Rușii recurg la atacuri de tip banzai în Kursk pentru a elibera teritoriile deținute de ucraineni. Noul plan al lui Putin VIDEO

Marti, 12 Noiembrie 2024, ora 20:15
6612 citiri
Rușii recurg la atacuri de tip banzai în Kursk pentru a elibera teritoriile deținute de ucraineni. Noul plan al lui Putin VIDEO
Soldați ucraineni pe frontul din Kursk/ FOTO: x @front_ukrainian

În regiunea Kursk, din vestul Rusiei, infanteriștii și parașutiștii ruși, susținuți de întăriri nord-coreene, se avântă cu disperare asupra pozițiilor ucrainene, hotărâți să scoată forțele ucrainene din Kursk până la instalarea la Casa Albă a președintelui ales al SUA, Donald Trump, în luna ianuarie, scrie Forbes.

Armata rusă a concentrat aproximativ 45-50 de mii dintre militarii ruși și din Coreea de Nord în această direcție. Atacurile au loc la intervale de 10-15 minute, a declarat purtătorul de cuvânt al grupului operativ-tactic „Siversk”, Vadim Misnik, citat de „Radio Liberty”. Potrivit purtătorului de cuvânt, forțele ucrainene se opun militarilor ruși, din brigada 155 a Flotei Pacificului și brigada 810 a Flotei Mării Negre, precum și unei divizii amfibii a unei unități a unui batalion de forțe speciale și unui batalion de asalt.

În fața acestui atac, elemente din trei brigăzi ucrainene de elită rezistă pe flancul stâng al apărării ucrainene de 400 de kilometri pătrați din regiunea Kursk, dar sunt copleșite de numărul și puterea de foc a rușilor și a aliaților lor străini. Kremlinul pare să fie dispus să accepte pierderi uriașe pentru a recuceri acest teritoriu, pe care trupele ucrainene l-au ocupat în luna august.

El a adăugat că luptele rămân extrem de intense, iar rușii folosesc în mod activ vehicule blindate pentru atacuri, dar, după distrugerea acestora de către trupele ucrainene, trec la folosirea unor grupuri mici de infanterie.

„Vedem că intervalele dintre atacurile grupurilor de asalt pot fi de 10-15 minute”, a spus el, subliniind presiunea constantă a inamicului.

„Luptele sunt crunte în zona Kursk,” a raportat Kriegsforscher, un operator de drone ucrainean.

Atacuri de tip banzai

Folosind fum pentru a-și masca mișcările, parașutiștii ruși din Regimentul 51 Aerian și infanteriștii din Brigada 155 Infanterie Navală au atacat direct liniile ucrainene luni. Potrivit lui Kriegsforscher, în atac au fost implicate 18 vehicule blindate de luptă de infanterie (BMP, BMD și MT-LB), încărcate cu infanteriști, și cinci tancuri T-72, T-80 și T-90, toate organizate în trei grupuri.

Dronele și tancurile ucrainene au răspuns atacului. Luptele au fost haotice și sângeroase, iar, la final, rușii au lăsat pe câmpul de luptă 15 vehicule blindate și transportoare de trupe și trei tancuri, un preț teribil pentru un atac frontal. „Suntem foarte norocoși că ei fac multe atacuri de tip banzai,” a remarcat Kriegsforscher.

Atacul banzai este denumirea care a fost dată de forțele aliate din cel de-Al Doilea Război Mondial pentru a se referi la atacurile cu valuri umane, organizate în formațiuni de unitățile de infanterie japoneze, când adesea se auzea strigătul banzai (zece mii de ani). Acest termen derivă din strigătul de luptă „Tennōheika Banzai” care înseamnă „Trăiască Majestatea Sa Împăratul zece mii de ani” și a fost scurtat la banzai, referindu-se în mod specific la tactica folosită de armata imperială japoneză în timpul războiului din Pacific.

Lupte intense și haotice

Luptele au fost intense și deosebit de haotice. Potrivit aceleași surse, două echipaje de tancuri ucrainene — posibil din Brigada 17 Mecanizată Reorganizată — au ieșit să se confrunte cu trupele rusești, dar nu au observat patru vehicule blindate BMD sau BMP, pline cu infanteriști.

Tanchiștii ucraineni nu au văzut vehiculele rusești decât atunci când acestea au descărcat 15 parașutiști. A fost momentul în care tancurile ucrainene au deschis focul, distrugând unul dintre vehiculele BMD.

Este un lucru nu neobișnuit ca întregi echipe de parașutiști ruși să fie anihilate într-o singură explozie. Într-un atac recent, 15 soldați ruși au coborât dintr-un vehicul al Regimentului 51 Aerian. Kriegsforscher a declarat că unitatea sa de drone a reușit să-i ucidă sau să-i rănească pe toți, contribuind astfel la ce ar putea fi pierderi record pentru trupele ruse în ultimele zile.

Și ucrainenii plătesc un preț mare. Se spune că rușii au capturat și executat șase soldați ucraineni de-a lungul frontului din Kursk, continuând seria de execuții brutale ale prizonierilor, majoritatea fiind comise de Brigada 155 Infanterie Navală.

În timp ce frontul din estul Ucrainei cedează sub presiunea atacurilor constante ale rușilor, Ucraina se vede nevoită să caute trupe suplimentare pentru a întări apărarea Kursk-ului. Rusia, pe de altă parte, se poate baza pe mii de soldați nord-coreeni care întăresc unitățile din linia întâi. De asemenea, se estimează că un regiment de elită din divizia 76 Aeriană a Rusiei ar putea fi deja în drum spre Kursk, dacă informațiile de pe teren sunt corecte.

Obiectivul Kremlinului

Obiectivul Kremlinului este orașul Suja, situat în centrul apărării ucrainene din Kursk. Potrivit unui raport al Centrului Ucrainean pentru Strategii de Apărare, „conducerea politico-militară a Federației Ruse a decis să recâștige controlul asupra orașului Suja din regiunea Kursk înainte de inaugurarea președintelui ales al SUA.”

Potrivit estimărilor serviciilor de informații militare britanice, în zilele următoare este posibil ca Rusia să intensifice loviturile cu drone kamikaze împotriva pozițiilor ucrainene, folosind noi locuri de lansare în apropierea graniței. Se așteaptă ca aproximativ 12.000 de recruți nord-coreeni trimiși în Rusia ca parte a acordului de asistență militară semnat între Federația Rusă și Coreea de Nord în acest an să fie implicați și în operațiunile din regiunea Kursk.

Analiștii ucraineni cred că rușii ar putea plănui un contraatac la scară largă în această direcție pentru a avansa mai spre vest, spre regiunea Sumî. Potrivit estimărilor actuale, Rusia a reușit să elibereze aproximativ jumătate din teritoriile aflate sub controlul Forțelor Armate ale Ucrainei după incursiunea din luna august.

Comandantul-șef al forțelor armate ucrainene, Oleksandr Sîrski, a spus că armata ucraineană, care este implicată în ostilități pe teritoriul Regiunii Kursk, îndeplinește sarcina de a descuraja și distruge forțele inamice pentru a preveni agresiunea lor pe pământul ucrainean.

Donald Trump a promis să pună capăt războiului din Ucraina. Propunerea sa principală (deocamdată imposibil de pus în practică) este înghețarea frontului acolo unde se află în prezent. Dacă un armistițiu ar fi semnat astăzi, acest lucru ar însemna ca Rusia să primească 72.420545 de kilometri pătrați din teritoriul Ucrainei, iar Ucraina ar păstra 400 de kilometri pătrați din Kursk.

Este clar că Putin vrea să recucerească Kursk înainte de o posibilă încetare a focului, astfel eliminând orice speranță ca Ucraina să mai controleze vreo zonă din Rusia. Atacurile rusești au o urgență care reflectă intensificarea unui conflict cu multiple implicații politice. Trupele ruse, fără tactici sofisticate, atacă frontal, suferind pierderi mari, și se pregătesc pentru două posibile scenarii: un armistițiu favorabil sau un alt an de lupte costisitoare, scrie Forbes.

A început deja al Treilea Război Mondial? Ce spun experții internaționali
A început deja al Treilea Război Mondial? Ce spun experții internaționali
Conflictele izbucnesc sau se intensifică pe tot globul, de la Europa la Orientul Mijlociu și până în Asia, multe dintre ele având legături directe cu războiul Rusiei împotriva Ucrainei....
SUA și Marea Britanie au descoperit rețeaua de „spălare a banilor murdari ai Rusiei” în Ucraina
SUA și Marea Britanie au descoperit rețeaua de „spălare a banilor murdari ai Rusiei” în Ucraina
De Ziua Sfântului Nicolae, SUA și Marea Britanie au pregătit pentru Ucraina un „cadou” destul de greu de digerat: dezvăluirea unei rețele globale de spălare a banilor rusești, în care...
#razboi Ucraina, #rusia invazie, #lupte kursk, #pierderi , #Razboi Ucraina
  1. Mașină lovită de tren la trecerea cu barieră. Cel puțin un rănit și două trenuri blocate VIDEO
  2. Otrava servită în restaurante. Preparatul care are până la 14 aditivi și 40 de grame de sare la o singură porție STUDIU
  3. Investigație DNA la primăria Iași. Ancheta vizează tone de cărbune cumpărate la suprapreț
  4. Vine iarna adevărată! Meteorologii anunță temperaturi foarte scăzute și ninsoare
  5. Un tânăr a intrat cu mașina în gardul spitalului din Slatina. Ce au descoperit polițiștii
  6. Un profesor cercetat pentru agresiunea sexuală a 5 eleve predă în continuare. Școala e condusă de rudele lui. O fată de 13 ani s-a mutat în alt oraș pentru a scapa de "atenția" lui
  7. Trump consideră prioritară rezolvarea conflictului din Ucraina. Ce spune despre războiul din Gaza
  8. Casa Albă, despre directorul asasinat cu sânge rece în SUA: "Violenţa în lupta împotriva lăcomiei companiilor este inacceptabilă"
  9. Se construiește un nou pod rutier între România și Ucraina, peste Tisa. Premierul Ucrainei:"Va extinde oportunitățile noastre de export"
  10. Cadavru descoperit într-o pivniță, după un sfert de secol. Ce se știe despre victimă