Rușii au schimbat tactica atacurilor aeriene: Rachetele zboară la altitudini foarte joase. De ce are nevoie Ucraina pentru a se apăra VIDEO

Marti, 09 Iulie 2024, ora 23:07
2404 citiri
Rușii au schimbat tactica atacurilor aeriene: Rachetele zboară la altitudini foarte joase. De ce are nevoie Ucraina pentru a se apăra VIDEO
Salvatorii la spitalul de copii din Kiev, lovit de o rachetă rusească/ FOTO: X

Rușii au schimbat tactica loviturilor cu rachete, ceea ce poate explica atacul tragic asupra Kievului, în timpul căruia au lovit mai multe unități medicale. Această opinie este împărtășită de președintele Asociației Aviației Ucrainene a Piloților și Proprietarilor de Aeronave, AOPA Ucraina, aviatorul ucrainean Ghenadi Hazan. Într-un comentariu pentru Radio NV, el a subliniat că atacul a fost unul combinat.

Aviatorul a vorbit despre tacticile folosite luni, 8 iulie, de ocupanți pentru a sparge apărarea antiaeriană.

"Adică 100 de rachete pot fi lansate la un moment dat, de exemplu, ipotetic, iar noi putem intercepta, de exemplu, 80 de rachete în acest punct", a explicat el. Și noi interceptăm 80 de rachete, iar 20% dintre ele trec".

Pentru a contracara acest lucru, avem nevoie de o apărare aeriană stratificată. Aceasta include nu numai sisteme de apărare antiaeriană, ci și alte instalații capabile să țintească rachete de joasă altitudine. Adică, Patriot este doar unul dintre elementele acestui sistem de apărare antiaeriană. În prezent, Ucraina dispune doar de anumite părți ale acestei game.

Experții în război și arme contestă afirmațiile Ministerului rus al Apărării cum că nu ar fi atacat unitatea medicală. Lovitura, soldată cu cel puțin 41 de morți și peste 100 de răniți a stârnit indignare în Ucraina și la nivel internațional.

Spitalul de copii a fost lovit de o rachetă rusească Kh-101

De altfel Serviciul de Securitate al Ucrainei a identificat racheta drept o rachetă de croazieră Kh-101 lansată de aer și a publicat imagini cu fragmente ale acesteia.

Spitalul a fost lovit ca parte a unui baraj de rachete lansat luni de Rusia.

„Declarațiile reprezentanților regimului de la Kiev cu privire la o presupusă lovitură intenționată cu rachete a Rusiei asupra țintelor civile sunt absolut neadevărate”, a postat Ministerul Apărării din Moscova o declarație pentru Telegram după ce au început să apară imagini.

Ministerul rus al Apărării a subliniat că fotografiile și înregistrările video ale atacului arată o rachetă de apărare antiaeriană ucraineană care ar fi căzut peste spitalul de copii Ohmatdit din Kiev.

Analiștii de război au citat pe rețelele de socializate dovezile vizuale disponibile, pentru a argumenta împotriva afirmațiilor Rusiei.

„Ministerul rus al Apărării face manipulare psihologică menită să facă pe cineva să se îndoiască de propria percepție a realității", a comentat Dara Massicot, analist la Carnegie Endowment for International Peace, într-o postare pe X, însoțită de o filmare a atacului publicată de portalul United24 Media.

Massicot a adăugat că alte rachete rusești au lovit o uzină militară din apropiere.

Analiștii au apreciat că arma nu era o rachetă de apărare aeriană și nici o rachetă rusească avariată care să fi fost deviată de la curs. Racheta rusă nu a suferit nicio deteriorare vizibilă și nu prezentat semne că ar fi fost interceptată.

Fabian Hoffman, cercetător doctoral în cadrul Proiectului nuclear din Oslo, a stabilit, pe baza fotografiilor și înregistrărilor video că racheta era intactă, evacuările din țevile de eșapament normale, iar racheta zbura într-un unghi abrupt.

„Zborul pare complet controlat", a subliniat el pe platforma X.

În plus, el a contestat evaluările conform cărora ar fi fost vorba de o rachetă sol-aer ucraineană, remarcând caracteristici precum motorul turbofan vizibil, aripile lungi din secțiunea mediană și botul tocit, indicând o rachetă de croazieră, și nu un interceptor.

Rachetele zboară la altidudini foarte joase

Pentru loviturile cu rachete de luni, 8 iulie, rușii au folosit probabil o tactică nouă și demnă de remarcat pentru a maximiza daunele cauzate de o astfel de serie de lovituri. Fostul purtător de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene, colonelul Iuri Ihnat, a declarat, în urma atacurilor din 8 iulie, că forțele ruse își îmbunătățesc în mod constant capacitățile de recunoaștere și atac cu drone și eficacitatea rachetelor de croazieră și balistice, menționând că luni rachetele de croazieră ruse au zburat la " altitudini extrem de joase".

Ihnat a remarcat că, în unele cazuri, forțele de apărare aeriană ucraineană au trebuit să încerce să intercepteze rachete de croazieră care zburau la 50 de metri deasupra solului. Apărarea antiaeriană ucraineană a avut, de obicei, rate mari de doborâre pentru anumite tipuri de rachete de croazieră, în special varianta mai veche Kh-101. Faptul că forțele ruse lansează lovituri cu rachete de croazieră la altitudini atât de joase arată că forțele ruse și-au inovat tactica și /sau tehnologia pentru a provoca daune maxime infrastructurii ucrainene, neoferind apărării antiaeriene ucrainene practic nici un timp pentru a răspunde până când racheta este deja aproape de sol, spune Ihnat.

Acesta a remarcat că forțele ruse reduc semnăturile electromagnetice ale dronelor până în ultimul moment posibil pentru a preveni detectarea acestora de către forțele ucrainene, ceea ce înseamnă că până la momentul în care forțele ucrainene detectează drona, racheta pe care o ghida drona ar putea fi deja aproape de punctul țintă. Rusia a adaptat în mod constant pachetele de atac pe care le folosește împotriva Ucrainei pentru a profita de deficitul de apărare antiaeriană a Ucrainei, iar atacurile din 8 iulie reprezintă un pachet de atac nou și adaptat la care Ucraina va trebui să învețe să răspundă cu sistemele de apărare antiaeriană furnizată de Occident.

Expertul militar al Defence Express, Ivan Kiricevski, consideră că este imposibil să se închidă cerul deasupra Ucrainei de dronele și rachetele rusești în proporție de 100%. Cu toate acestea, el a adăugat că sistemele pe care țara urmează să le primească în iulie vor consolida semnificativ apărarea aeriană.

Ce a aflat Viktor Orban de la Putin: ”Următoarele trei luni de război în Ucraina vor fi mult mai brutale”
Ce a aflat Viktor Orban de la Putin: ”Următoarele trei luni de război în Ucraina vor fi mult mai brutale”
Premierul ungar Viktor Orbán a declarat că în următoarele două sau trei luni, înainte de alegerile prezidențiale din SUA, luptele pe linia frontului vor fi „mult mai brutale” decât au...
Rusia ar putea recurge la o tactică veche din al Doilea Război Mondial. Tipul de atac ucrainean pe care vor să-l anihileze
Rusia ar putea recurge la o tactică veche din al Doilea Război Mondial. Tipul de atac ucrainean pe care vor să-l anihileze
Rusia dezvoltă o rețea de baloane de baraj pentru a respinge atacurile dronelor ucrainene, inspirată de o tactică folosită în Primul și al Doilea Război Mondial. Polina Albek, director...
#razboi Ucraina, #rusia invazie, #atacuri drone, #rachete , #Razboi Ucraina
  1. Biden îi taie craca de sub picioare lui Putin: SUA și toți aliații opresc afacerile cu o super putere, lovind Rusia
  2. România și-a „atins toate obiectivele stabilite” la Summitul NATO: „Culoarul militar este absolut necesar”
  3. SUA, mutare decisivă pentru înfrângerea lui Putin: După 40 de ani, America aduce arma ce poate distruge Moscova VIDEO
  4. Medicii au descoperit cum poți preveni un infarct: 7 simptome care apar cu o lună înainte
  5. Complotul Rusiei și Chinei împotriva lumii: Vor să paralizeze globul dintr-un loc ascuns
  6. Discuții ruso-americane la nivel înalt. Miniștrii Apărării au vorbit despre prevenirea riscului unei escaladări a războiului din Ucraina
  7. Rețelele de dezinformare au „inundat” platforma X înaintea alegerilor pentru Parlamentul European
  8. Urs văzut pe o stradă din Băile Tușnad. Autoritățile au emis mesaj RO-Alert
  9. Ministrul israelian al Apărării cere o anchetă de stat independentă privind atacurile Hamas din 7 octombrie. Premierul Netanyahu, vizat
  10. Avertismentul lui Raed Arafat: "Mergem spre o nouă normalitate cu canicule, furtuni, poate tornade"