Zelenski, minţit de şefii armatei. Soldații de pe front duc în continuare lipsă de muniție. "Astfel de declarații nu fac decât să le rănească și să le submineze moralul"

Marti, 21 Mai 2024, ora 17:20
4653 citiri
Zelenski, minţit de şefii armatei. Soldații de pe front duc în continuare lipsă de muniție. "Astfel de declarații nu fac decât să le rănească și să le submineze moralul"
Zelenski este minţit de şefii armatei FOTO X/@journaIite

Vineri, 17 mai, Volodimir Zelenski făcea o declarație care lua prin surprindere multă lume. El spunea că este mulțumit, pentru prima dată de la începutul războiului, pentru că soldații ucraineni au, în sfârșit, suficientă muniţie pentru artilerie, consemna atunci EFE.

"Pentru prima dată în timpul războiului, nicio brigadă nu se mai plânge că nu are suficiente muniţii pentru artilerie", a indicat Zelenski, precizând că deja de două luni unităţile armatei ucrainene nu mai reclamă acest neajuns.

Se pare, însă, că lucrurile nu stau deloc așa. O spun atât militarii, cât și unii jurnaliști, relatează observatornews.ro.

Un cunoscut ofițer ucrainean în rezervă care publică comentarii pe platforma X (fosta Twitter) sub pseudonimul "Tatarigami UA" susţine că declaraţia lui Zelenski este desprinsă complet de realitate și este rezultatul promovărilor incorecte, bazate doar pe rapoarte pozitive, de la vârful comandamentului militar. Afirmația lui Zelenski că nu au existat deloc plângeri în ultimele 2 luni este o minciună, susţine acesta.

"Unităţile ucrainene se plâng, aud asta în fiecare zi de la oameni din prima linie, din mai multe unități. Există situații în care unitățile nu pot lovi țintele identificate deoarece fie nu au muniție, fie și-au atins limita" a scris bloggerul militar ucrainean pe platforma X.

Potrivit acestuia, cei care se plâng în continuare de lipsa de muniţie nu sunt doar soldaţi, "ci oameni de la niveluri superioare, atât operațional-tactic, cât și operațional-strategic. Dacă credeți că ar contrazice public declarațiile comandantului-șef sau ale preşedintelui, vă înșelaţi".

"Soldații din prima linie știu adevărul, iar astfel de declarații nu fac decât să le rănească și să le submineze moralul", a mai transmis acesta.

Şi jurnalistul ucrainean Iuri Butusov, apropiat de armata de la Kiev, a relatat pe contul de Telegram, unde este urmărit de peste 300.000 de persoane, că declaratia lui Zelenski "i-a uimit pe majoritatea militarilor de pe front". "Comandantul Suprem a fost indus în eroare deliberat de cineva din cercul său interior și repetă cuvintele cuiva fără a se uita la situația reală", a scris Butusov.

"Prin urmare, vreau să-l informez pe Volodimir Zelenski despre ce se întâmplă cu adevărat pe front. Unităţile nu se plâng pentru că aceste reclamații nu le creează comandanților de brigadă decât probleme cu conducerea militară", transmite jurnalistul.

Zelenski a ajuns în Elveția unde va participa la summitul privind pacea în Ucraina. Rusia nu a fost invitată
Zelenski a ajuns în Elveția unde va participa la summitul privind pacea în Ucraina. Rusia nu a fost invitată
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a sosit vineri, 14 iunie, în Elveţia, unde a doua zi va începe o conferinţă privind pacea în Ucraina, ce va reuni zeci de şefi de stat şi de...
Zelenski după oferta lui Putin de încetare a războiului din Ucraina: ”Este acelaşi lucru pe care Hitler obişnuia să-l facă”
Zelenski după oferta lui Putin de încetare a războiului din Ucraina: ”Este acelaşi lucru pe care Hitler obişnuia să-l facă”
Oferta de încetare a focului formulată vineri mai devreme de preşedintele rus Vladimir Putin este un ultimatum, a reacţionat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, după ce liderul de la...
#razboi Ucraina, #lipsa munitie, #Zelenski, #mintit, #sefii armatei , #Razboi Ucraina
  1. Decizie în Dosarul Revoluției. „Faptele nu se prescriu”. Ce trebuie să facă procurorii 
  2. Siguranța online pe timpul vacanței. Sfaturile esențiale pentru călătorii români în concediu
  3. Zeci de soldați din Coreea de Nord au intrat în zona demilitarizată de la granița spre Sud. Mai mulți au fost răniți și uciși
  4. Jandarm, arestat preventiv după ce și-a violat partenera. Bărbatul a fost suspendat din funcție
  5. Două zile de foc pentru bucureșteni. Sunt așteptate temperaturi greu de suportat
  6. Polițist anchetat după ce a lovit cu mâna telefonul unei persoane care încerca să-l filmeze: "Ţi-am zis că nu ai voie" VIDEO
  7. Românii ar putea călători în SUA fără viză până la finalul anului. Ambasador: "Suntem pe ultima sută de metri"
  8. Câți bani a câștigat Babasha de la concertul Coldplay. „Vă jur cu mâna pe inimă!” VIDEO
  9. Ucrainenii au lovit în forță cu drone. Mai multe depozite petroliere sunt în flăcări în regiunea rusă Rostov VIDEO
  10. Mark Rutte mai face un pas spre șefia NATO. Se declară „prudent optimist” după ce a discutat cu principalul opozant al candidaturii sale, Viktor Orban