Rușii din Belgorod fug din fața bombardamentelor. Autoritățile îndeamnă oamenii să părăsească regiunea VIDEO

Duminica, 04 Iunie 2023, ora 15:37
3134 citiri
Rușii din Belgorod fug din fața bombardamentelor. Autoritățile îndeamnă oamenii să părăsească regiunea VIDEO
Explozie în regiunea rusească Belgorod FOTO Twitter

Guvernatorul regiunii ruse Belgorod, la graniţa cu Ucraina, le-a cerut duminică locuitorilor să evacueze zonele supuse bombardamentelor care s-au intensificat în ultimele zile, scrie Le Figaro.

Districtul Chebekino, un oraş de 40.000 de locuitori din regiunea Belgorod, a fost lovit de sute de focuri de artilerie care au provocat, în această săptămână, moartea mai multor persoane şi au forţat mii de civili să fugă.

Solicit ca locuitorii din localităţilor bombardate, în special celor din districtul Chebekino, să urmeze indicaţiile autorităţilor şi să-şi părăsească temporar reşedinţa”, a indicat guvernatorul Viaceslav Gladkov.

Potrivit acestuia, evacuările trebuie să permită „salvarea de vieţi”. El adaugă că bombardamentele au lovit din nou districtele Chebekino şi Volokonovski în timpul nopţii, provocând „multe pagube”, dar fără victime.

Sute de focuri de armă din regiune, vineri şi sâmbătă, au făcut cel puţin şapte morţi şi aproximativ 30 de răniţi, potrivit autorităţilor regionale.

Duminică, guvernatorul a declarat că peste 4.000 de persoane care au fugit de bombardamentele au fost găzduite temporar în centre de primire din regiune.

Conflictul cu Ucraina, pe care Kremlinul l-a minimizat de mult, afectează acum pe deplin anumite regiuni de frontieră ruseşti, în special pe cea din Belgorod, lovită de bombardamente şi chiar de incursiuni armate.

Armata rusă a declarat joi că a respins o încercare ucraineană de a „invada” regiunea Belgorod, la o săptămână după o incursiune spectaculoasă a unor bărbaţi înarmaţi care a provocat şoc şi a arătat vulnerabilitatea graniţelor ruse.

Aceste incursiuni au fost revendicate de grupuri care pretindeau că sunt ruşi şi care luptau pentru Kiev. Autorităţile ucrainene neagă orice implicare.

Trupele rusești și-au doborât propriul elicopter. Accidentul rușinos nu a avut loc într-o zonă de război
Trupele rusești și-au doborât propriul elicopter. Accidentul rușinos nu a avut loc într-o zonă de război
Un elicopter rusesc a fost distrus și echipajul format din patru soldați ar fi încetat din viață, potrivit canelelor Telegram utilizate de forțele armate din Rusia. Incidentul, care a avut...
Un balon rusesc a zburat în spațiul aerian al Poloniei mai multe ore. Care a fost reacția la Varșovia FOTO
Un balon rusesc a zburat în spațiul aerian al Poloniei mai multe ore. Care a fost reacția la Varșovia FOTO
Spațiul aerian al Poloniei a fost încălcat de un balon de provenință rusă joi, 20 iunie, pentru mai multe ore. Forțele Armate Poloneze au explicat că balonul lansat de Rusia a intrat pe...
#razboi Ucraina, #belgorod, #Rusia , #Razboi Ucraina
  1. ”Zi mare pentru Ucraina”. Cu ce se mândrește Kievul, în plin război
  2. Trump încearcă să-i fure ideile lui Biden. Migranții nu mai sunt acum "animale" care "otrăvesc sângele" ţării, ci viitori "miliardari" VIDEO
  3. Amenda uriașă primită de o companie aeriană pentru că a refuzat îmbarcarea unei pasagere care era „în costum de baie”
  4. Dronele ucrainene au făcut prăpăd în Rusia și în Crimeea FOTO/VIDEO
  5. Restaurantul legendar care își închide porțile după 91 de ani de activitate. "Am putea continua încă 40 de ani, dar a venit timpul"
  6. Un copil 3 ani a murit după ce a fost prins sub roțile unui vagon de tren. Unde s-a produs tragedia
  7. Canicula oprește furnizarea apei potabile în mai multe localități din România. De când nu va mai curge apă la robinete
  8. Decizie fără precedent a Statelor Unite. Amână cu 16 luni onorarea contractelor de armament, pentru a reface stocurile Ucrainei
  9. Români umiliți de un agent de frontieră pe un aeroport dintr-un oraș spaniol. „Ne-a spus că nu suntem europeni”
  10. Armenia înfurie Israelul după ce recunoaște statul Palestina. Ambasadorul armean, convocat "pentru o mustrare severă"