Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Avertismentul Rusiei după ce SUA au menționat riscul unui Al Treilea Război Mondial: ”O încercare de a călca pe nervi”. Moscova renunță la garanțiile de securitate

Sambata, 12 Martie 2022, ora 17:16
12618 citiri
Avertismentul Rusiei după ce SUA au menționat riscul unui Al Treilea Război Mondial: ”O încercare de a călca pe nervi”. Moscova renunță la garanțiile de securitate
Rusia l-a acuzat pe președintele Joe Biden că încearcă să impună agenda SUA asupra întregii comunităţi internaţionale FOTO Hepta

Ministrul adjunct de Externe al Rusiei, Serghei Riabkov, l-a acuzat sâmbătă, 12 martie, pe președintele Joe Biden că încearcă să escaladeze situaţia şi să impună agenda SUA asupra întregii comunităţi internaţionale, aducând în discuţie riscul izbucnirii unui Al Treilea Război Mondial.

”Vă atrag atenţia asupra faptului că nu facem niciun pas, fie verbal – sub formă de declaraţii – sau de orice alt fel, care ar putea fi privit ca o escaladare. Între timp, înaltul oficial american vorbeşte deschis despre pericolul unui al Treilea Război Mondial”, a afirmat Riabkov în cadrul unui interviu acordat televiziunii de stat Channel One, citat de agenţia de presă rusă TASS.

”Aceasta este o încercare de a călca pe nervi, de a impune agenda lor (SUA) întregii comunităţi internaţionale. Pentru noi, obiectivele distructive ale acestei atitudini sunt evidente”, a subliniat el.

Riabkov a adăugat că nu vede niciun semn potrivit căruia SUA sunt gata să continue discuţiile despre situaţia din Ucraina. Potrivit oficialului rus, SUA au promovat o agendă diferită în ultimele luni.

”În loc să discutăm subiectul securităţii europene, cum să păstrăm şi să întărim arhitectura care s-a dezvoltat în Europa în ultimele decenii, am fost literalmente forţaţi să discutăm probleme care nu au nimic de-a face cu asta. Vedem la ce a condus. Aceasta este o greşeală strategică de calcul din partea Statelor Unite, a aliaţilor, clienţilor şi a sateliţilor săi”, a continuat înaltul oficial rus.

Joe Biden a afirmat anterior că SUA nu vor intra în război cu Rusia în Ucraina, ci vor apăra teritoriul NATO, dacă este necesar. El a spus că o confruntare directă între NATO şi Rusia ar însemna al Treilea Război Mondial, iar comunitatea internaţională ”trebuie să se străduiască să-l prevină”.

Rusia anunță că garanțiile de securitate propuse anterior invaziei în Ucraina pentru SUA şi NATO nu mai sunt valabile

Întrebat dacă propunerile Moscovei privind garanţiile de securitate pentru Statele Unite şi NATO sunt încă în vigoare, Ryabkov a răspuns că ”nu ar spune că propunerile de acest tip ar putea rămâne în vigoare”.

”În ansamblu, configuraţia s-a schimbat complet şi situaţia actuală este drastic diferită. În prezent, problema este aceea de a asigura atingerea obiectivelor care au fost stabilite de autorităţile noastre înainte de lansarea unei operaţiuni militare speciale”, a continuat oficialul rus.

Riabkov a subliniat că partea rusă a recurs ”la eforturi maxime pentru a menţine şi asigura arhitectura securităţii europene, care a apărut în urma unei politici absolut iresponsabile şi penale implementate de actualul regim de la Kiev şi de curatorii săi din Occident, conduşi de Statele Unite".

”Dacă vorbim despre viitorul arhitecturii securităţii europene, precum şi despre viitorul privind controlul armelor, întrebarea este din nou despre cum vor fi pregătiţi oponenţii noştri, inamicii noştri conduşi de Statele Unite, şi dacă vor fi pregătiţi per total pentru discuţii”, a spus el.

”Desigur, dacă americanii sunt dispuşi, suntem gata să reluăm dialogul şi cu siguranţă suntem decişi şi capabili să lucrăm în această direcţie, inclusiv în cadrul Tratatului privind reducerile şi limitările armamentului strategic ofensiv (Noul START), ale cărui negocieri au fost şi ele suspendate. Totul depinde de Washington acum", a menţionat Rabkov.

El a mai declarat că pe 25 februarie, a doua zi după ce Rusia a lansat o operaţiune militară specială în Ucraina, ”colegii americani şi-au anunţat decizia de a încheia un dialog privind securitatea strategică europeană”.

”Aş dori să folosesc acest moment pentru a-i avertiza să nu ia măsuri imprudente”, a adăugat ministrul rus de Externe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Europenii, neputincioși în a întări apărarea antiaeriană a Kievului. ”Dacă americanii ne-ar putea trimite sisteme Patriot”
Europenii, neputincioși în a întări apărarea antiaeriană a Kievului. ”Dacă americanii ne-ar putea trimite sisteme Patriot”
Mai multe țări, inclusiv Franța, sunt reticente în a se despărți de sistemele lor de apărare avansate, chiar dacă secretarul general al NATO a încurajat capitalele europene să transfere...
Decizia luată de Zelenski pentru a reduce dependenţa soldaţilor de jocurile de noroc: „Sunt vulnerabili din punct de vedere psihologic”
Decizia luată de Zelenski pentru a reduce dependenţa soldaţilor de jocurile de noroc: „Sunt vulnerabili din punct de vedere psihologic”
Volodimir Zelenski a ordonat noi restricţii asupra cazinourilor online din Ucraina, inclusiv limite de publicitate şi interdicţii pentru soldaţi de a juca în timpul războiului. Unele voci...
#razboi Ucraina, #al treilea razboi mondial, #garantii de securitate, #Joe Biden , #Razboi Ucraina