Nuland.

Întorsătură în războiul lui Putin: Noile ”arme minune” ale Ucrainei schimbă soarta luptei contra Rusiei
Întorsătură în războiul lui Putin: Noile ”arme minune” ale Ucrainei schimbă soarta luptei contra Rusiei
Paranoia lui Putin continuă în războiul Rusiei împotriva Kievului și liderul de la Kremlin nu dă niciun semn că ar vrea să încheie conflictul sângeros. Însă acum se produce o...
Ucrainenii au lovit în forță cu drone. Mai multe depozite petroliere sunt în flăcări în regiunea rusă Rostov VIDEO
Ucrainenii au lovit în forță cu drone. Mai multe depozite petroliere sunt în flăcări în regiunea rusă Rostov VIDEO
Mai multe depozite de petrol au luat foc în urma unui atac cu drone, marţi dimineaţă, 18 iunie, în oraşul Azov din regiunea Rostov, din sudul Rusiei, au anunţat autorităţile, potrivit...
#razboi Ucraina, #Victoria Nuland, #diplomat american, #atacuri Ucraina, #atacuri rusia, #ucraina rusia, #baze militare Rusia , #Razboi Ucraina
  1. Țara din Uniunea Europeană care anunță că refuză să o susțină pe Ursula von der Leyen la șefia Comisiei Europene
  2. Orașul mare din România unde jumătate dintre locuitori rămân fără apă potabilă pentru o zi
  3. Accident cu 5 mașini și 18 victime, dintre care zece copii, pe un drum din Constanța. A fost chemat elicopterul SMURD FOTO VIDEO
  4. Ce doi răniți din explozia de la Dedeman din Botoșani care au fost aduși la Floreasca respiră singuri. ”Au o evoluție lent favorabilă”
  5. Cod galben și portocaliu de caniculă. Valul de căldură aduce și nopți cu temperaturi sufocante. Care sunt zonele afectate
  6. Decizie în Dosarul Revoluției. „Faptele nu se prescriu”. Ce trebuie să facă procurorii 
  7. Siguranța online pe timpul vacanței. Sfaturile esențiale pentru călătorii români în concediu
  8. Zeci de soldați din Coreea de Nord au intrat în zona demilitarizată de la granița spre Sud. Mai mulți au fost răniți și uciși
  9. Jandarm, arestat preventiv după ce și-a violat partenera. Bărbatul a fost suspendat din funcție
  10. Două zile de foc pentru bucureșteni. Sunt așteptate temperaturi greu de suportat