Războiul din Ucraina, ziua 124. Nou comandant rus în Ucraina / 10 lovituri precise în Insula Șerpilor / Maia Sandu la Kiev / Civilii din Lisichansk, îndemnați să plece din oraș LIVE TEXT

Luni, 27 Iunie 2022, ora 18:27
8737 citiri
Războiul din Ucraina, ziua 124. Nou comandant rus în Ucraina / 10 lovituri precise în Insula Șerpilor / Maia Sandu la Kiev / Civilii din Lisichansk, îndemnați să plece din oraș LIVE TEXT
Imagine cu clădirea distrusă a Universității Politehnice din Harkov FOTO / Twitter Nexta

Războiul din Ucraina a intrat în cea de-a cincea lună. Trupele ruse au atacat Kievul, unde au distrus o grădiniță. Rachete au lovit şi regiunea Mikolaiv, regiunea Cernihiv, Odesa şi Cerkasi, dar şi Harkiv, Sumî şi Donbas. Zelenski cere din nou Occidentului arme. Canada a trimis două nave de război în Marea Baltică și Atlaticul de Nord. Liderii G7 se află în sudul Germaniei.

UPDATE 18.38 Generalul Ghenadi Zhidko, ministrul adjunct al Apărării din Federația Rusă, va fi acum responsabil pentru războiul din Ucraina, anunță Institutul pentru Studiul Războiului (ISW). ISW raportează că acesta il va înlocui pe comandantul Districtului Militar de Sud, Alexander Dvornikov

UPDATE 18.08 Capturarea orașului Severodonețk de către Rusia este „semnificativă din punct de vedere simbolic”, potrivit unui analist de securitate și apărare. „Severodonețk oferă Rusiei partea de nord a Donbasului”, a declarat profesorul Michael Clarke pentru Sky News.

UPDATE 17.52Armata ucraineană continuă să atace trupele ruse staționate pe Insula Șerpilor din Marea Neagră. În noaptea de 27 iunie, au fost lansate 10 lovituri precise asupra pozițiilor inamice care au distrus un sistem de rachete și tunuri antiaeriene Panțir-S1.

UPDATE 17.32 Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, le-a transmis șefilor de stat din țările G7 luni, 27 iunie, că țara sa va relua negocierile de pace cu Rusia doar când își va consolideze poziţia pe plan militar, a transmis preşedinţia franceză, potrivit AFP.

UPDATE 17.08 Rusia susţine că racheta care a vizat, duminică, un bloc de apartamente din Kiev a fost, de fapt, o rachetă ucraineană care a lovit clădirea din greşeală, relatează BBC.

UPDATE 16.48 Partizanii din regiunea Herson continuă să lupte împotriva rușilor cu toate mijloacele de care dispun, inclusiv prin mijloace de intimidare. Pe pereții și stâlpii centrului regional au apărut afișe cu un soldat rus omorât în Ucraina, însoțit de următorul mesaj: "O grămadă de ruși deja hrănesc viermi!”

UPDATE 16.29 Generalul Pavel (67 de ani), un veteran al războiului dezastruos al Rusiei din Afganistan, a fost scos din pensie pentru a se alătura bătăliei din Ucraina. Sursele indică faptul că veteranul rus mănâncă cinci mese zilnic și bea cel puțin un litru de vodcă în același interval.

UPDATE 16.01 NATO va creşte masiv numărul Forţei de Răspuns la peste 300.000 de militari, a anunţat, luni, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice Jens Stoltenberg.

UPDATE 15.03 Autorităţile ucrainene le-au cerut luni civililor să părăsească "de urgenţă" oraşul Lisichansk, din regiunea estică Lugansk, din cauza atacurilor forţele ruse.

UPDATE 14.47 Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se află într-o vizită în Ucraina luni, 27 iunie, la invitația președintelui Volodomir Zelenski.

UPDATE 12.02 Premierul britanic Boris Johnson a declarat că permiterea președintelui rus Vladimir Putin să reușească în invadarea Ucrainei ar avea consecințe „absolut catastrofale” pentru lume.

UPDATE 11.57 Trupele de ocupație ruse folosesc un nou tren blindat, Ienisei, în teritoriile ocupate ale Ucrainei, pe care l-au construit din locomotive disel și material rulant, proprietate a Ukrzalizniția, furate în regiunea Harkov.

UPDATE 11.15 Șeful organizației publice panucrainene „Ucraina în NATO”, membru al Consiliului Atlantic, Iuri Romaniuk, a declarat, în cadrul unui interviu pentru The Observer, că țara sa este singurul stat care îndeplinește criteriile Alianței, dar nu este membră a acesteia.

UPDATE 10.04 Rusia este pe punctul de a intra în prima incapacitate de plată a datoriilor suverane din ultimele decenii, în condiţiile în care unii deţinători de obligaţiuni nu au primit dobânzile datorate până la termenul limită care a expirat luni.

UPDATE 9.56 Fabricarea ilicită de droguri ar putea creşte în contextul războiului din Ucraina, a avertizat luni ONU, pe baza experienţei conflictelor din alte zone.

UPDATE 9.19 Separațiștii susținuți de ruși din provincia Lugansk au declarat că se îndreaptă spre Lisichansk, ultimul oraș important din regiune încă deținut de Ucraina.

UPDATE 8.03 Liderii Grupului celor Şapte s-au angajat duminică să strângă 600 de miliarde de dolari, sub formă de fonduri private şi publice, în decurs de cinci ani, pentru a finanţa infrastructura necesară în ţările în curs de dezvoltare şi pentru a contracara proiectul chinez O Centură un Drum, de mai multe mii de miliarde de dolari.

UPDATE 7.54 Canada a trimis duminică două nave de război în Marea Baltică şi în Atlanticul de Nord şi care s-au alăturat celor două fregate aflate deja în regiune pentru a întări flancul estic al NATO ca răspuns la invazia rusă a Ucrainei,

UPDATE 7.47 Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, duminică seară, într-un nou discurs, că ţara sa are nevoie de o apărare modernă împotriva rachetelor şi a subliniat că ruşii au înfrânt la Kiev “o grădiniţă şi un bloc”, menţionând însă şi că în atac a murit un bărbat şi alte persoane au fost rănite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Documente secrete ale Rusiei dezvăluite de americani: Strategia lui Putin țintită asupra Statelor Unite
Documente secrete ale Rusiei dezvăluite de americani: Strategia lui Putin țintită asupra Statelor Unite
Concomitent cu războiul din Ucraina, Vladimir Putin a realizat un concept de politică externă al Rusiei, special țintit împotriva Statelor Unite și a aliaților săi occidentali. Presa...
Xi Jinping îl pune pe Putin în scaunul din spate: China îi dă o lovitură Rusiei de teama represaliilor SUA
Xi Jinping îl pune pe Putin în scaunul din spate: China îi dă o lovitură Rusiei de teama represaliilor SUA
Dacă anunțul privind prietenia ”fără limite” dintre Rusia și China a făcut valuri la vremea respectivă, iată că relația dintre Xi Jinping și Vladimir Putin capătă alte accente, iar...
#razboi Ucraina, #gradinita, #nave razboi, #Canada, #trupe ruse , #Razboi Ucraina