Războiul din Ucraina, ziua 123. Șoigu în Ucraina / Explozii în centrul Kievului / Zelenski își anunță participarea la G7 / Putin schimbă conducerea armatelor din Ucraina LIVE TEXT

Duminica, 26 Iunie 2022, ora 18:55
7837 citiri
Războiul din Ucraina, ziua 123. Șoigu în Ucraina / Explozii în centrul Kievului / Zelenski își anunță participarea la G7 / Putin schimbă conducerea armatelor din Ucraina LIVE TEXT
Ocupanții ruși continuă să lanseze lovituri cu rachete asupra infrastructurii militare și civile de pe teritoriul Ucrainei FOTO Facebook / Volodimir Zelenski

În cea de-a 123-a zi a războiului, armata rusă continuă să se concentreze pe direcția Donețk și încearcă să încercuiască unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei din orașul Lisiceansk, regiunea Lugansk. Cu o zi înainte, invadatorii au atacat satul Belaya Gora cu avioane de atac Su-25 și bombardează constant alte așezări.

UPDATE 17.43 Cel puţin o persoană a fost ucisă, iar alte cinci rănite, potrivit unor oficiali, într-un atac rus cu rachetă care a lovit duminică, 26 iunie, un bloc și o grădiniţă de copii, în centrul Kievului, iar Moscova îşi intensifică atacurile aeriene a doua zi la rând, relatează Reuters.

UPDATE 16.11 Premierul britanic Boris Johnson l-a avertizat duminică, 26 iunie, pe preşedintele francez Emmanuel Macron împotriva tentaţiei unei soluţii negociate ”acum” în Ucraina, cu Vladimir Putin, pe care l-a catalogat drept un ”dictator”, cu riscul de a prelungi ”instabilitatea mondială”, anunţă Guvernul britanic.

UPDATE 15.54 Ministrul rus al Apărării, înconjurat de oficiali militari, a ajuns la punctele de dislocare temporară ale armatei ruse cu elicopterul. Serghei Şoigu va verifica activitatea unui grup militar rus implicat în invadarea Ucrainei, informează Ministerul rus al Apărării pe Telegram.

UPDATE 14.41 În apropierea orașului Melitopol, ocupat de ruși, a avut loc o încăierare între cecenii „Kadîrovți” și armata Federației Ruse, transmite Canalul 24 citând surse de informații. Conflictul a apărut din cauza unui atac al forțelor de securitate cecene asupra unui punct de control al poliției militare ruse.

UPDATE 12.49 Potrivit previziunilor experților militari occidentali, armata rusă își va epuiza în curând capacitățile de luptă și va fi obligată să oprească complet ofensiva din Donbas, scrie Washington Post într-o analiză.

UPDATE 11.46 Salvatorii Serviciului de Urgență din Ucraina au scos o femeie de sub dărâmăturile unei clădiri înalte din districtul Shevchenkovsky din Kiev. Supraviețuitoarea era cetățean al Federației Ruse. Soldații au reușit să scoată victima și au predat-o medicilor.

UPDATE 11.30Forțele Armate ale Ucrainei au distrus dintr-o singură lovitură două posturi de comandă ale armatei ruse în regiunea Harkov, aflate în incinta unei școli. Filmările cu consecințele atacului au fost publicate de armata rusă și sunt disponibile pe canalul Telegram „Ucraina 365”.

UPDATE 9.44 Forțele armate ruse au tras în Centrului Național de Cercetare al Institutului de Fizică și Tehnologie din Harkov, unde se află instalația de cercetare „Sursa de neutroni”, a anunțat Inspectoratul de Stat pentru Reglementarea Nucleară din Ucraina.

UPDATE 9.14 Districtul Șevcenkivskiy al Kievului a fost zguduit de mai multe explozii, duminică dimineață, 26 iunie, a anunţat primarul oraşului Vitali Kliciko pe canalul său de Telegram. Nu au existat informaţii imediate cu privire la cauza exploziilor sau victime.

UPDATE 7.33 Forțele ruse din Donbas vor fi conduse de generalul Serghei Surovikin, a cărui carieră de treizeci de ani a fost marcată de acuzații de corupție și brutalitate. Lipsa unui succes semnificativ în războiul împotriva Ucrainei l-a obligat pe Putin, să schimbe comanda trupelor ruse pentru a doua oară în trei luni.

UPDATE 7.15Liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, a transmis printr-un nou mesaj video, că nicio rachetă şi nicio lovitură nu poate distruge moralul ucrainenilor. "45 de rachete a lansat Rusia împotriva noastră. Este a cincea lună a unui război la scară largă.

În același timp, în direcția Yuzhnobuzhsk, ucrainenii au lansat lovituri aeriene împotriva concentrărilor inamice ale căror pierderi sunt încă necunoscute.

Ocupanții ruși continuă să lanseze lovituri cu rachete asupra infrastructurii militare și civile de pe teritoriul Ucrainei. În direcțiile Volyn și Polesye, situația cu privire la forțelor armate din Belarus nu s-a schimbat, dar amenințarea cu folosirea rachetelor rămâne.

În direcția Seversk, agresorii au tras cu artilerie în pozițiile ucrainene din zonele de frontieră ale regiunilor Sumi și Cernihiv.

La Harkov, rușii continuă să desfășoare operațiuni defensive. Au fost înregistrate lovituri cu artilerie în raioanele Harkov, Udov, Bazalievka, Rusă Tishkov, Stary Saltov, Upper Saltov, Kutuzovka, Rubizhnoye, Dementievka, Chepil, Svetlichny, Korobochkino, Ivanovka, Shestakovo și Pechenegiv.

În direcţia Doneţk, ocupanţii îşi concentrează principalele eforturi pe zona Lisiceansk, inclusiv încercările de a încercui unităţi ucrainene. Rușii au efectuat bombardamente lângă Volchoyarka, Loskutovka, Belaya Gora, Verkhnekamenka, Vyemka, Verkhnekamensky și Zolotarovka. Mai multe avioane Su-25 rusești au lovit lângă Belaya Gora.

Rușii transformă în moloz fabricile ucrainene: ”E foarte dureros pentru țară sa piardă totul”
Rușii transformă în moloz fabricile ucrainene: ”E foarte dureros pentru țară sa piardă totul”
În epoca sovietică, centrala termică și electrică Kurahove a dat naștere orașului din jurul ei din estul Ucrainei, stimulând economia locală și susținând comunitatea cu salarii și...
O fostă republică sovietică se rupe de Rusia: Aliat al Occidentului în curtea din spate a lui Putin
O fostă republică sovietică se rupe de Rusia: Aliat al Occidentului în curtea din spate a lui Putin
În timp ce atenția internațională s-a concentrat asupra războaielor din Ucraina și Orientul Mijlociu, cu temeri privind un conflict între Iran și Israel, în Caucaz se desfășoară o...
#razboi Ucraina, #LIVE Text, #Donbas, #bombardamente , #Razboi Ucraina