Român aflat în Ucraina, pus pe lista neagră de rușii din Transnistria: "Unii mă vor mort, alții capturat de viu"

Miercuri, 28 Septembrie 2022, ora 15:50
4397 citiri
Român aflat în Ucraina, pus pe lista neagră de rușii din Transnistria: "Unii mă vor mort, alții capturat de viu"
Radu Hossu, corespondent de război în Ucraina FOTO Facebook/ Radu Hossu

Un cetățean român implicat în acțiuni umanitare în sprijinul combatanților ucraineni care luptă pe frontul din Donbas este amenințat pe un influent canal de Telegram a rusofililor din Transnistria.

Brașoveanul Radu Hossu a scris miercuri, 28 septembrie, într-o postare pe Facebook că a descoperit mesaje de amenințare care-l privesc în mediul online. Pe un canal de Telegram cu zeci de mii de urmăritori este acuzat că ar fi mercenar român și că ar lupta în rândul forțelor ucrainene.

"Ok. E oficial, dacă nu rușii mă vor mort, rușii din Transnistria mă vor mort. Măcar unii dintre ei. Alții mă vor capturat viu.

Ceea ce vedeți mai jos sunt capturi din (probabil) ce mai mare canal de Telegram al transnistrenilor (aproape 64 mii de utilizatori) unde se spune că aș fi mercenar român și că aș lupta în rândul forțelor ucrainene.

Nu, nu lupt (din păcate) în rândul forțelor ucrainene, sunt corespondent de război acreditat de Ministerul Apărării din Ucraina și acreditat de cel mai mare ziar online din Brașov, Biz Brasov pentru a fi aici", scrie Radu Hossu pe Facebook.

Corespondentul de război mai spune că am ajuns să-i deranjăm pe ruși, răspunsul acestora fiind unul intens.

”În strategia politică se spune așa: "în lipsa unui instrument științific de măsurare a acțiunilor tale, intensitatea reacției adversarului tău este un indicator destul de bun, dacă ți-ai atins ținta sau nu".

Așadar, se pare că noi, colectiv, ne-am atins ținta. Am ajuns să-i deranjăm pe ruși că-i ajutăm pe ucraineni. Intensitatea răspunsului? Destul de ridicată. Limbajul? Unul demn de rusnaci”, mai scrie Radu Hossu.

Radu Hossu adaugă că nu îi este teamă, fiind înconjurat de ”cei mai bravi luptători ucraineni”.

”M-a întrebat un prieten dacă mi s-a făcut frică, când am văzut asta. Pentru aproximativ 13 de secunde, ca să fiu ironic, da, mi s-a făcut frică, pentru că oricând poți găsi un rusofon pe stradă care mă recunoaște și oricând poate scoate un cuțit. Dar mi-a trecut repede, când mi-am adus aminte că sunt în Donbas, înconjurat de cei mai bravi luptători ucraineni.

Recomandarea mea? Să continuăm să o facem, să-i ajutăm pe ucraineni în lupta lor și astfel ne ajutăm și pe noi în lupta noastră împotriva imposturii, corupției și ticăloșiei și prostiei! Doar nu o să ne oprim aici, nu? Eu cel puțin nu mă opresc!”, mai scrie Radu Hossu.

Avertismentul Republicii Moldova. Ce plan ar avea Rusia pentru a destabiliza regiunea transnistreană
Avertismentul Republicii Moldova. Ce plan ar avea Rusia pentru a destabiliza regiunea transnistreană
Chişinăul a avertizat, luni, că Rusia pune la cale în perioada următoare mai multe acţiuni de provocare şi destabilizare în regiunea transnistreană şi în Zona de Securitate, după...
Depozit subteran de stocare a gazelor din Ucraina, atacat cu rachete de ruși. Livrările către consumatori nu ar fi fost afectate VIDEO
Depozit subteran de stocare a gazelor din Ucraina, atacat cu rachete de ruși. Livrările către consumatori nu ar fi fost afectate VIDEO
Un depozit subteran pentru stocare a gazelor din Ucraina a fost atacat duminică în timpul ultimului val de lovituri cu rachete ruseşti asupra centralelor electrice, a declarat compania de...
#razboi Ucraina, #radu hossu, #rusi, #Transnistria , #Razboi Ucraina