Războiul din Ucraina, ziua 120. Sprijin britanic în deminarea coastelor Mării Negre / Îndemnul ministrului ucrainean de Externe către statele african LIVE TEXT

Joi, 23 Iunie 2022, ora 21:25
10452 citiri
Războiul din Ucraina, ziua 120. Sprijin britanic în deminarea coastelor Mării Negre / Îndemnul ministrului ucrainean de Externe către statele african LIVE TEXT
Războiul din Ucraina, ziua 120 FOTO Facebook / Volodimir Zelenski

În cea de-a 120-a zi a războiului din Ucraina, ocupanții ruși renunță la scopul principal de a ajunge la granița administrativă a regiunii Lugansk. În ultima zi, inamicul a reușit să captureze două așezări în direcția Severodonețk.

UPDATE 22.38 Oficialii britanici susțin că ar fi dispuși să ajute la deminarea coastei ucrainene a Mării Negre pentru a elibera proviziile de cereale.

UPDATE 21.23 Ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba îndeamnă joi ţările africane ”să fie alături de Ucraina”, a cărei invazie de către armata rusă, la sfârşitul lui februarie, alimentează temeri cu privire la riscul unei grave crize alimentare mondiale în Africa.

UPDATE 18.12 Președintele Chinei, Xi Jinping, a criticat deschis, joi, sancțiunile impuse de Occident Rusiei după declanșarea războiului din Ucraina și a cerut țărilor din grupul BRICS să lucreze pentru ”egalitate şi dreptate” în lume.

UPDATE 18.09 Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a criticat joi, 23 iunie, Israelul, într-un discurs prin videoconferinţă în faţa studenţilor Universităţii ebraice din Ierusalim, și i-a reproșat că nu a impus sancţiuni împotriva Rusiei.

UPDATE 18.06 Autoritățile din orașul Irpin au inaugurat un complex inedit pentru zeci de locuitori care au rămas fără adăpost. Orașul Irpin din regiunea Kiev a fost bombardat intens încă din primele zile ale războiului, majoritatea caselor fiind distruse.

UPDATE 17.55 Autoritățile din orașul Irpin au inaugurat un complex inedit pentru zeci de locuitori care au rămas fără adăpost. Peste 20 de familii locuiesc în vagoane de tren, pe calea ferată.

UPDATE 17.02 Preşedintele Rusiei Vladimir Putin a îndemnat joi, 23 iunie, ţările membre BRICS să coopereze împotriva ”acţiunilor egoiste” ale Occidentului, în contextul unor sancțiuni fără precedent impuse Rusiei din cauza invaziei şi Războiului din Ucraina.

UPDATE 16.53 Vicepremierul rus Marat Khusnullin a anunțat că uzina de oțel Azovstal, din orașul-port ucrainean capturat Mariupol, va fi înlocuită fie cu un parc industrial, fie cu o zonă de agrement.

UPDATE 16.16 Ministrul ucrainean al Apărării Oleksiï Reznikov anunţă joi, 23 iunie, sosirea în Ucraina a unor lansatoare de rachetă de tip HIMARS, care consolidează arsenalul militar ar armatei ucrainene împotriva invaziei Rusiei.

UPDATE 13.25 O alertă aeriană din cauza bombardamentelor forțelor ruse a fost anunțată joi în aproape toată Ucraina, cu excepția teritoriilor ocupate și a peninsulei Crimeea.

UPDATE 11.32 Un eveniment neașteptat s-a petrecut în cercul apropiat al lui Vladimir Putin, un colonel rus, Vadim Zimin, care era însărcinat să transporte servieta care conține codurile secrete nucleare a fost găsit împușcat în casa sa de lângă Moscova.

UPDATE 10.48 Armata ucraineană a anunţat că a distrus mai multe poziţii şi arme ale trupelor ruse de pe Insula Şerpilor din Marea Neagră. Insula Şerpilor este ocupată de Marina Rusă încă de la începutul războiului, iar operaţiunea forţelor ucrainene împotriva inamicului continuă, anunţă armata ucraineană.

UPDATE 10.22Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a discutat la telefon cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru prima dată de la începutul invaziei ruse în Ucraina, notează publicația Pravda.

UPDATE 9.27 Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a discutat la telefon cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru prima dată de la începutul invaziei ruse în Ucraina, notează Pravda. Totodată, potrivit sursei citate, se pregătește o vizită a președintei Republicii Moldova la Kiev.

UPDATE 7.49 Liderul de la Kremlin s-ar pregăti să declare „victorie” în războiul cu Ucraina, indiferent de situația de pe front. Președintele rus Vladimir Putin ar intenționa să anunțe încheierea războiului din Ucraina cu două sau trei săptămâni înainte de ziua alegerilor din Rusia (11 septembrie), adică undeva la sfârșitul lunii august.

UPDATE 7.23 Ritmul pe care Rusia îl are în războiul din Ucraina va încetini în următoarele luni, potrivit premierului britanic Boris Johnson care se bazează pe analize ale serviciilor de informații britanice.

UPDATE 7.20 Hackerii guvernului rus au efectuat atacuri cibernetice multiple în ţări aliate cu Ucraina, de la invazia declanşată de Moscova, potrivit unui raport publicat miercuri de Microsoft, transmite Reuters.

UPDATE 6.11De mai multă vreme, mulți observatori și analiști au speculat că o boală fatală îl afectează pe Vladimir Putin. Dar în ultimele luni, povestea s-a transformat într-un bulgăre de zăpadă, iar moartea liderului de la Kremlin a ajuns astăzi în Rusia să fie mai importantă ”când” decât ”dacă”.

Invadatorii se pregătesc să forțeze râul Seversky Doneț.

În perioada 22 iunie - 1 iulie 2022, în regiunea Gomel, lângă granița cu Ucraina, vor continua pregătirea de mobilizare a forțelor armate ale Republicii Belarus. Este planificată să se rezolve problema convocării rezerviștilor. În cadrul pregătirii de luptă, se desfășoară și exerciții cu unități ale forțelor de operațiuni speciale din Belarus, cu implicarea instructorilor din forțele armate ale Federației Ruse. Atenția principală este acordată desfășurării activităților de sabotaj și recunoaștere.

În direcția Seversk, rușii dețin trei grupuri tactice de batalion din Armata 1 de Tancuri din Districtul Militar de Vest și o subdiviziune a trupelor aeropurtate. Ei își îmbunătățesc pozițiile defensive în zona așezării Tetkino, regiunea Kursk și continuă bombardarea unităților ucrainene în zonele de frontieră ale regiunii Sumy.

În direcția Harkov, unitățile inamice își concentrează principalele eforturi pentru a împiedica pe ucraineni să ajungă în spatele forțelor de ocupație în direcția Slaviansk. Inamicul a efectuat recunoașteri aeriene în zonele așezărilor Bayrak și Rubizhnoye.

În direcția Slaviansk, rușii își concentrează principalele eforturi pe îmbunătățirea poziției tactice și identificarea punctelor slabe în apărarea trupelor ucrainene încercând să creeze condiții pentru reluarea ofensivei în direcțiile Izyum - Barvenkovo ​​​​și Izyum - Slavyansk. Pentru a consolida gruparea de trupe în zona orașului Izyum, inamicul a mutat până la două unități de tancuri. Invadatorii plănuiesc să folosească sisteme grele de aruncătoare de flăcări.

În Donețk, rușii vor controlul deplin al orașului Severodonețk, desfășurând operațiuni ofensive cu scopul de a izola trupele ucrainene în zona orașului Lisichansk și blocarea principalelor trasee logistice.

În Severodonețk, inamicul a capturat așezările Loskutovka, Rai-Aleksandrovka și efectuează operațiuni de asalt pentru a stabili controlul asupra așezării Sirotino, luând măsuri pregătitoare pentru forțarea râului Seversky Doneț.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Averea secretă a lui Putin din „cel mai neutru” stat din lume, în pericol. „Portofelele“ liderului de la Kremlin din țara cantoanelor
Averea secretă a lui Putin din „cel mai neutru” stat din lume, în pericol. „Portofelele“ liderului de la Kremlin din țara cantoanelor
Rusia președintelui Vladimir Putin a cerut în mod repetat crearea unei noi arhitecturi europene de securitate înainte de invazia pe scară largă a Ucrainei în februarie 2022. Moscova dorea...
Rușii reclamă că bombardamentele ucrainene ar fi ucis mai mulți civili la Zaporojie, regiune anexată de Moscova
Rușii reclamă că bombardamentele ucrainene ar fi ucis mai mulți civili la Zaporojie, regiune anexată de Moscova
Un oficial rus din regiunea Zaporojie, din sudul Ucrainei, a declarat sâmbătă că bombardamentele armatei ucrainene au ucis opt persoane, inclusiv doi copii, în oraşul Tokmak, relatează...
#razboi Ucraina, #LIVE Text, #Severodonetk , #Razboi Ucraina