Zelenski critică din nou susținerea insuficientă cu arme din partea Occidentului. ”Nu pot să-mi părăsesc ţara. În niciun fel de circumstanţe”

Miercuri, 10 Aprilie 2024, ora 11:08
1568 citiri
Zelenski critică din nou susținerea insuficientă cu arme din partea Occidentului. ”Nu pot să-mi părăsesc ţara. În niciun fel de circumstanţe”
Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei FOTO / captură video X Charlie D Agata

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei a criticat din nou susţinerea insuficientă cu arme din partea Occidentului în lupta sa împotriva invaziei ruse, informează dpa.

Președintele ucrainean mai spune că Rusia ar putea fi înfrântă cu ajutorul partenerilor.

„Partenerii noştri au anumite arme de care noi avem nevoie astăzi pentru a putea supravieţui. Şi eu pur şi simplu nu înţeleg de ce nu primim aceste arme”, a spus Zelenski, într-un interviu pentru cotidianul german Bild şi pentru alte media din grupul Axel Springer.

Recent, Volodimir Zelenski a cerut mai multe sisteme de apărare aeriană şi muniţii.

Zelenski s-a deplasat marţi în regiunea Harkov, care a fost ţinta unor atacuri ruse, pentru a sublinia distrugerile cauzate infrastructurii energetice şi problemele în alimentarea cu energie. În interviul pentru Die Welt, Politico, Business Insider şi Onet, Zelenski a spus foarte clar că el continuă să spere că Germania va livra Ucrainei rachete de croazieră Taurus cu rază de acţiune lungă.

Cancelarul federal german Olaf Scholz şi camera inferioară a Parlamentului german, Bundestag, au respins livrarea de sisteme de arme Taurus Kievului.

„Din câte înţeleg, cancelarul federal german spune că Germania nu este o putere nucleară şi că acesta este cel mai puternic sistem de arme în Germania”, a spus Zelenski, părând să sugereze că respingerea de către Germania a livrărilor de sisteme Taurus este legată de ameninţările nucleare ale preşedintelui rus Vladimir Putin.

Războiul ordonat de Vladimir Putin împotriva Ucrainei durează deja de peste doi ani. Zelenski continuă să spere şi la un ajutor de mai multe miliarde de dolari din partea SUA pentru apărarea Ucrainei. Rusia are stocuri de arme mult mai mari decât Ucraina şi mai mulţi oameni pe care să-i trimită pe front.

„Însă Occidentul unit are sisteme de arme moderne”, a spus Zelenski. Rusia ar putea fi înfrântă cu aceste sisteme şi Ucraina ar putea câştiga, potrivit preşedintelui ucrainean.

Zelenski a confirmat de asemenea că Ucraina plănuieşte o nouă contraofensivă pentru a elibera teritoriile ocupate de Rusia. Aceasta va necesita multe arme, mai ales din SUA.

Liderul ucrainean aşteaptă de asemenea de la fostul preşedinte american Donald Trump, care va candida anul acesta pentru un nou mandat, să viziteze Ucraina cât mai curând. Donald Trump a acceptat invitaţia, însă o dată concretă nu a fost deocamdată fixată.

Volodimir Zelenski a atenţionat în repetate rânduri că, fără un ajutor al Occidentului, Ucraina riscă să fie înfrântă în război. În interviu, Zelenski a mai spus că va rămâne în ţară, chiar şi în eventualitatea unor eşecuri iminente.

„Nu pot să-mi părăsesc ţara. În niciun fel de circumstanţe”, a declarat Zelenski.

Quarterly Report - Editia 4

Mircea Geoană afirmă că Ucraina are nevoie urgentă de apărare aeriană. „NATO nu are nicio intenţie să intervină în acest conflict”
Mircea Geoană afirmă că Ucraina are nevoie urgentă de apărare aeriană. „NATO nu are nicio intenţie să intervină în acest conflict”
Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a spus într-un interviu acordat ziarului german „Tagesspiegel” că Ucraina are nevoie urgentă de apărare aeriană și de asemenea, a...
Zelenski cere Occidentului ajutor militar care să-i permită să atace Rusia. ”Ucraina are încă restricţii pentru a se apăra”
Zelenski cere Occidentului ajutor militar care să-i permită să atace Rusia. ”Ucraina are încă restricţii pentru a se apăra”
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut ţărilor occidentale să trimită ţării sale ajutor militar care să-i permită Ucrainei să atace infrastructuri situate în interiorul...
#razboi Ucraina, #ajutor Ucraina NATO UE, #arme, #Zelenski, #razboi ucraina rusia, #NATO , #stiri Volodimir Zelenski