Război Ucraina, ziua 62. Jurnaliști CNN prinși în capcana atacurilor ruse / Gafa FSB în probele fabricate / Pericolul lăsat de ruși după "vizita" la Cernobîl LIVE TEXT

Marti, 26 Aprilie 2022, ora 08:03
17962 citiri
Război Ucraina, ziua 62. Jurnaliști CNN prinși în capcana atacurilor ruse / Gafa FSB în probele fabricate / Pericolul lăsat de ruși după "vizita" la Cernobîl LIVE TEXT
Conflictul în Ucraina este departe de a se încheia FOTO / Facebook Statul Major Al Forțelor Armate ale Ucrainei

Este a 62-a zi a războiului din Ucraina. Luptele continuă. Trupele ruse înaintează în est, încercând să cucerească întregul teritoriu al regiunilor Donețk și Lugansk, anunță Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

UPDATE 19.35 Ce a scris un agent FSB pe înscrisul menit să probeze tentativa de asasinare a ziaristului rus Soloviov: "A primit un ordin să-l semneze cu o „semnătură neclară” și a făcut-o" FOTO

UPDATE 18.45 Jurnaliști CNN prinși în capcana unui bombardament rusesc la Harkov. Ce este tehnica „double tap”, folosită de ruși pentru a ucide salvatorii VIDEO

UPDATE 17.21 La 36 de ani de la dezastrul nuclear, Europa tremură în fața unei posibile noi catastrofe, după "vizita" rușilor la Cernobîl. „Nivelul radioactivităţii este anormal”.

UPDATE 16.03 Președintele turc Erdogan a declarat marți, 26 aprilie, că a avut o discuție telefonică cu Putin.

UPDATE 15.40 O a treia groapă comună ar fi fost descoperită lângă Mariupol, a declarat marți primarul orașului asediat din sud-estul Ucrainei, pentru televiziunea de stat.

UPDATE 15.14 Statele Unite sunt decise să „mute munţii din loc” pentru a face ca Ucraina să câştige împotriva Rusiei, a dat asigurări marţi secretarul apărării american Lloyd Austin, în faţa reprezentanţilor din 40 de ţări reuniţi la baza aeriană americană Ramstein, în vestul Germaniei.

UPDATE 15.08 Ştirile referitoare la exploziile care s-au produs la turnurile de comunicaţii din regiunea separatistă moldoveană Transnistria reprezintă un motiv de ”îngrijorare serioasă”, iar ”Moscova urmăreşte îndeaproape evenimentele”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

UPDATE 14.26 Armata ucraineană a eliberat 931 de localități care fuseseră invadate de ruși, a anunțat luni seară, 25 aprilie, președintele Volodimir Zelenski într-o înregistrare video.

UPDATE 14.12 Germania va livra Ucrainei tancuri de tip Leopard, a anunţat, marţi, ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, la baza militară Ramstein din vestul Germaniei, a comunicat Ministerul german al Apărării pe Twitter.

UPDATE 14.02 Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov l-a întâmpinat la Moscova pe secretarul general al ONU, Antonio Guterres şi a afirmat că ”principiile multilaterale ale ONU au fost etalate de Occident”, iar Guterres a subliniat necesitatea unei încetări a focului ”cât mai curând posibil”.

UPDATE 13.58 Un „Cod roșu de alertă teroristă” a fost instituit, începând de marţi, timp de 15 zile, În Transnistria, regiune separatistă a Republicii Moldova, urmare a exploziilor înregistrate în cursul dimineții în raionul Grigoriopol.

UPDATE 13.46 Autoritățile de la Beijing susțin o rezolvare pe cale diplomatică a războiului din Ucraina și subliniază că „nimeni nu își dorește un Al Treilea Război Mondial”, conform declarațiilor unui oficial al Ministerului chinez al Afacerilor Externe.

UPDATE 13.15 Liderul separatiştilor proruşi din Doneţk, Denis Puşilin, a declarat marţi, 26 aprilie, că Moscova ar trebui să lanseze următoarea etapă a campaniei militare în Ucraina, după ce va ajunge la frontierele regiunii Doneţk.

UPDATE 12.01 Patru persoane au murit şi alte nouă au fost rănite în cursul zilei de luni în bombardamentele ruseşti în regiunea Doneţk, a declarat marţi, 26 aprilie, guvernatorul regiunii Pavlo Kirilenko.

UPDATE 11.47 Un avion de vânătoare modern al forțelor aeriene ruse a fost filmat în timp ce se prăbușește necontrolat lângă localitatea Balakliya din regiunea Harkov, echipajul reușind să se catapulteze.

UPDATE 11.12 NATO a fost implicată în consolidarea Flancului Estic, iar comunitatea donatorilor nu este compusă doar din statele care alcătuiesc Alianţa, ci şi din altele din exterior, a declarat marți, 26 aprilie, secretarul de stat britanic însărcinat cu Apărarea, James Heappey, pentru Sky News, cu privire la afirmaţia ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, referitoare la posibilitatea izbucnirii unui Al Treilea Război Mondial.

UPDATE 10.56 Două explozii au fost raportate marți de dimineață în Transnistria. Două antene de la Centrul de radio și televiziune din satul Mayak, regiunea Grigoriopol, au fost aruncate în aer.

UPDATE 10.37 Aproximativ 217 de copii au fost ucişi şi alţi 391 au fost răniţi în Ucraina de la începutul invaziei ruse din 24 februarie, a anunţat, marţi, Procuratura Generală a Ucrainei, într-un comunicat de presă.

UPDATE 10.20 Ministrul de Externe ucrainean Dmitro Kuleba a apreciat marţi că, atunci când Rusia vorbeşte despre posibilitatea declanşării celui de-al Treilea Război Mondial, de această dată un conflict nuclear, este pentru că simte că pierde lupta în Ucraina.

UPDATE 10.02 Novotoshkivka, un mic sat situat la aproximativ 26 de kilometri (16 mile) la sud-est de Severodonetsk, a fost ras de pe fața pământului, arată o înregistrare video cu dronă publicată luni de guvernul separatist susținut de Rusia, Republica Populară Luhansk.

UPDATE 9.59 Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, urmează să se întâlnească marţi, la Moscova, cu preşedintele rus, Vladimir Putin. Se aşteaptă ca discuţiile dintre Guterres şi Putin să se concentreze asupra oraşului-port asediat Mariupol, unde, deşi au declarat o victorie, forţele ruse nu au reuşit să cucerească oţelăria Azovstal.

UPDATE 9.12 Fostul campion mondial la box la categoria grea, ucraineanul Vladimir Kliciko, ar putea lua în considerare o revenire în ring, la 46 de ani, pentru a doborî recordul americanului George Foreman care la 45 de ani a câştigat titlul mondial în versiunile WBA şi IBF.

UPDATE 9.01 Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a promis luni că Rusia nu va câştiga războiul declanşat împotriva Ucrainei.

UPDATE 8.47 Orașul ucrainean Kreminna din regiunea Luhansk ar fi căzut în mâinile rușilor, susțin oficiali de la Ministerul Apărării din Marea Britanie, în raportul zilnic privind războiul din Ucraina.

UPDATE 8.03 Liderul nord-coreean Kim Jong Un şi-a anunţat intenţia de a "întări şi dezvolta" armamentul nuclear al ţării sale, într-un discurs rostit cu ocazia unei parade militare la Phenian, au informat, marţi, mass-media oficiale.

UPDATE 7.59 Livrările de armament occidental către Ucraina înseamnă că alianţa NATO este "în esenţă implicată în război cu Rusia", iar Moscova consideră aceste arme ca fiind ţinte legitime, a declarat ministrul rus de Externe Serghei Lavrov într-un interviu.

UPDATE 7.47 Producătorul german de arme Rheinmetall s-a oferit să vândă Ucrainei 88 de tancuri de luptă Leopard uzate.

UPDATE 7.42 Aproape 40 de ţări se reunesc, marţi, în Germania, la invitaţia Statelor Unite, pentru a întări apărarea Ucrainei care, potrivit secretarului de stat american al Apărării Lloyd Austin "poate câştiga" în faţa Rusiei, dacă i se oferă mijloacele.

UPDATE 7.35 Regatul Unit a anunţat luni eliminarea tuturor taxelor vamale pentru produsele ucrainene şi interzicerea exportului anumitor tehnologii sensibile către Rusia pentru a ajuta Kievul să facă faţă invaziei ruse.

UPDATE 7.31 Rusia a asigurat luni că vrea să continue negocierile de pace cu Ucraina, avertizând asupra pericolului "real" ca acest conflict să degenereze în al Treilea Război Mondial, a doua zi după vizita miniştrilor americani la Kiev.

Oficialii militari ucraineni susțin că în direcția nord, în zonele de frontieră cu Rusia, trupele ruse desfășoară echipamente inginerești.

În direcția Slobozhanski continuă blocarea parțială a Harkovului și bombardarea unităților ucrainene și a infrastructurii critice. Inamicul încearcă să lanseze o ofensivă în direcția satului Zavodi, arată hromadske.

În direcțiile Donețk și Tavriia, ocupanții mută punctele de control mai aproape de linia de luptă. Luptele continuă lângă Rubizhne în direcția Severodonetsk și Popasna.

Statul Major al Forțelor Ucrainene susțține că ocupanții încearcă să avanseze în direcția Avdiiv, dar fără succes, iar lupte econtinuă și în direcția Zaporojie, unde ocupanții avansează în direcția Trudoliubivka.

Ocupanții continuă să tragă și să blocheze unitățile ucrainene de la uzina Azovstal din Mariupol.

Potrivit sursei citate, în apropiere de Velika Oleksandrivka, în regiunea Herson, armata ucraineană a distrus un depozit de muniții și un număr mare de personal inamic (mai mult de 70 de morți). Numărul exact al morților este în curs de clarificare. De asemenea, trupele ruse au suferit victime în apropiere de Novodmitrivka și Bilousovo.

Oficialii de la Kiev mai amintesc că forțele ruse încearcă să efectueze recunoașteri aeriene asupra teritoriului regiunii Odessa, dar suferă pierderi.

Într-un raport, Forțele Armate Ucrainene precizează că au lovit luni, 25 aprilie, 10 ținte aeriene: 3 avioane, 4 drone și trei rachete de croazieră.

Numai în regiunile Donețk și Lugansk, 6 atacuri inamice au fost respinse ieri, 4 tancuri, 5 sisteme de artilerie, 13 unități de vehicule blindate, 15 unități de vehicule cu motor, 2 rezervoare de combustibil și un tun antiaerian au fost distruse.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un nou atac masiv al Rusiei asupra Harkovului. "Oraşul este atacat cu drone Shahed"
Un nou atac masiv al Rusiei asupra Harkovului. "Oraşul este atacat cu drone Shahed"
Atacurile cu drone din timpul nopţii de sâmbătă spre duminică ale Rusiei asupra Ucrainei s-au concentrat asupra oraşului Harkov, din nord-estul Ucrainei, continuând un model care pare să se...
Viktor Orban: ”Ungaria vrea să stea departe de războiul din Ucraina. Nu e al nostru”
Viktor Orban: ”Ungaria vrea să stea departe de războiul din Ucraina. Nu e al nostru”
Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina, cât timp are un "guvern naţional", a declarat prim-ministrul Viktor Orban într-un interviu vineri la radioul...
#razboi Ucraina, #Ucraina, #armata, #armata rusa, #Rusia , #Razboi Ucraina