Războiul din Ucraina, ziua 109. Luptător britanic ucis de ruși / Arde uzina chimică Azov / Elicopter rusesc doborât de ucraineni / Lupte de uzură la Severodonețk / Rușii bat în retragere în Zaporojie LIVE TEXT

Duminica, 12 Iunie 2022, ora 08:10
13432 citiri
Războiul din Ucraina, ziua 109. Luptător britanic ucis de ruși / Arde uzina chimică Azov / Elicopter rusesc doborât de ucraineni / Lupte de uzură la Severodonețk / Rușii bat în retragere în Zaporojie LIVE TEXT
Rușii nu opresc bombardarea sistematică a așezărilor în regiunea Harkov și regiunea Donețk FOTO Twitter

În cea de-a 109-a zi a războiului împotriva Ucrainei, trupele ruse continuă să desfășoare operațiuni de asalt la Severodonețk din regiunea Lugansk, fără succes. De asemenea, soldații ucraineni au respins ofensiva invadatorilor în zona Vasilyevka din Zaporojie, unde inamicul a suferit pierderi semnificative și s-a retras.

UPDATE 23.19 Ucraina și aliații săi occidentali se luptă să neutralizeze cea mai recentă ofensivă a Rusiei – o campanie de minciuni gogonate în care Moscova se prezintă drept nevinovată de blocada navală a Mării Negre care provoacă o criză alimentară globală.

UPDATE 21.49 Industria petrolieră rusă se degradează încet dar sigur, după ce livrările către Europa au fost tăiate. Transferul volumelor eliberate de „aur negru” către Est este asociat cu costuri și probleme uriașe.

UPDATE 20.49 Pe canalele de Telegram apărut o fotografie cu un document fals atribuit Statului Major General al Ucrainei, care vorbește despre necesitatea mobilizării femeilor între 18-60 de ani. Recrutarea obligatorie a femeilor în Forțele Armate ale Ucrainei nu este reală, informațiile difuzate pe canalele rusești sunt false.

UPDATE 20.28 Orașul Severodonețk rămâne, în continuare, punctul culminant al războiului declanșat de Rusia în Ucraina. Se dau lupte grele pe străzi în care sunt implicați infanteriști din ambele armate. Rușii vor să ocupe cu orice preț orașul din regiunea Luhansk, chiar dacă înregistrează pierderi umane mari.

UPDATE 19.23 Papa Francisc a cerut oamenilor să nu uite de războiul din Ucraina și să continue „să se roage și să lupte”. El a vorbit în cadrul unei întâlniri de duminică cu pelerinii care s-au adunat la prânz, pe 12 iunie, pentru rugăciunea de la Vatican.

UPDATE 18.48 Un blogger rus a publicat o fotografie cu Alina Kabaeva, amanta lui Vladimir Putin, însoțită de bodyguarzi la o expoziție de artă la Sankt Petersburg, atrăgând atenția martorilor oculari. În fotografiile apărute pe rețelele de socializare, utilizatorii au fost frapați de protecția amantei președintelui rus.

UPDATE 18.15 Fostul militar britanic Jordan Gatley a fost ”împuşcat şi ucis” în luptele împotriva forţelor ruse din oraşul ucrainean Severodoneţk, a declarat familia militarului, relatează The Guardian.

UPDATE 17.38 Dronele ucrainene și-au dovedit eficacitatea în războiul declanșat de invadatorii din Rusia. Grenade modificate sunt ”agățate” de drone comerciale, care apoi sunt lansate asupra unor vehicule militare sau chiar asupra unor soldați inamici.

UPDATE 17.03 Ucraina a dezvoltat două rute prin Polonia și România pentru a exporta cereale și a preveni o criză alimentară globală, deși blocajele încetinesc lanțul de aprovizionare. Acest lucru a fost anunțat de ministrul adjunct de externe Dmytro Senyk.

UPDATE 16.26 Liderul separatist pro-rus Denis Puşilin din Republica Populară Doneţk, estul Ucrainei, a declarat că nu doreşte să schimbe sentinţa celor doi britanici şi a marocanului condamnaţi la moarte sub acuzaţia că au luptat cu armata ucraineană, considerând-o ”perfect echitabilă”, relatează Le Figaro.

UPDATE 15.30 Forțele Armate ale Ucrainei au distrus o barcă de luptă de tip Raptor a Marinei Ruse în Marea Neagră, pe care se afla căpitanul acesteia, adjudantul superior Maxim Panin. Lichidarea comandantului a fost confirmată de presa rusă, relatează Dialog.UA.

UPDATE 14.35 O coloana a armatei ruse, formată din două tancuri și cinci vehicule de luptă, a fost oprită de explozia unui tanc, care a fost aruncat în aer de o mină a Forțelor Armate ale Ucrainei. Unitățile din cea de-a 57-a brigadă de infanterie motorizată numită ”Kostya Gordienko” au oprit înaintarea coloanei trupelor de ocupație.

UPDATE 13.39 Serghei Chornobrivets, un paramedic din Mariupol, a venit la spital în prima zi de război și a lucrat 22 de zile la rând. Primul său rănit a fost un bărbat rănit care a „zburat” în timp ce se uita la televizor. Din păcate, acesta a fost doar începutul.

UPDATE 12.33 Rachetele forţelor ruse care au vizat la uzina chimică Azot din oraşul ucrainean Severodoneţk au provocat un incendiu puternic, în urma scurgerii a zeci de tone de ulei de la radiatoarele defecte, a declarat guvernatorul regiunii Lugansk, Serghii Gaidai, relatează BBC.

UPDATE 11.11 O rachetă ucraineană a distrus un elicopter care transporta 17 soldați ruși, inclusiv căpitanul Alexander Alexandrov. Informațiile au fost postate de ofițerul ucrainean Anatoly Ștefan pe canalul său de Telegram. Printre morți se numără și căpitanul Forțelor Armate din Federația Rusă, Alexander Alexandrov.

UPDATE 8.43 După ce Ucraina a renunțat la potențialul său nuclear în temeiul Memorandumului de la Budapesta în 1994, și a devenit o țară independentă la granițele URSS, Rusia l-a încălcat. Prin urmare, astăzi Occidentul ar putea oferi Ucrainei focoase nucleare pentru a-și apăra independența.

UPDATE 7.30 Ministrul italian al tranziţiei ecologice a anunțat sâmbătă, 11 iunie, că o rafinărie Lukoil din Sicilia este vizată pentru naționalizare, în contextul sancţiunilor Uniunii Europene împotriva Rusiei.

UPDATE 7.10Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, sâmbătă, 11 iunie, în discursul adresat naţiunii, că decizia de a acorda statutul Ucrainei de aderarea la UE va întări nu doar statul său, ci întreaga Uniune Europeană.

În același timp, rușii nu opresc bombardarea sistematică a așezărilor în regiunea Harkov și regiunea Donețk. Ultimele evenimente de pe front sunt raportate de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei în raportul de dimineață din 12 iunie.

În direcțiile Volyn și Polesye, inamicul nu a întreprins acțiuni active. În zonele de frontieră ale Belarusului, se iau măsuri suplimentare pentru a dota punctele de control cu ​​echipamente inteligente pentru a disloca echipamente suplimentare de război electronic.

În plus, trupele ruse au bombardat infrastructura civilă de lângă Vernopolye, Ukrainka, Petrovka, Chepil și Krestishche. Au lovit și din aeronave în zona Mospanovo.

Rușii au efectuat bombardamente de artilerie asupra așezărilor Petrovskoe, Novaia Gusarovka, Kurulka și Dolina. Ei încearcă să câștige un punct de sprijin în Bogorodichnoye .

Rusia încearcă să cucerească Harkovul. Ce șanse îi dau analiștii militari
Rusia încearcă să cucerească Harkovul. Ce șanse îi dau analiștii militari
Kremlinul desfășoară o operațiune aeriană și informațională concertată pentru a distruge orașul Harkov, pentru a-i convinge pe ucraineni să fugă și să strămute în interior milioane...
Scandal uriaș în armata lui Putin: Soldații ruși s-au împușcat între ei. Confuzia mediatizată pe canalele ”Z” de propagandă FOTO
Scandal uriaș în armata lui Putin: Soldații ruși s-au împușcat între ei. Confuzia mediatizată pe canalele ”Z” de propagandă FOTO
Soldații forțelor armate ruse s-au împușcat accidental unul pe altul în apropierea localității Ocheretino din Donețk. Propagandiștii Z erau încrezători că au fost eliminați...
#razboi Ucraina, #LIVE Text, #lupte, #Severodonetk, #donetk, #harkov, #Volodimir Zelenski , #Razboi Ucraina