Rusia ar pregăti o nouă invazie dinspre Belarus. Echipamente militare și personal, mutate mai aproape de granița cu Ucraina VIDEO

Autor: N.G.
Marti, 20 Decembrie 2022, ora 21:59
5496 citiri
Rusia ar pregăti o nouă invazie dinspre Belarus. Echipamente militare și personal, mutate mai aproape de granița cu Ucraina VIDEO
Tancuri și militari au fost duși mai aproape de granița cu Ucraina FOTO obozrevatel.com

Rusia s-ar pregăti pentru o nouă invazie în Ucraina, spre Kiev, dinspre Belarus. Marți, 20 decembrie, a început să mute echipamente și personal militar în partea de sud a Belarusului, mai aproape de granița cu Ucraina.

Potrivit ziarului ucrainean Obozrevatel, în timpul zilei s-a înregistrat transportul tancurilor, camioanelor și al ocupanților ruși mobilizați de pe terenurile de antrenament din nordul și centrul țării, unde au fost desfășurați, către sud.

BelSat a publicat o înregistrare video care arată unul dintre convoaiele văzute în apropiere de Dragychyn, care se deplasează spre Ivanovo. Este vorba despre 6 vagoane acoperite, 2 vagoane pentru oameni, tancuri, "Ural", cisterne și camioane de combustibil.

De asemenea, la 20 decembrie, un tren cu echipamente militare ale Forțelor Armate Ruse desfășurate pe terenul de antrenament Obuz-Lesnovsky (districtul Baranovichi, regiunea Brest) a plecat din gara Polonka.

Pe platforme erau 23 de tancuri T-80, 8 cisterne de combustibil, 9 camioane (Ural și Kamaz), 2 vagoane de pasageri și 7 vagoane de marfă.

De asemenea, la 19 decembrie, în gara Zaslonovo, regiunea Vitebsk, peste 20 de tancuri și aproximativ 16 tancuri Ural ale Forțelor Armate Ruse, care se aflau pe terenul de antrenament Lepelsky, au fost încărcate pe platforme.

Destinația acestora este Slutsk, în regiunea Minsk, care este, de asemenea, mult mai aproape de granița cu Ucraina. În dimineața zilei de 20 decembrie, un convoi format din 20 de vehicule de luptă de infanterie BMP-2, 3 cisterne de combustibil, 7 camioane Ural, un punct de control mobil de legătură (MLCP-K) bazat pe KAMAZ, 4 vagoane de pasageri și 3 vagoane de marfă ale Căilor Ferate Ruse a ajuns la Kalinkovichi (regiunea Gomel), dar este posibil să continue mai departe spre sud, potrivit sursei citate.

#razboi Ucraina, #trupe, #tancuri, #Belarus , #Razboi Ucraina