Reacția Ucrainei după ce președintele Croației a afirmat că Peninsula Crimeea va rămâne pe vecie la Rusia: "E inacceptabil"

Marti, 31 Ianuarie 2023, ora 13:53
4075 citiri
Reacția Ucrainei după ce președintele Croației a afirmat că Peninsula Crimeea va rămâne pe vecie la Rusia: "E inacceptabil"
Purtătorul de cuvânt al MAE ucrainean Oleg Nikolenko a catalogat drept „inacceptabile” afirmațiile președintelui croat FOTO Facebook/ Oleg Nikolenko

Ministerul de Externe din Ucraina l-a criticat marţi, 31 ianuarie, pe preşedintele croat Zoran Milanovic pentru că a declarat că peninsula Crimeea nu va reveni niciodată sub control ucrainean, caracterizând comentariul său drept "inacceptabil", relatează Reuters.

Rusia a anexat peninsula din Marea Neagră de la Ucraina în 2014, iar Kievul a anunţat că nu va abandona eforturile de a recâştiga controlul asupra regiunii.

Într-o declaraţie de luni prin care îşi prezenta obiecţiile la furnizarea de ajutor militar Ucrainei de către Croaţia, Milanovic a spus că este "clar că Crimeea nu va mai fi niciodată parte a Ucrainei".

"Considerăm drept inacceptabile declaraţiile preşedintelui Croaţiei, care efectiv pune sub semnul îndoielii integritatea teritorială a Ucrainei", a postat pe Facebook purtătorul de cuvânt al MAE ucrainean, Oleg Nikolenko.

În aceeaşi postare, Nikolenko a mulţumit poporului şi guvernului croat pentru sprijinul acordat Ucrainei de la declanşarea invaziei ruse, în februarie anul trecut.

Premierul croat Andrej Plenkovic şi-a exprimat deschis sprijinul pentru Ucraina.

"Apreciem mult şi mulţumim guvernului Croaţiei şi poporului croat pentru sprijinul lor ferm pentru ucraineni în lupta lor împotriva agresiunii ruse", a scris Nikolenko.

#razboi Ucraina, #Oleg Nikolenko, #peninsula crimeea, #presedinte Croatia , #Razboi Ucraina