Războiul din Ucraina, ziua 108. Ursula von der Leyen, vizită la Kiev / 24 de copii morți la Mariupol / Zelenski anunță o criză alimentară mondială LIVE TEXT

Sambata, 11 Iunie 2022, ora 08:54
11247 citiri
Războiul din Ucraina, ziua 108. Ursula von der Leyen, vizită la Kiev / 24 de copii morți la Mariupol / Zelenski anunță o criză alimentară mondială LIVE TEXT
Imagine din Harkov FOTO Hepta

Războiul din Ucraina a intrat în cea de-a 108-a zi. Tensiunile continuă în cea mai mare parte a teritoriului. Un sprijin puternic vine din partea SUA, care a decis să suplimenteze cu 7,5 miliarde de dolari ajutorul financiar acordat Ucrainei. Între timp, pe front, alți doi generali ruși ar fi fost uciși.

UPDATE 18.05 Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, i-a transmis preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski că decizia Comisiei Europene cu privire la cererea Ucrainei de a adera la blocul comunitar este aşteptat până la sfârşitul săptămânii viitoare.

UPDATE 17.29 Un combatant sud-coreean luat prizonier va fi judecat în autoproclamata Republică Populară Doneţk (RPD), care este controlată de separatişti pro-ruşi, sub acuzaţia că este mercenar, a declarat oficialul separatist Natalia Nikonorova.

UPDATE 16.30 Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a avertizat sâmbătă că o continuare a blocadei ruse asupra porturilor ucrainene de la Marea Neagră riscă să conducă la o criză alimentară mondială.

UPDATE 13.48 Douăzeci şi patru de copii morţi au fost identificaţi în Mariupol, oraşul portuar din sud-estul Ucrainei cucerit de forţele ruse în luna mai, a anunţat sâmbătă, 11 iunie, Procuratura Generală ucraineană, relatează The Guardian.

UPDATE 13.04 Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a întors sâmbătă la Kiev pentru o întâlnire cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi a declarat că vor discuta despre reconstrucţia Ucrainei şi progresul către aderarea ţării la Uniunea Europeană.

UPDATE 10.21 Președintele Joe Biden a declarat că președintele ucrainean Volodimir Zelenski a ignorat avertismentele conform cărora Rusia va invada țara sa în perioada premergătoare atacului din 24 februarie.

UPDATE 9.48 Adjunctul șefului Serviciului de informații militare al Ucrainei a spus că Ucraina pierde împotriva Rusiei în prima linie și că acum se bazează aproape exclusiv pe armele din vest pentru a ține Rusia la distanță. "Nu prea mai avem muniție. Partenerii noștri occidentali ne-au oferit în jur de 10% din ceea ce au", a spus Vadym Skibitsky.

UPDATE 9.28 SUA vor aloca o nouă tranșă de 7,5 miliarde de dolari Ucrainei. Ajutorul e menit să sprijine efoturile acestei țări de a face față războiului împotriva Rusiei, a precizat ambasadoarea SUA la Kiev, Bridget Brink, într-o postare pe twitter.

UPDATE 9.02 Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat că se pregăteşte o restaurare pe scară largă a ţării, după război, dar luptele grele care se duc în Donbas vor decide "când va veni acest după" şi care vor fi graniţele unde vor fi "stricate" planurile ocupanţilor.

UPDATE 8.30 În urmă cu trei zile, Consiliul orașului Kiev a anulat decretul emis la 1147 prin care a fost fondată actuala capitală a Rusiei. "Moscova nu mai există!"

Știrea inițială

Aleksei Arestovici, consilierul prezidențial al lui Volodimir Zelenski anunță că alți doi generali ruși au fost uciși în confruntările de la Herson.

Într-un interviu publicat de Nexta, Arestovici spune că cei doi erau oameni de bază ai regimului Putin. Unul dintre ei era general FSB însărcinat cu organizarea așa-zisului referendum pentru anexarea regiunii Herson la Federația Rusă.

Oficialul ucrainean nu a furnizat alte detalii. Până la acest moment nu a existat niciun comentariu din partea ministerului rus al Apărării.

Cel puțin 13 generali ruși ar fi murit pe frontul din Ucraina din datele disponibile până în prezent.

Primul general rus ucis în Ucraina a fost raportat de Kiev pe 27 februarie, la doar 3 zile de la declanșarea invaziei de către Vladimir Putin, fiind vorba chiar de generalul Magomed Tușaev, numărul doi al trupelor cecene și care era considerat mâna dreaptă a lui Ramzan Kadîrov, scrie hotnews.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ucraina nu ascultă de avertismentul SUA: Mutarea Kievului care îi înfurie pe Putin și Washingtonul
Ucraina nu ascultă de avertismentul SUA: Mutarea Kievului care îi înfurie pe Putin și Washingtonul
O statistică recentă a Institutul Kiel pentru Economia Mondială (ISW) dezvăluie un top al țărilor care au ajutat Ucraina, pentru a face față agresiunii Rusiei. Pe primul loc în acest...
O membră a Congresului SUA de origine ucraineană propune reducerea ajutorului militar pentru Ucraina
O membră a Congresului SUA de origine ucraineană propune reducerea ajutorului militar pentru Ucraina
Reprezentanta republicană în Camera Reprezentanților Victoria Spartz, singurul congresman american născut în Ucraina, a depus amendamente prin care solicită reduceri ale pachetului de ajutor...
#razboi Ucraina, #generali rusi morti, #armata Putin, #armata rusa , #Razboi Ucraina