Rusia a trimis drone kamikaze în orașul natal al lui Volodimir Zelenski

Vineri, 24 Martie 2023, ora 13:40
2012 citiri
Rusia a trimis drone kamikaze în orașul natal al lui Volodimir Zelenski
Dronele şi-au atins ţintele fără a provoca morţi sau răniţi FOTO Nexta / Twitter

Armata rusă a atacat în noaptea de joi spre vineri Krivîi Rih (Krivoi Rog), oraşul natal al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, cu cinci drone kamikaze Shahed, de fabricaţie iraniană.

Conform şeful administraţiei militare a oraşului, Oleksandr Vilkul, dronele şi-au atins ţintele fără a provoca morţi sau răniţi, conform EFE.

"În cursul nopţii, inamicul a lansat un atac masiv asupra Krivîi Rih cu drone Shahed", a indicat Vilkul pe contul său de Telegram, adăugând că una dintre drone a fost doborâtă de sistemul de apărare antiaeriană, dar că alte cinci nu au putut fi interceptate.

"Slavă Domnului că nu sunt victime", a spus responsabilul ucrainean, cerând cetăţenilor să nu difuzeze imagini cu efectele atacului pentru a nu da informaţii care ar putea fi utilizate de Rusia, în timp ce autorităţile lucrează pentru a repara daunele provocate.

Şeful administraţiei militare din Krivîi Rih, un oraş industrial situat la aproximativ 420 de kilometri sud-est de Kiev, a declarat că 'toate infrastructurile importante, transportul public, instituţiile sociale şi medicale din oraş funcţionează stabil în pofida atacului'.

Rusia a utilizat drone iraniene Shahed-136, iar, uneori, rachete, începând din octombrie trecut, pentru atacurile asupra infrastructurilor energetice ale Ucrainei, care a suferit întreruperi masive de curent în timpul iernii ca urmare a acestei campanii.

Autorităţile ucrainene au raportat, de asemenea, un atac cu rachete ruseşti asupra regiunii Odesa (sud).

La 23 martie, în jurul orei locale 21:30 (19:30 GMT), apărarea antiaeriană a Comandamentului aerian Sud a doborât două rachete ghidate sol-aer Kh-59 lansate de avioane de vânătoare ruseşti Su-35 din Marea Neagră, a anunţat autoritatea militară ucraineană din regiune.

În acelaşi timp, postul de televiziune ucrainean Kanal 24 transmite că, în cursul nopţii de joi spre vineri, forţele ruse au efectuat bombardamente masive asupra mai multor localităţi din regiunea Sumî, consemnând un bilanţ provizoriu de cel puţin doi morţi, 10 răniţi şi numeroase distrugeri.

Avertismentul lui Putin care trimite o undă de șoc în Occident: Nimeni nu va reuși niciodată
Avertismentul lui Putin care trimite o undă de șoc în Occident: Nimeni nu va reuși niciodată
Vladimir Putin a obținut o victorie zdrobitoare în alegerile prezidențiale din Rusia, cu peste 87% din voturi, asigurându-și al cincilea mandat la conducerea țării. Însă acum, liderul de...
Un expert american a descifrat victoria orchestrată a lui Putin: 5 lucruri nevăzute ce au ieșit la suprafață în Rusia
Un expert american a descifrat victoria orchestrată a lui Putin: 5 lucruri nevăzute ce au ieșit la suprafață în Rusia
Președintele Vladimir Putin a ieșit câștigător din votul prezidențial de trei zile, organizat în țara sa, declarând că victoria sa copleșitoare a reprezentat un mandat public de a...
#razboi Ucraina, #drone kamikaze, #drone Rusia , #Razboi Ucraina