Războiul din Ucraina, ziua 54. Dîncu, despre mercenarii români / Cum contraatacă ucrainenii încercuiți / Onoruri acordate de Putin călăilor din Bucea LIVE TEXT

Luni, 18 Aprilie 2022, ora 08:08
17833 citiri
Războiul din Ucraina, ziua 54. Dîncu, despre mercenarii români / Cum contraatacă ucrainenii încercuiți / Onoruri acordate de Putin călăilor din Bucea LIVE TEXT
FOTO Facebook / Volodimir Zelenski

Rușii finalizează crearea unui grup ofensiv în estul Ucrainei și continuă să lanseze lovituri cu rachete și bombe asupra numeroase obiective de infrastructură, luni, 18 aprilie, în cea de-a 54-a zi a invaziei.

Vehiculele blindate rusești avariate sunt exportate din Belarus. În direcția Slobozhansky, ei continuă să blocheze parțial Harkov-ul și încearcă să atragă în luptă trupele ucrainene.

Pe malul stâng al râului Seversky Doneț, rușii au efectuat fără succes acțiuni de recunoașteri în apropierea așezărilor Zavodi, Dmitrivka și Dibrovne. Au suferit pierderi și s-au retras.

UPDATE 22.47 Dîncu, despre afirmaţiile Rusiei că în Ucraina ar lupta un număr record de mercenari români: "Fiind viitoare graniţă Schengen, avem o foarte exactă statistică"/

UPDATE 21.20 Momentul când soldații ucraineni, depășiți numeric, contraatacă armata rusă în orașul asediat Mariupol VIDEO

UPDATE 19.32 Putin acordă onoruri pentru "eroism" brigăzii armatei ruse responsabile cu masacrul de la Bucea.

UPDATE 16.55 Doi luptători britanici capturați la Mariupol cer să fie eliberați în schimbul lui Medvedciuk.

UPDATE 14.53 Armata Rusiei a suferit pierderi catastrofale în războiul împotriva Ucrainei, însă Putin dă dovadă de „idioție militară” și este gata să mizeze totul în acest război. Această prognoză a fost exprimată de expertul militar Oleg Zhdanov într-un interviu dat presei din Ucraina.

UPDATE 13.47 Reținut de serviciile de securitate ucrainene (SBU), oligarhul pro-rus Viktor Medvedciuk, cunoscut pentru relațiile personale cu Vladimir Putin, a făcut apel către președinții Ucrainei și Federației Ruse cu cererea de a face obiectul unui schimba cu apărătorii și locuitorii orașului Mariupol.

UPDATE 13.30 Kievul duce o viață pe jumătate normală acum. Tancurile rusești arse au fost scoase de pe drumurile care duc în oraș, semafoarele funcționează, metroul circulă, portocalele sunt disponibile pentru cumpărare în magazine.

UPDATE 12.25 Între 100.000 şi 130.000 de civili s-ar afla la Mariupol, asediaţi şi bombardaţi, fără apă şi fără hrană, iar Rusia a blocat complet ajutoare umanitare destinate oraşului, a acuzat luni, 18 aprilie, viceprimarul Serghei Orlov la BFMTV.

UPDATE 12.05 Analistul George Friedman argumentează într-o analiză pentru Geopolitica Futures că noul comandant al Rusiei în războiul din Ucraina, Alexander Dvornikov, are o reputație sângeroasă, motiv pentru care a și fost numit de Vladimir Putin în funcție.

UPDATE 11.06 În localitatea Gostomel de lângă Kiev, soldații ruși au lăsat în urmă mormane de gunoaie și fecale pe podeaua apartamentului în care au stat în timpul ocupației. Invadatorii au distrus proprietatea personală a unor cetățeni din regiunea Kiev și au jefuit-o, așa cum se vede în filmulețul postat pe rețelele de socializare

UPDATE 11.03 Ministerul Apărării din Rusia a transmis că trupele ucrainene beneficiază de sprijinul mercenarilor străini, care au venit să lupte în Ucraina, la chemarea președintelui Volodimir Zelenski.

UPDATE 10.06 Complexul hotelier „Grădina bunicii” este situat în apropiere de satul Dream, la 7 kilometri de Kiev, pe autostrada Jitomir. Rușii și-au stabilit o bază în acest complex, în urmă cu câteva săptămâni. Ei au tras în mașini cu civili și au capturat localnici.

UPDATE 9.43Un ucrainean care a reușit să fugă în România a povestit jurnalistului Vitalie Cojocari ce sunt lagărele de filtrare improvizate de ruși în Donbas și Crimeea, despre care nu se cunosc foarte multe în general deoarece ”nu s-a întors nimeni să povestească”.

UPDATE 9.19 Pe rețelele sociale au apărut imagini cu nava Moskva înainte de scufundare, ce par a fi autentice, fiind cuprinsă de flăcări și de un fum gros.

UPDATE 9.06 Mai multe explozii s-au auzit la Liov în dimineaţa zilei de 18 aprilie. Ocupanții ruși au lansat cinci rachete țintite asupra orașului, raportându-se până acum 6 victime. Informația a fost confirmată de primarul orașului Liov Andriy Sadovyi în Telegram.

UPDATE 8.40 Propagandistul Aleksei Poltoranin a recunoscut în direct, la postului RosTV, că avioanele rusești distrug clădiri rezidențiale în orașul-martir Mariupol, asupra căruia invadatorii încearcă să preia controlul.

UPDATE 8.19 Sirenele antiaeriene se aud în numeroase regiuni din Ucraina luni, 18 aprilie. În Mariupol se duc deja lupt crâncene, iar rușii organizează atacul spre Donețk și Lugansk.

UPDATE 7.50 Lituania, este prima țară din Uniunea Europeană care a anunțat că renunță la gazele din Rusia. Acest lucru a devenit posibil datorită construirii în Klaipeda (singurul port al țării la Marea Baltică) un terminal de gaze naturale lichefiate (GNL).

UPDATE 7.31 În zona uzinei Azovstal din Mariupol se află un număr mare de civili înconjurați de invadatori ruși. Printre aceștia se numără femei, bătrâni, copii, inclusiv un bebeluș. Acest lucru a fost anunțat de șeful poliției de patrulare din Mariupol, Mihail Vershinin.

UPDATE 7.14 Autoritățile de la Kiev au făcut un ultim apel către locuitorii din Lugansk, estul Ucrainei, să evacueze imediat zona, anunță agenţia ucraineă de ştiri UNIAN. "Săptămâna viitoare ar putea fi dificilă. Ar putea fi ultima dată când mai avem o şansă să vă salvăm"

UPDATE 7.09 Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a avertizat, în ultimul mesaj postat pe reţelele de socializare, cu privire la o ofensivă iminentă a forţelor ruseşti în partea de est a ţării, potrivit CNN.

În zonele Donețk și Tavriya, rușii restaurează capacitatea de luptă și își reaprovizionează proviziile. În plus, ei continuă să bombardeze Siversk și Pokrovsky, precum și să încerce să îmbunătățească poziția tactică a unităților lor și să intensifice ostilitățile.

În total, rușii au recrutat 87 de grupuri tactice pentru a efectua misiuni de luptă pe teritoriul Ucrainei.

În regiunile Donețk și Lugansk, în ultimele 24 de ore au fost respinse de ucraineni douăsprezece atacuri inamice, distrugând zece tancuri, cincisprezece unități de vehicule blindate și cinci unități de vehicule cu motor, precum și cinci sisteme de artilerie.

Eveniment Quarterly Report

Clădirea administrație pro-ruse din Donețk a fost zguduită de o explozie. Denis Pașilin, omul lui Putin, este în viață VIDEO
Clădirea administrație pro-ruse din Donețk a fost zguduită de o explozie. Denis Pașilin, omul lui Putin, este în viață VIDEO
Martorii oculari, dar și mass-media rusă raportează o explozie în orașul Donețk ocupatde ruși, ce a avut loc în clădirea din centrul orașului a așa-numitei „administrații” liderului...
Rușii anunță un atac cibernetic ”fără precedent” în Crimeea și se tem de noi explozii provocate de rachete la Sevastopol
Rușii anunță un atac cibernetic ”fără precedent” în Crimeea și se tem de noi explozii provocate de rachete la Sevastopol
Crimeea este ţinta unui atac cibernetic ”fără precedent”, anunţă vineri un oficial rus, la câteva ore după un atac ucrainean care a avariat sediul Flotei ruse la marea Neagră, în...
#razboi Ucraina, #atac Rusia Ucraina, #donetk, #lugansk , #Razboi Ucraina