Războiul din Ucraina, ziua 69. Explozii în Liov, iar zone din oraș nu au curent / Slovacia repară blindate ucrainene avariate LIVE TEXT

Marti, 03 Mai 2022, ora 08:02
17181 citiri
Războiul din Ucraina, ziua 69. Explozii în Liov, iar zone din oraș nu au curent / Slovacia repară blindate ucrainene avariate LIVE TEXT
Invadatorii continuă să bombardeze Harkovul FOTO Facebook / Volodimir Zelenski

În cea de-a 69-a zi a războiului împotriva Ucrainei, armata lui Putin încearcă să stabilească controlul complet asupra localităților din direcția Donețk pentru a avansa spre Liman și Slaviansk . Invadatorii continuă să bombardeze Harkovul.

În același timp, soldații ucraineni au respins 12 atacuri numai în Donbas, distrugând mai multe echipamente militare. Inamicul suferă pierderi și în alte direcții, informează Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, în rezumatul din dimineața de 3 mai.

UPDATE 16.49 Armata rusă a anunțat marți, 3 mai, că a bombardat combinatul siderurgic Azovstal, din oraşul-port Mariupol.

UPDATE 15.24 Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kiril, care a susținut agresiunea împotriva Ucrainei, susține că Federația Rusă nu a atacat niciodată pe nimeni. Cu toate acestea, patriarhul a clarificat că Federația Rusă „și-a apărat doar granițele”, relatează agenția de presă controlată de Kremlin - RIA Novosti.

UPDATE 14.53 Cel puţin nouă civili au fost ucişi, marţi, în bombardamente organizate de trupele ruse, trei dintre ei fiind ucişi în timp ce beau apă, a declarat guvernatorul Republicii Populare Doneţk, Pavlo Kirilenko, pe contul de Telegram, relatează The Guardian.

UPDATE 14.15Șeful Serviciilor Secrete militare din Ucraina a declarat că războiul Rusiei s-ar putea sfârși doar odată cu moartea liderului de la Kremlin.

UPDATE 13.56 Epava aeronavei de atac rusești Su-25SM a devenit exponat la Muzeul Național de Istorie Militară din Kiev. Avionul aparținea Regimentului 18 de aviație al Federației Ruse (Cernihiv, Primorsky Krai). Coada avionului rusesc a fost instalată în centrul Kievului.

UPDATE 13.32 Unul dintre cei mai cunoscuți propagandiști ai regimului lui Vladimir Putin, prezentatorul de televiziune Dmitri Kiseliov, a lansat o amenințare teribilă asupra Marii Britanii, vorbind despre armele performante pe care le-ar avea rușii.

UPDATE 12.21 Purtătoare de cuvânt a Ministerului rus de Externe Serghei Lavrov, Maria Zaharova s-a făcut remarcată de la startul războiului cu intensitatea cu care susține invazia din Ucraina și acțiunile șefilor săi de la Kremlin. În presa internațională au fost preluate recent imagini publicate de tabloidul rus kp.ru, mai precis de la nunta sa.

UPDATE 12.01 Rusia a pierdut un sfert din forțele sale de luptă dislocate în Ucraina de la începutul invaziei, potrivit Agenției britanice de informații pentru apărare. Experții în informații susțin că Rusia a angajat peste 120 de grupuri tactice de batalion, aproximativ 65% din întreaga sa putere de luptă la sol.

UPDATE 11.30 Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a condiţionat neutralitatea cerută ţării sale de către Rusia de eliberarea întregului teritoriu al Ucrainei, inclusiv a regiunii Donbas (est) şi a peninsulei Crimeea, anexată de Moscova în 2014, relatează EFE.

UPDATE 11.05 În dimineața zilei de 3 mai, antiaeriana ucraineană au distrus vehiculele aeriene fără pilot (UAV) ale rușilor, pe teritoriul regiunilor Odesa și Nikolaev. Mai mult, unul dintre ele este un dispozitiv scump, estimat la 7 milioane de dolari.

UPDATE 10.22 Parchetul raionului din Bucea a anunțat o anchetă asupra bielorusului Serghei Kolotse, bănuit că a împușcat cel puțin patru civili în Bucea. Este vorba despre patru bărbați ale căror cadavre zaceau lângă materiale de construcție pe o stradă din Bucea.

UPDATE 10.03 Forţele ruse utilizează camioanele cu care aduc "ajutoare umanitare" în Mariupol, port strategic la Marea Azov - pe care îl controlează aproape în totalitate, cu excepţia combinatului Azovstal, ultima redută de rezistenţă a combatanţilor ucraineni

UPDATE 9.14 Forțele Armate ale Ucrainei au compus un cântec despre războiul împotriva agresunii Federației Ruse, în special despre luptele din satul Cernobaevka din regiunea Herson.

UPDATE 8.44 Cancelarul german Olaf Scholz a explicat pe scurt motivul refuzului său de a vizita Ucraina, care luptă împotriva agresiunii ruse. El a spus că nu vrea să meargă la Kiev până când președintele german Frank-Walter Steinmeier nu va merge acolo, informează publicația Tagesschau.

UPDATE 8.09 Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei afirmă, marţi dimineaţă, că inamicul rus continuă să se concentreze pe stabilirea controlului deplin asupra aşezărilor Rubijne şi Popasna, în timp ce ia mpsuri pentru a-şi completa echipamentele distruse în timpul luptelor.

UPDATE 7.47 Premierul britanic Boris Johnson salută rezistența Forțelor de Apărare ucrainene față de tirania rusă. Cu aceste cuvinte, șeful guvernului britanic se va adresa Radei Supreme a Ucrainei marți, 3 mai. Detaliile despre discursul online au fost publicate de ziarul The Guardian.

UPDATE 7.33 Soldații ucraineni continuă să lichideze cu succes unități militare rusești împreună cu vehicule blindate. Ei „prăjesc” literalmente inamicul. Parașutiștii din Brigada 79 de asalt aeropurtat din Nikolaev au distribuit pe pagina lor oficială de Facebook un videoclip filmat imediat după atacarea trupelor ruse.

Se observă că Rusia continuă să desfășoare o agresiune armată pe scară largă împotriva Ucrainei și operațiuni ofensive în Zona Operațională de Est.

Acum, Forțele Armate ale Rusiei iau măsuri pentru a compensa pierderile semnificative de echipamente din unitățile care desfășoară operațiuni de luptă pe teritoriul ucrainean. Conform informațiilor disponibile, în orașul Bogucear, regiunea Voronezj, în perioada 27 aprilie - 2 mai, 17 tancuri și 60 de blindate au fost puse în luptă.

În direcțiile Volyn, Polessky și Seversk, inamicul nu a efectuat operațiuni active, nu au fost semnalate intenții ale formării grupărilor ofensive.

În direcția Slobozhansky, inamicul a continuat să bombardeze orașul Harkov și așezările din apropiere.

Rușii transformă în moloz fabricile ucrainene: ”E foarte dureros pentru țară sa piardă totul”
Rușii transformă în moloz fabricile ucrainene: ”E foarte dureros pentru țară sa piardă totul”
În epoca sovietică, centrala termică și electrică Kurahove a dat naștere orașului din jurul ei din estul Ucrainei, stimulând economia locală și susținând comunitatea cu salarii și...
O fostă republică sovietică se rupe de Rusia: Aliat al Occidentului în curtea din spate a lui Putin
O fostă republică sovietică se rupe de Rusia: Aliat al Occidentului în curtea din spate a lui Putin
În timp ce atenția internațională s-a concentrat asupra războaielor din Ucraina și Orientul Mijlociu, cu temeri privind un conflict între Iran și Israel, în Caucaz se desfășoară o...
#razboi Ucraina, #LIVE Text, #control, #Donbas, #armata rusa , #Razboi Ucraina