Rusia folosește un gaz misterios împotriva soldaților ucraineni pe linia frontului, susține Kievul

Marti, 05 Noiembrie 2024, ora 23:38
3051 citiri
Rusia folosește un gaz misterios împotriva soldaților ucraineni pe linia frontului, susține Kievul
Americanii au trimis echipament anti-chimic în Ucraina/ FOTO: army.mil

Kievul susține că Rusia a folosit un gaz misterios pe linia frontului pentru a sufoca soldații ucraineni care luptă acolo.

Cu toate acestea, forțele Kievului nu au fost în măsură să recunoască compoziția chimică, potrivit colonelului Artem Vlasiuk, de la Comandamentul de protecție împotriva radiațiilor, substanțelor chimice și biologice al forțelor de sprijin ale Ucrainei.

Ucraina este în prezent în imposibilitatea de a identifica majoritatea gazelor utilizate pe câmpul de luptă, în comparație cu lunile anterioare, când a putut diagnostica aproximativ jumătate dintre substanțele chimice”, a declarat Vlasiuk pentru The Kyiv Independent.

„Din cele 323 de cazuri înregistrate de atacuri chimice ale Rusiei în octombrie, aproape toate, cu excepția a 15 incidente, au fost cu gaze «neidentificate».”

Gazele de luptă sunt folosite pentru a sufoca trupele ucrainene din tranșee, în timp ce Rusia se îndreaptă cu tot mai mult succes spre vest.

Filmările arată exemple de forțe rusești care folosesc gaze pe linia frontului pentru a „scoate din adăposturi” trupele ucrainene.

Vlasiuk a pledat pentru mai multă tehnologie occidentală de detectare, care costă până la 460.000 de lire sterline, pentru a diagnostica toxinele utilizate de forțele lui Vladimir Putin.

„Putem detecta gazele lacrimogene, dar dacă inamicul folosește altceva mai complex, mai nou, sau un amestec care are o compoziție similară, dar care nu este gaz lacrimogen, nu îl putem identifica”, a subliniat ofițerul.

Ucraina duce o lipsă disperată de echipamente pentru a identifica gazele utilizate în armele chimice folosite de Rusia.

Noul gaz misterios vine după ce Rusia a folosit anterior agenți neurotoxici interziși în războiul din Ucraina.

Ucraina a acuzat anterior Rusia de mai mult de 4 600 de atacuri cu gaze pe câmpul de luptă de la începutul invaziei în 2022.

Printre acestea se numără gazele lacrimogene, precum și amoniac și cloropicrinul, care a folosit ca armă încă din Primului Război Mondial.

Cloropicrinul atacă țesuturile moi ale sistemului respirator, iar la doze mai mari poate ucide.

Otrăvirea provoacă vărsături abundente și orbire, precum și iritații ale pielii.

Detectoarele sunt vitale pentru stabilirea crimelor de război.

Utilizarea pe câmpul de luptă a agenților chimici, chiar dacă sunt neletali, de exemplu gazele lacrimogene, reprezintă o încălcare a Convenției din 1993 privind armele chimice.

Acest tratat de dezarmare post-război rece interzice utilizarea armelor chimice în război și obligă țările să le elimine.

Ucraina cumpără mii de vehicule robotizate pentru a menține linia frontului
Ucraina cumpără mii de vehicule robotizate pentru a menține linia frontului
Ucraina va cumpărat anul viitor mii de vehicule terestre robotizate fără echipaj pentru a transporta muniție și provizii către infanteria din tranșee și pentru a evacua soldații răniți,...
Rușii încearcă să epuizeze forțele ucrainene din regiunea Kursk cu atacuri frontale ale infanteriei
Rușii încearcă să epuizeze forțele ucrainene din regiunea Kursk cu atacuri frontale ale infanteriei
Stanislav „Osman” Buniatov, comandant de pluton al Brigăzii 24 Aidar, a vorbit despre ostilitățile active din sectorul Kursk într-o postare pe canalul său de Telegram. El a menționat că...
#razboi Ucraina, #rusia invazie, #gaz de lupta, #arma chimica, #transee , #Rusia
  1. Sindicatul angajaților Autorității Vamale au declanșat conflictul de muncă. Revendicările transmise instituției
  2. Jaf armat la o bancă din Călăraşi. Un bărbat a amenințat angajații cu un pistol și a cerut bani după care a dispărut. Poliția investighează cazul VIDEO
  3. Incendiu violent la o casă din Mureș. Un copil de 9 ani se zbate între viață și moarte. A fost scos din locuința în flăcări de vecini în stop cardio-respirator
  4. Top 3 interfoane audio pentru o protecție sporită a locuinței
  5. Rusia face exerciții militare cu nave, avioane și cu armament hipersonic de ultimă generație în estul Mării Mediterana VIDEO
  6. Putin ar fi sprijinit cu bani și avioane răpirea copiilor ucraineni din regiunile ocupate. Obiectivul deportărilor: "rusificarea" RAPORT
  7. Tot mai mulți ruși consideră normală folosirea armei nucleare împotriva Ucrainei. "Ar fi morală şi justificată" VIDEO
  8. Cel mai scump pom de Crăciun costă 2,3 milioane de euro. Unde este instalat și cu ce este împodobit VIDEO
  9. Gata cu fumatul la terase, piscine sau pe plaje. Recomandările miniştrilor Sănătăţii din statele UE
  10. Legea care oferă avantaje părinților de gemeni sau multipleți a trecut de Senat. Pot alege între concediu simultan sau angajarea unei dădace