Zelenski, despre provocările anului 2024: ”Numai cu Ucraina în NATO putem conta pe o securitate reală în Europa”

Marti, 02 Aprilie 2024, ora 07:45
1209 citiri
Zelenski, despre provocările anului 2024: ”Numai cu Ucraina în NATO putem conta pe o securitate reală în Europa”
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski FOTO Facebook/Volodimir Zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat că acest an ridică mai multe întrebări fundamentale cu privire la relaţiile țării sale cu NATO. El a mai spus că industria ucraineană de apărare trebuie să producă exact ceea ce cere războiul, în cantitatea necesară şi în timp util.

”NATO. Astăzi am organizat o reuniune specială privind activitatea noastră cu Alianţa în domeniul interoperabilităţii şi perspectivele pentru acest an. Au participat toţi oficialii noştri din domeniul relaţiilor internaţionale, ministrul apărării şi echipa de cooperare internaţională a ministerului”, a transmis preşedintele Ucrainei luni seară, în mesajul zilnic către popor.

”Acest an ridică mai multe întrebări fundamentale cu privire la relaţiile Ucraina-NATO. În special, aceasta se referă la summitul de la Washington şi la multe alte aspecte ale cooperării. Numai cu Ucraina în cadrul Alianţei putem conta pe o securitate reală în Europa”, mai spune Zelenski în mesaj.

”Am avut o discuţie destul de lungă şi amănunţită cu oficialii militari şi guvernamentali despre drone, toate tipurile lor necesare - de la FPV la dronele noastre de atac, care dau rezultate remarcabile în distrugerea potenţialului militar al Rusiei în spate. Astăzi am vorbit despre nuanţele legate de producţie, sprijin şi finanţare, contracte şi despre flexibilitatea necesară în stabilirea priorităţilor. Industria noastră de apărare trebuie să producă exact ceea ce cere războiul, în cantitatea necesară şi în timp util, în funcţie de necesităţi”, a afirmat liderul ucrainean.

Zelenski a mai spus că ”în mod evident, dronele vor fi unul dintre factorii decisivi pentru victoria în acest război”.

”Ar trebui să fie un factor ucrainean, drone ucrainene, victorie ucraineană, ceea ce înseamnă că avem nevoie de drone ucrainene mai multe şi mai eficiente. Putem asigura acest lucru. Întâlnirea de astăzi s-a axat, de asemenea, pe sistemele de război electronic. Avem acum un număr semnificativ de produse ucrainene şi avem o mare determinare a producătorilor noştri de a ne consolida apărarea cu ajutorul războiului electronic. Noi punem la dispoziţie resursele statului în măsura maximă necesară şi lucrăm la soluţii cuprinzătoare. Soluţii care vor asigura acoperirea necesară pentru întregul front. Toţi cei din guvernul Ucrainei, toţi cei din forţele de apărare şi securitate ale Ucrainei care sunt responsabili de programul dronelor îşi cunosc clar sarcinile. Timpul şi eficienţa în îndeplinirea sarcinilor vor fi cruciale. Şi îi felicit pe toţi cei care lucrează sută la sută eficient în acest domeniu”, a mai declarat Zelenski.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Şeful spionajului militar ucrainean: „Ne vom confrunta cu o situaţie dificilă începând cu luna mai” VIDEO
Şeful spionajului militar ucrainean: „Ne vom confrunta cu o situaţie dificilă începând cu luna mai” VIDEO
Șeful informaţiilor militare ucrainene Kirilo Budanov a avertizat luni, 22 aprilie, că situația de pe frontul ucrainean se va înrăutăţi spre jumătatea lunii mai şi începutul lunii iunie,...
Camera Reprezentanților din SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina. Zelenski: "Va salva mii şi mii de vieţi"
Camera Reprezentanților din SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina. Zelenski: "Va salva mii şi mii de vieţi"
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
#razboi Ucraina, #aderare Ucraina NATO, #Volodimir Zelenski presedinte Ucraina, #ajutor militar Ucraina , #Razboi Ucraina