Războiul din Ucraina, ziua 119. Rusia încalcă spațiul aerian eston / Zelenski la summitul NATO de la Madrid LIVE TEXT

Miercuri, 22 Iunie 2022, ora 22:21
8314 citiri
Războiul din Ucraina, ziua 119. Rusia încalcă spațiul aerian eston / Zelenski la summitul NATO de la Madrid LIVE TEXT
Rușii au efectuat bombardamente intensive de artilerie asupra pozițiilor ucrainene de lângă Harkov FOTO Facebook / Volodimir Zelenski

În cea de-a 119-a zi a războiului, trupele ruse efectuează bombardamente sistematice pentru a crea condiții necesare reluării ofensivei împotriva Slavianskului în regiunea Donețk. Invadatorii încearcă să asalteze și să lovească de la sol și din cer infrastructura civilă, și nu abandonează încercările lor de a captura Severodonețk.

UPDATE 22.19 Estonia acuză miercuri Rusia de faptul că desfăşoară acţiuni care pot provoca o escaladare a tensiunilor, odată cu apropierea unui summit NATO, săptămâna viitoare, inclusiv simulări de tiruri cu rachetă şi încălcări ale spaţiului eston aerian.

UPDATE 21.10 Ministrul spaniol al Apărării, José Manuel Albares, a anunțat miercuri, 22 iunie, că preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va participa prin videoconferinţă la summitul NATO de la Madrid.

UPDATE 20.17 Preşedinta CE, Ursula von der Leyen, le-a cerut liderilor europeni să se ridice la înălțimea ”responsabilității istorice” pe care o au și să acorde Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de ţări candidate la UE.

UPDATE 18.14 Viceministrul rus de externe Serghei Riabkov a cerut miercuri UE şi în special NATO să nu alimenteze tensiunile prin blocada parţială asupra enclavei Kaliningrad, în timp ce Comisia Europeană a apreciat că nu este vorba despre o blocadă, ci despre inspecţii ''specifice'' şi ''proporţionale'' efectuate de Lituania.

UPDATE 17.58 Comandantul forţelor armate finlandeze, generalul Timo Kivinen, a declarat, într-un interviu preluat miercuri, 22 iunie, de Reuters, că țara sa s-a pregătit de zeci de ani pentru un atac din partea Rusiei şi ar face față într-o astfel de situaţie.

UPDATE 17.53 O discuție halucinantă între un soldat rus, care a fost capturat în Ucraina, și mama lui a fost făcută publică de jurnalistul Vladimir Zolkin. Din conversație reiese că femeia era interesată mai mult de bani decât de soarta fiului ei.

UPDATE 10.09 Unități ale Forțelor Armate ale Ucrainei au lansat un atac cu rachete luni, 20 iunie, asupra a două platforme de foraj ale companiei Chornomorneftegaz din nord-vestul Mării Negre. Conform informațiilor preliminare, atacul a provocat moartea a aproximativ 60 de soldați ruși, relatează jurnalistul Roman Tsymbalyuk

UPDATE 8.00 Rușii sunt revoltați din cauza unui videoclip ironic filmat în Daghestan. Ura față de acțiunile Rusiei a atins un nou nivel odată cu aventura militară a Kremlinului din Ucraina. Ministerul Agriculturii din Daghestan a postat un videoclip care sugerează cine este cu adevărat armata de ocupație a Federației Ruse.

UPDATE 7.47 Polonia a furnizat Ucrainei peste 240 de tancuri şi 100 vehicule blindate, a declarat marţi preşedintele polonez Andrzej Duda, relatează dpa. Varşovia a trimis, de asemenea, sisteme de rachete, mitraliere şi muniţie, a afirmat preşedintele Duda în cursul unei întâlniri cu ambasadori.

Soldații ucraineni au respins asaltul invadatorilor în direcția centralei termice Uglegorsk și au oprit ofensiva în direcția mai multor așezări.

În prezent, în direcțiile Volyn și Polesye, anumite unități ale forțelor armate ale Belarusului își concentrează principalele eforturi pe recunoașterea pozițiilor și protecția frontierei de stat.

În direcția Seversk, rușii au trei grupuri tactice de batalion și unități de trupe aeropurtate în zonele de frontieră ale regiunilor Bryansk și Kursk. Ei au tras cu artileria în zonele așezărilor Seredina-Buda, Miropolye, regiunea Sumy, și Gremyach, regiunea Cernihiv.

În direcția Harkov, rușii efectuează recunoașteri aeriene pentru a identifica locurile de desfășurare a trupelor ucrainene. Agresorul a efectuat bombardamente intensive de artilerie asupra pozițiilor ucrainene de lângă Harkov, Stary Saltov, Rubijne și Chepil.

Soldații ucraineni resping cu succes atacurile inamicului în direcția Slaviansk, unde ocupanții exercită o presiune sistematică de foc pentru a crea condițiile reluării ofensivei împotriva Slavianskului.

Pe Doneţk, inamicul continuă să-şi concentreze principalele eforturi pe direcţiile Severodoneţk şi Bakhmut pentru a ajunge la graniţele administrative ale regiunii Lugansk.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR ar pregăti provocări anti-Ucraina. Dezvăluirile serviciilor de informații de la Kiev despre ”partidul românesc pro-rus”
AUR ar pregăti provocări anti-Ucraina. Dezvăluirile serviciilor de informații de la Kiev despre ”partidul românesc pro-rus”
Publicaţia ucraineană kyivpost.com relatează, citând surse din Direcţia Principală de Informaţii (HUR) a Ministerului Apărării de la Kiev, că AUR, prezentat ca ”partid românesc...
Șeful diplomației americane merge în China. Sprijinul acordat Rusiei, pe agenda discuțiilor
Șeful diplomației americane merge în China. Sprijinul acordat Rusiei, pe agenda discuțiilor
Antony Blinken va efectua o vizită în China între 24 şi 26 aprilie, unde intenţionează să îşi exprime direct îngrijorarea cu privire la sprijinul acordat de Beijing industriei ruseşti de...
#razboi Ucraina, #LIVE Text, #Severodonetk, #Slaviansk armata ucraineana , #Razboi Ucraina